FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 10:25

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zdravljenje depresije in nespečnosti s presno hrano  (Prebrano 3558 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.769

wanna be found

« Odgovori #40 dne:: nedelja, 27. junij 2010 ura: 19:48 »

Tudi ne dvomim, da imaš kakšno tableto preveč v riti, da si sploh upaš dajati takšne komentarje! Če ti žreš cele dni AD on AP ne misli si, da smo tudi mi tisti butci ki bomo to počeli.

Ravno ena taka polna tablet in omamljena do 100% bo tukaj pametovala...kje je današnji svet...Star lahko bi te bilo sram.

Na portalu, v forumu in v osebnih sporočilih je prepovedano:

* Žaliti, zmerjati, poniževati ter drugače napadati ostale uporabnike in uporabnice foruma,

Kaj sledi pa tako že veš, zato ustavi konje.....da ne bo potrebno nam.

« Zadnje urejanje: nedelja, 27. junij 2010 ura: 19:51 od Lost » Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
kristjan
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 106

« Odgovori #41 dne:: četrtek, 01. julij 2010 ura: 14:50 »

nebesno modra:

Si to kar ješ  Smiley

Enostavno povedano. Pa še kako pomembno je kaj damo vase - si to kar daš vase - in če vsak dan ješ svinjino si pretežak, imaš povišan krvni pritisk, itd.

Če vsak dan žres tabelet, ki jih sploh ne potrebuješ pa ni fanatizem?
Prijavljen
Kitarist
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 92

« Odgovori #42 dne:: sobota, 16. oktober 2010 ura: 15:01 »

Sem bil tudi na presni pa lahk receme da res pomaga ampak za dolge fure se mi ne zdi zdravo. Vcasih malo mesa ali pa kaj podobnega res tudi pomaga. Fora je da se izogibas enostavnim OH in da jes vec zelenjave in sadja in je to to Smiley
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.541

« Odgovori #43 dne:: torek, 26. julij 2011 ura: 23:53 »

Kristjan, ni te že več kot 1 leto, meni pa se zdi ta tema kot iz pred kratkim. Pridi povedat, kako pa je s spanjem in depresijo zdaj! Si v redu al nisi? Sama presna hrana je sicer škodljiva, jaz to ne bi...
Prijavljen

neimenovana
NikoKaoJa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 19

« Odgovori #44 dne:: sreda, 27. julij 2011 ura: 09:12 »

Malce drzna trditev, da je sama presna hrana škodljiva. Verjetno res ni za vse, enim pa takšen način prehranjevanja odgovarja.
Zanima pa tudi mene, kako je zdaj s kristjanom....
Prijavljen

martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #45 dne:: sreda, 27. julij 2011 ura: 13:09 »

Nikoakoja, nič to ni drzna trditev.  Saj ne  rečem za občasno krajše čiščenje telesa - zdravilni učinki so v tem primeru dokazani ! Toda SAMOSTOJNA presna surova, torej samo toplotno neobdelana hrana kot je sadje, brez OH in brez živalskih ter celo rastlinskih beljakovin!,  je vsekakor škodljiva kot redna in edina prehrana, ok? Ali pa imava vsak drugačne informacije pomezik

Kristjan, si na jabolkih in kajenju ter jedenju marihuane? Če je tako, se ti je psihično stanje hudo poslabšalo, zato pridi nazaj priznat, da si širil krivo vero, toliko bodi odgovoren do drugih, če ti je kakšen naivni revež slučajno sledil  pomisli
Prijavljen

neimenovana
NikoKaoJa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #46 dne:: sreda, 27. julij 2011 ura: 13:48 »

Kaj pa potem tisti, ki tako živijo že več let, desetletja celo?  kiselnasmeh
Jaz sem jedla kakšna 3 leta jedla tam enih 99,5% surovo hrano. Občasno (1x na mesec ali še manj) kaj kuhanega, pa mi je samo slabo naredilo. So mi pa "prerokovali", ja, da bom kar umrla; ena strokovnjakinja za prehrano mi je dala vizitko, rekoč, naj jo pokličem, ko se bom zgrudila  Huh?  ne
Umrla nisem, zbolela tudi ne, nobene slabe izkušnje. Dobrih pa obilo (tudi glede depre) oki
Kdo drug ima pa morda slabe izkušnje, se je pa tudi za vprašat, zakaj. Ker eni dejansko jedo samo jabolka, pa ležijo na kavču pred TV.... tako pač ne gre.
Pa saj se ne mislim pregovarjat o tem, a je presna hrana ok ali ne, to naj človek zase potuhta, če ga zanima; ma sem se prav morala oglasit, ker me pač vedno špiknejo take absolutistične izjave, češ, tako je in nič drugače....
Prijavljen

martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #47 dne:: sreda, 27. julij 2011 ura: 18:41 »

Saj si sama zdaj pokazala svoje absolutistično zavajanje : nihče od vas ni na presni hrani vse življenje temveč par mesecev ali par let, pa kljub temu zavajate, da je zdravo biti vse življenje na presni hrani.  Ni tudi odveč povedat, da praviloma zamolčite dejanske razloge za prehod nazaj na vsejedstvo ali vsaj vegetarijanstvo (ti razlogi ponavadi niso samo "lušti", ampak konkretni zdravstveni) pomezik   

Da nisi imela depre, pa ti verjamem : telo je namreč imelo zase moči komaj za fizično preživetje. Kaj šele da bi se razrastel kakšen tumor ali pa depra; je pa zato tembolj možna psihoza.

V roku 10 let so enemu mlademu presnojedcu izpadli vsi zobje  ne Ni popravljivo. Mlademu pri 30 letih. Seveda ni pomagalo iti nazaj na vsejedstvo. Toje vse dokumentirano. Enemu škodi, drugemu ne škodi. Zaradi tistih, ki jim škodi, se vseh ne more zavajati o varnosti take prehrane!   kiselnasmeh
Prijavljen

neimenovana
NikoKaoJa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #48 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 09:09 »

Če človek še živi in se še prehranjuje presno, je težko rečt - o glej, tale je pa do smrti bil na presni. Ali kaj?
Moj prehod nazaj na vege hrano ni imel popolnoma nobene zveze z zdravstvenimi problemi. In ni res, da sem komaj imela kaj moči za fizično preživetje  Shocked Prosim, ne govori, kaj jaz sem in kaj nisem, ker se ne poznava (so pa drugi, ki so me poznali, povedali, kako sem se spremenila, da imam več energije, samozavesti, začela sem se ukvarjat s športom, medtem ko prej bi mi lahko pištolo dal na sence, pa ne bi mignila ...).

Ne silim nikogar, naj se prehranjuje na tak ali drugačen način. Za katerikoli način se človek odloči, mora biti skrben; tudi "običajni vsejedci" zbolevajo, to je menda več kot očitno. In ne glede na stil prehrane je treba skrbeti tudi za gibanje, medčloveške odnose, sproščanje itd.
Vem tudi jaz za zdravnika (!), ki je šel na presno in so se mu začeli majat zobje  closedeyes večina ljudi je pa gladko preslišala, ko je povedal, da je jedel samo (!) pomaranče  seznojim
Pa mlada punca, ki je na presni šla v bolnišnico. In kasneje nekomu zaupala, da je pojedla samo eno jabolko na dan. Ampak to ljudi potem ne zanima  pomezik
Torej stvari niso črno bele. Komu tako prehranjevanje resnično ne odgovarja ne glede na to, koliko se trudi. Kdo drug pa je preprosto... šalabajzerski v odnosu do tega načina in si misli, sej bo že, potem pa zboli.
Tako da, karkoli človek je, naj bo skrben.
Prijavljen

kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.094

« Odgovori #49 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 09:23 »

nihče od vas ni na presni hrani vse življenje temveč par mesecev ali par let, pa kljub temu zavajate, da je zdravo biti vse življenje na presni hrani. 

To je pa čist res. Go Martinca  Grin Moje mnenje je, kot sem že v eni temi prej omenil, če ti to, da spremeniš način prehranjevanja prestavlja muko, neko nujo, da bi dosegel določen rezultat  ne 

Če pa ješ določeno hrano zato, ker se zaradi tega RES bolje počutiš  oki  Samo potem ne greš nazaj na staro prehrano  pomisli
Prijavljen
NikoKaoJa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #50 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 11:51 »

Ja... go martinca  clap  sesmejem

I give up, mejte se.

Prijavljen

noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 474

« Odgovori #51 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 12:56 »

Haha, pretiravate. To, da se tako izrazito omejiš pri hrani gotovo ni dobro, saj določene snovi dnevno v telo pač moraš vnesti.

Strinjam se, da ljudje pojemo marsikaj preveč, oz. bistveno več, kot telo potrebuje, a vseeno takšno stradanje je tudi brezveze, če ne drugega zaradi prebave. Ja, orehi pa sadje in zelenjava, ki ti ne dajejo nobenega občutka sitosti in ti zjebejo prebavo, da serješ ko vidra. Na mehko. sesmejem

Kajti "zdravo" je relativno. En bo žrl ko prašič pa bo drugi rekel, da on je nezravo, on sam pa zdravo, ker je samo sadje in zelenjavo. Napaka. Obe skrajnosti sta "nezdravi".

Vse je odvisno od količine vnosa v telo. In če določenih stvari ne jemo, npr. maščob, je prav tako nezdravo kot če bi jih jedli veliko. No, saj ste se v prvem letniku gimnazije, da so celice sestavljene tudi iz membranskih organelov. Membrane pa sosestavljene iz lipidov. Vi pa lipidov sploh ne bi jedli. Huh?

Edino mesa pa človek načeloma res ne potrebuje, če je druge vire proteinov: metuljnice, mleko in mlečni izdelki, jajca.

Ponavljam pa, da ni dovolj, da so zadovoljene zgolj fiziološke potrebe po vnašanju snovi. Mora biti tudi urejena prebava in občutek sitosti. Tega pa s sadjem in zelenjavo ne dosežemo.

Skratka normalno jejte. Ne preveč, ne premalo. Maščob in oglikovih hidratov ne veliko, vendar odpisati jih pa spet ni treba.

"Bio" hrana. Hja. Mislim, da imaš, avtor Kristjan popačeno predstavo o tem. FFS niso sredstva, ki bi jih kmetje kaj tako malo levo desno uporabljali. Uporaba le-teh je zelo nadzorovana. Preden FFS pride v obtok mine kar nekaj let testiranja, kmetijski inšpektorji merijo ostanke FFS v tleh in v pridelku, število FFS, ki pride iz obtoka je večje, kot število FFS, ki pridejo v obtok. In v Sloveniji recimo ostanki FFS v tleh in v pridelku sploh niso kritični. Poleg tega se je treba držati navodil, upoštevati karenčno dobo itd.

Konec koncev pa... A "bio" hrana pa ne more biti škodljiva ali kako? Huh?

Skratka ne nasedaj nekim urbanim legendam.

Prijavljen
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar