FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 10:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kako naj si pomagam  (Prebrano 541 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
simco1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 30

« dne:: ponedeljek, 21. junij 2010 ura: 14:36 »

Pozdravljeni, veliko sem pisal o sebi v temi Huda panika, sedaj pa sem zašel v tako anksioznost ali depresijo oz sam ne vem več kaj bi to bilo. Mogoče se preveč grebem za izboljšanje in si tako škodim. Po zadnjem napadu v četrtek sem popolnoma sesut, vsak dan živim v nekem strahu. Zjutraj še nekako gre, okoli 11-12 pa se začnejo muke znova. Tiščanje v želodcu, težko vdihovanje, strah, neprijetni občutki. Danes sem bil v laboratoriju, čakam krvne in urinske izvide, morda sem zato tako napet. Samo tudi včeraj je blo en čas kar hudo, pa sem bil doma, kjer mi je včasih odgleglo. Na splošno cele dneve pregledujem neke forume iščem kaj bi bil vzrok mojih težav, kako bi se rešil tega stanja. Kaj mislite ali naj vprašam zdravnico za kakšno pomirjevalo vsaj za par dni, da se malo sestavim.  Tudi malo prej me je prijel nek močan strah in težave z dihanjem. Saj sem imel že prej včasih takšne simpome pa se jih nisem tako ustrašil in so šli mimo, zdaj me pa taki občutki prijemljejo, kot da bo sledilo najhujše... Navil sem si malo meditativne glasbe, poiskusil z AT, vendar se nisem mogel sprostit za at. Zdaj pišem o tem in malček mi je odleglo.
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.988

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 21. junij 2010 ura: 16:32 »

Simco, ko nastopi huda panika in depresija smo velikokrat čisto nemočni, res. Tudi jaz sem se tako počutila...misli divjajo po svoje. Pomagali so mi antidepresivi, pa pogovor s psihiatrom, pa brez dvoma tudi tale forum...pa seveda skupina za samopomoč, ki sem jo obiskovala. Ko začutiš, da nisi sam s takimi težavami, da se tudi drugi borijo s tesnobo in vsiljivkami, potem je lažje iti naprej. oki

Zagotovo bo s tabo vse ok, kar se tiče fizičnih bolezni, samo tvoje misli ti povzročajo te neprijetne občutke in ti ne dajo dihati. Ne bo ti hudega, ne boš umrl, napad panike bo minil tako, kot je prišel....zavedaj se tega.

Svojo zdravnico povprašaj po antidepresivih, če jih še nimaš, pomirjevalo pa pride prav takrat, ko smo res zelo sesuti.

Pa kar izvajaj sproščanje, pa na kakšen sprehod pojdi, vse to so tehnike, ki tudi pomagajo telesu do boljšega počutja.
Samo, ne dovoli paniki in strahu, da te drži v svojih temačnih krempljih, pusti strahove in misli, da se ti bo zgodilo kaj hudega....zažvižgaj si in se nasmehni...tega panika ne prenese  sesmejem

Oglasi se še kaj...piši, če ti je lažje in vse dobro ti želim.  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Star
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 180

« Odgovori #2 dne:: torek, 22. junij 2010 ura: 21:47 »

Pojdi k zdravniku ali psihiatru, dabil boš AD, malo spremljaj stranske učinke, ki niso vidni v enem ali dveh dnevih, lahko dobiš pa tudi kakšno blažje pomirjevalo, po potrebi. Samo pomirjevala ti bodo pa bolj težko predpisali, kar tako. Pomirjevala drugače vodijo tudi v odvisnost, zato je bolje, da sicer dobiš pomirjevala, ampak začnita z zdravnikom tudi z AD. Največ je pa ne tebi. Pomirjevala so samo za po potrebi, ne pa stalni spremljevalec. V stanju kot si, so nujna druga zdravila, ki ne vozijo v odvisnost, ki pomagajo, kjer je udeležen še lastni trud. Osebni zdravnik ti bo lažje izdal kakšno pomirjevalo, če bo to tudi nasvet psihiatra.
Pohvalno, da si se trudil in se še trudiš. Dr. Žagar je zelo ok, vendar, če želiš na koncesijo, čakaš, lahko pa oddideš samoplačniško. Dr. Rebolj je tudi ok, ampak on je pa samo samoplačniško.

Želim ti srečo  rozicodam
Prijavljen

Dobro vjeruj u ono što želiš i zapamti, izgubljeno je samo ono, od čega smo se odrekli.
U životu poželi samo jedno: da ne voliš izgubljeno i da ne izgubiš voljeno!
beli
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 164

« Odgovori #3 dne:: sreda, 23. junij 2010 ura: 10:17 »

živjo Simcco1,

ko berem tvo izpoved se vidim not...., strah, tesnoba, in podobno, se mi dogaja vsak dan in rešujem jih na takšen način, da grem z psom ali sam na daljši sprehod v gozd ali ob jezeru. Tako, da ti predlagam da poskusiš zamotiti se z nekaj lepega, kar te zanima ali osrečuje, če brskaš po računalniku poišči teme ki niso "zatežene" kot nap. dnevne novice, ki so samo eno sranje in človeka še bolj potrejo.... Poišči si kakšne vice, ali pa bodi ustvarjalen..(ne vem sicer kaj te zanima in s čim se ukvarjaš), važno je, DA se zaposliš in pozabiš na trenutne probleme... skuhaj kosilo naprimer ali še kaj bolj enostavnega in minil bo naval slabosti.....
Jaz si v takšnih trenutkih rečem: saj je bilo še hujše, pa se je vedno nekako uredilo...
Lahko mi je bit pameten za druge, sam pa nisem nič kaj v boljšem stanju, sam malo za spodbudo tvojo in mojo....GREMO DALJE simco nič nam ne pride do živaga....!!!

drži se simco, lp beli
Prijavljen

življenje ni potica....  
ZAVEDAM SE MOČI SVOJIH BESED
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar