Peja35
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 100
pogumna levinja
|
 |
« dne:: ponedeljek, 21. junij 2010 ura: 21:53 » |
|
Pozdravljeni! V bolnišnici so mi ukinili vse AD-je pa se je delna tesnoba vrnila. Sprašujem pa tu ali morda kdo pozna kakšnega zeliščarja, ki bi imel rožni koren, ki pomaga proti depresiji. Želim si biti brez tablet zato bi si rada pomagala z zelišči. Nekaj sem našla na netu vendar ne bi jedla kapsul. Za vsak nasvet vam bom hvaležna, več ljudi več ve. Vaša Peja. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
buljo13
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 164
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 22. junij 2010 ura: 13:57 » |
|
zakaj so ukinili???
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Spiderwoman
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 121
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sreda, 23. junij 2010 ura: 06:38 » |
|
Za tesnobo je super tekanejev čaj Innere Ruhe, dobi se ga pa v Mullerju.
Drugače pa si lahko v semenarnah kupiš sadike melise, mete, sivke in listke posušiš, ter piješ kot čaj. Pa bazilika in origano tudi pomirjata.
S kamilicami ni dobro pretiravati, šalica ali dve na dan sta čisto dovolj.
A, pa baldrijanove kaplice, se dobijo v lekarni...
Za rožni koren prvič slišim. Za depresijo je dobro tudi za pest bazilike daš v 7 dl belega vina in pustiš stati tri dni, potem pa po želji dosladkaš in piješ po pol deci po jedi.
Za depresijo pomaga tudi kopel, v katero daš pest venic iglavcev.
Aja, pa veliko ovsenih izdelkov jest...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Peja35
Aktiven član/ica

Odsotni
pogumna levinja
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 27. junij 2010 ura: 18:07 » |
|
Pozdravljeni!
Hvala za nasvete. Deset dni sem zdržala brez AD-jev pa se je bolečina vrnila. Zgleda, da so v bolnici mislili, da bom zmogla. Vrnila se je bolečin, samomorilne misli, želja, da se mi vrne bivši partner in nobene volje po ničemer. Včeraj sem ji začela ponovno jemti in se danes počutim mnogo bolje. V bolnici so mi iz 7 tablet v mesecu dni ukinili na enega dnevno. Enostavno to nisem zdržala. Jutri grem po dveh mesecih nazaj v službo in brez AD-jev ne bi zdržala, saj mi je cel dan šlo na jok. V torek grem k zdravniku da mu to povem in pisala bom psihiatrinji in ji zadevo razložila. Menim, da je bolje da jem AD-je kot pa da razmišljam o samomoru in študiram kako bi si škodovala. Poskusila bom tudi z naravnimi zelišči in bom videla kako.
Še enkrat hvala vam.
Vaša Peja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
buljo13
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 164
|
 |
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 27. junij 2010 ura: 19:18 » |
|
ne vem, če so vse razne zdravilne čaje kaj pomagajo... enostavno, vse je v glavah.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Spiderwoman
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 28. junij 2010 ura: 06:51 » |
|
Se strinjam, da je vse v glavi in da je potrebno možgane "okol prinest". In zame je pač eden izmed načinov kako to storiti s pitjem čajčkov.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Spiderwoman
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 28. junij 2010 ura: 06:56 » |
|
Joj, bistvo kar sem hotela povedati pa je:
Peja, drž se!
Lp, Urša
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Peja35
Aktiven član/ica

Odsotni
pogumna levinja
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 28. junij 2010 ura: 12:49 » |
|
Ja dobri ste da možgane okoli prenesete. Meni to nikakor ne uspe. Hočem preusmeriti misli pa kar ne gre in ne pustijo da bi mislila na kaj drugega kot na svojega bivšega. Zelo hudo je bilo ko so A-ji popustili. Zato sem ji ponovno vzela, da se je vsaj stiska umirila in lahko mislim še na kaj drugega in ne na njega. Kar se pa zeliščnih napitkov tiče in zelišč sem pa preverila, da pomagajo vsaj zvečer ko pijem čaj za spanje postanem zaspana in ne rabim pomirjevala. Hvala za podporo in lepe želje. Vaša Peja vam pošilja objem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Prisotni
Spol: 
Prispevki: 2.630
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 28. junij 2010 ura: 12:59 » |
|
Meni pa ni jasno, zakaj so ti ukinili ADje...in to dejansko čez noč  Jaz sem že ob zmernem nižanju doživljala hude odtegnitvene simptome in si ne predstavljam, da bi bila brez čez noč...omg... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
Peja35
Aktiven član/ica

Odsotni
pogumna levinja
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 07:26 » |
|
Tudi meni ni jasno zakaj so mi kar nankrat ukinili AD-je, saj povsod piše, da je potrebno postopno zmanjševanje. Pisala sem svoji psihiatrinji in sedaj čakam odgovor. Bom sporočila, če mi bo kaj odgovorila. Itak sem zdržala brez samo en teden. Edino pomirjevala zvečer mi ni potrebno vzeti vsak dan, ker sem čez dan veliko obremenjena z delom, tako, da sem zvečer utrujena in zaspim. Vsem lep pozdrav in objem. Peja 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
a*n*a
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 101
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 29. junij 2010 ura: 20:41 » |
|
kakšno mnenje imaš o bolnici, jaz sem pričakovala več, domov sem šla slbšega počutja kot pa sem prišla noter lp ana
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Peja35
Aktiven član/ica

Odsotni
pogumna levinja
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 30. junij 2010 ura: 09:27 » |
|
Čisto odkrito sem nad bolnico razočarana. Pričakovala sem veliko več in je morda razočaranje še toliko večje. V skupini ni bilo niti enega podobnega primera mojemu. Velika večina je bila dosti mlajša od mene. Več odziva sem pričakovala od terapevtov. Edino kar je, je to, da sem se tam malo odpočila od vsega kar se mi je zgodilo. Zadeve tudi približno nisem predelala, saj smo veliko ur terapij porabili za sprotne težave (zamujanje na terapije, uporaba telovadnice) in še kakšna neumnost bi se našla. Tako, da če bi mi ponudil tako zdravljenje še enkrat ga ne bi sprejela. Tako izkušnjo imam jaz. Pisala mi je tudi moja psihiatrinja, da me ne more vzeti v idnividualno obravnavo, da pa me lahko vodi dokler ne najdem novega in da mi bo pisala recepte za zdravila. Vse lepo želim Vaša Peja
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 30. junij 2010 ura: 09:30 od Peja35 »
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 659
|
 |
« Odgovori #12 dne:: četrtek, 15. september 2011 ura: 07:41 » |
|
Peja35, sklepam, da se depresija kar tako - čez noč ne pozdravi,  zato NIKAR NE TAKO UKINJAJ AD, ker se potem stanje samo še poslabša! Isto kot, če na pol posušeno krasto predčasno odrgneš..potem znova krvavi! Vztrajaj najprej in ko se boš počutila res dovolj močno in prepričano vase, potem..lahko greš na novo pot...srečno!  Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #13 dne:: četrtek, 15. september 2011 ura: 10:09 » |
|
ne vem, če so vse razne zdravilne čaje kaj pomagajo... enostavno, vse je v glavah.
nekateri čaji in pripravki iz rastlin gotovo pomagajo, samo problem je, da so ponavadi manj intenzivni od AD-jev in da ne delujejo na vsakega (isto kot AD-ji). pa problem je tudi najti tisto rastlino, ki ti res pomaga, ker zdravniki v tem niso toliko izobraženi (v primerjavi z izobrazbo o "umetnih" zdravilih)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|