Sama sem faks doštudirala ob delu in bolni mami. Če gledam nazaj, ne vem, danes oziroma v trenutnem stanju tudi ne bi bila nič sposobna storiti. Takrat pa, je bila motivacija, volja in vem, da je bilo lepše vreme, kot je sedaj, pa sem si mislila, moram se pripraviti na izpit, zunaj tako lepo vreme, pa sem si rekla, sama sebi, daj teh pet dni, ko sem imela študijski dopust, pa boš čimprej frej. In to me je gnalo naprej, da sem čimprej končala in bila fertik. Pa sem bila takrat. Želelela sem še naprej študirati ob delu, pa nimam ravno tako motivacije, ker bi sproti pozabila. Ker mi v bistvu ni treba. Ampak, ko sem bila primorana, sem, imela sem pa tudi cilj in motivacijo. To je veliko. Študirala sem ob zelo bolni mami, poleg službe, športala sem aktivno, vendar sem slednjega potem pustila. Nekaj pač žrtvujeješ, če želiš nekaj storiti do konca za "boljši jutri".
Rekla ti bom, če boš pustila vse skupaj, ti bo enkrat žal. Zavedaj se, da danes tudi s faksom ljudje težko dobijo službo, potrudi se, če ne moreš danes, boš pa kakšno leto pavzirala, če ti je to omogočeno. Samo ne zatoni. Ker, ko boš iskala službo, velja najprej papir. Šele nato delovne izkušnje. V državni upravi je sedaj tako, da tudi študentske izkušnje štejejo. Vendar za delovno mesto, na katerega je študent lociran.
8 proti nič je veliko, vendar ne tako veliko, da ne bi zmogla. Potrudi se. Če imaš malo vzpodbude, se kaj premakne, če je želiš še kaj, se javi, pa naredi, to kar moraš. Če želiš živeti,boš težje, če boš vse pustila za seboj. Zato, prosim daj, nič ni izgubljenega!
Tudi, ko iščeš službo, ko imaš nekaj v rokah, ni rožnato v teh časih, amapk, če imaš kaj v rokah, gre pa tudi lažje, kot pa če ne bi imel nič. Zato, spravi se k sebi in podaj koncentracijo v snov. Ne obupat. Če ne gre takoj, je vedno tako, da čas dela za nas, vmes se pa še kaj naučimo. S podporo se da vse moči zbrati, če si tako kot sama, ko sem bila vedno brez, sem zmogla, no, sedaj sem se zrušila, ampak še vedno verjamem in ostaja upanje.
Obljubi, da boš poskušala?!? Ne zavrzi tega, do česar si že prišla!
Javi se kaj. Srečno