FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sobota, 04. februar 2012 ura: 22:18

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Smrt moje dojenčice zaradi stigme!  (Prebrano 3328 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 08:56 »

Zgodilo se mi je, da, ko sem bila noseča v 7. mesecu, so me napotili v Klinični center, zato, ker sem jim povedala, da ne čutim več takih gibov dojenčka, kot bi jih morala.Kot sem jih prej. Ginekologinja me je z napotnico poslala v porodnišnico. Tam so ves dan merili srčni utrip punčke. Seveda je bil vedno bolj šibak.
Potem sem zdravnici povedala, da imam samomorilna nagnjenja, ker sem jih takrat imela in, da imam shizofrenijo.
Ženska je povsem podivjala in je rekla naj grem domov, da ona mene ne more sprejeti na oddelek z samomorilnim vedenjem.
Vrnila sem se h ginekologinji, ki me je ravno tako poslala domov, češ, da bom šla naslednji dan še enkrat nazaj, čeravno so bili gibi otroka vedno manj močni in sem imela preeklampsijo, ki je ginekologinja sploh ni prepoznala, čeravno je bila zelo očitna.
Rekla mi je naj pridem naslednji dan nazaj k njej. Zjutraj sem vstala in začutila čudno bolečino v trebuhu in, čez misli mi je prišlo, da se je zgodil odstop posteljice.
Šla sem k ginekologinji, ki mi je dejala, da vso noč ni spala, ker jo je skrbelo kaj bo.(seveda ni ukrepala!)
Dali so me na ultrazvok in srčka se več ni slišalo.
Potem me je poslala v porodnišnico, kjer so potrdili, da je otrok umrl, čeravno sem bila dan prej tam, ko je bila deklica še živa in so me poslali nemarneži domov!
Potem sem rekla, ko sem prišla k sebi naj mi naredijo carski rez, pa niso hoteli.Rojevala sem 12 ur mrtvo srčico.Seveda so napisali potem smrt zaradi preeklampsije. In nihče ni odgovoren za smrt mojega otroka, čeravno je bilo jasno in očitno, da bi mmi morali takoj narediti carski rez! Kako je mogoče, da porodničarka podleže stigmi?Aja, pa še to, zdravnica, ki me je napotila domov iz porodnišnice je sama že poskušala storiti samomor, mi je povedala ginekologinja, ko sem se vrnila v ordinacijo in jo je začudilo kako, da mene ni razumela?!

Kaj pravite na to?
« Zadnje urejanje: nedelja, 06. junij 2010 ura: 09:09 od Ida » Prijavljen

annalorie@mail386
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 09:30 »

In še to moram povedati, da mi med nosečnostjo nihče ni stal ob strani, da so govorili, da bom imela spačka(lastni domači!), da mi je mati umirala za rakom in je 14. dni po smrti moje deklice tudi ona umrla.Bila sem v hudi stiski, iskala pomoč vse povsod pa je nisem bila nikjer deležna! Klicala sem Polje, psihologa,povedala svoji psihiatrinji, da sem v stiski in nikjer nobene podpore! Nobene pomoči! PRAV NOBENE!!!
Prijavljen

annalorie@mail386
dman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 69

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 10:00 »

Ida, ne morem ti ničear reči. Tako težke izkušnje so za tabo.
Želim ti vse najbolje!
Prijavljen
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 10:04 »

Da, hudičevo težke izkušnje! In povem vam, da so vsi samo čakali, da storim samomor noseča, kajti prav nihče mi ni priskočil na pomoč med stiskami v nosečnosti! Za konec so me zafrknili pa še porodničarji. In danes lahko z gotovostjo trdim, da se to lahko dogaja samo v Sloveniji in povem vam, nikar se več ne čudite, ker smo po statistiki v najvišjem rangu po samomorilnosti!!! Marsikdo bi bil danes še živ, če bi dobil ustrezno pomoč! To kar se pa tu dogaja je pa snaga v belem!!!
Prijavljen

annalorie@mail386
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 10:08 »

In še to, ves čas sem imela napačno diagnozo! Shizofrenia. Zdaj pravijo, da je nimam, pač pa imam shizoafektivno motnjo!
Prijavljen

annalorie@mail386
kremenko
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 248

moja živika je manekenka in rada pozira

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 10:29 »

To kar sem zdaj prebrala me je povsem pretreslo. Žal mi je, da si toliko pretrpela. Nimam besed s katerimi bi te lahko potolažila in ti olajšala bolečino....preprosto takih besed ni. Zelo mi je hudo, da so te tako zanemarili in vsi so te pustili na cedilu. To pa je žal še enkrat in ponovno slika našega zdravstva in njegovega sistema. Vsi delajo po liniji najmanjšega odpora in za denar, nihče več ne opravlja svojega poklica iz ljubezni in srčnosti...oziroma, da ne bom zdaj vsem v zdravstvu naredila krivice....večina je takih, tisti, ki so pošteni in vestni pa so zatirani in preganjani in blateni.

Draga Ida...pošiljam ti topel objem in ti želim, da boš čim prej nekako premostila to tragedijo
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.370

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 10:29 »

Ida pozdravljena.
Žal mi je, da se ti dogajajo hude stvari. Sad
Upam, da imaš poleg zdravil tudi kakšno psihoterapevtsko pomoč.

Shizoafektivna motnja je nekje vmes med shizofrenijo in bipolarno motnjo.
Morda ti bo v pomoč zato tudi forum za bipolarno motnjo: www.bipolarna.si

Pri zdravljenju je pomemben del tudi psihoterapija.

Drži se! rozicodam

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 10:37 »

Ne boste verjeli, toda po smrti deklice so imeli v Polju že pripravljeno posteljo na zaprtem oddelku zame! K sreči imam ob sebi dobrega partnerja, ki je preprečil,da bi me odpeljali tja! Porod mrtve deklice sem opravila izrecno na svojo željo brez psihotikov, ker sem želela biti kar se da prisebna pri vsem kar se je dogajalo. Po tednu dni ležanja v porodnišnici so me poslali pa lepo domov! Pobrala sem se povsem sama, brez vsake psihoterapije!!! In zdaj lahko z gotovostjo trdim, da ni le en Bor Nekrep, ki je umrl po nemarnosti zdravnikov, pač pa jih je mnogo več, kot si mislite! Ljudje so tiho, ker niti s tožbami se nič ne doseže proti drhali v belem!

Hvala vsem za vzpodbudne in tolažilne besede.
Prijavljen

annalorie@mail386
toja
Expert
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.719

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 11:06 »

Angry

Draga Ida, nimam besed s katerimi bi te lahko potolažila  jok
Iz dneva v dan beremo takšne in drugačne izkušnje, ki so samo en
velik stres za nas.
Sama pričakujem trenutno vnučka, vendar ob tej tvoji izkušnji,
me popada jeza in bes, da se tem stoletju dogajajo takšne stvari  Sad!

Vesela pa sem, da imaš ob sebi partnerja, ki ti stoji ob strani.
V tebi pa vidim veliko pozitivne energije in ti želim,
da vama s partnerjem uspe, da ponovno zanosiš in dobita
prečudovitega dojenčka! rozicodam

Trenutno pa mi je zelo hudo za vaju! rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 11:14 »

Toja zanosila ne bom nikdar več, ker ne mislim biti več poskusni zajček tem našim vrlim zdravnikom, čeprav bi si dojenčka srčno želela! Hvala za tvojo podporo. K sreči imam res dobrega in zvestega partnerja ob sebi, ki mi veliko pomeni.

Smo pa bolj ali manj vsi, ki smo bili na psihiatriji deležni posebnih tretmajev iz vseh strani! Stigma nas spremlja praktično povsod in na vsakem koraku.

Zanimivo, da gayi hodijo s transparenti po ulicah in zahtevajo zase, tudi tiste pravice, ki jim po naravi ne pripadajo in vse dosežejo! Mi, ki pa smo bili deležni psihiatrične oskrbe pa smo tiho, za nas ne bo nihče šel na ulico in nam pomagal, za nas ni aktivistov, ki bi se borili proti stigmi, ki smo jo deležni! NE!

Mi smo tisti, o katerih se molči in mi molčimo, ker moramo molčati! Mi smo tisti, ki se nas redči brez, da bi za naše smrti kdo odgovarjal! Mi smo tisti na katerih se zdravi ta bolna družba in si pere roke na nas! Koliko pacientov letno naredi samomor samo zaradi nepravilnega zdravljenja??!!!
In nihče ne bo odgovarjal, ker o nas se ne govori! (saj smo vendar nori, kajne!?)
Prijavljen

annalorie@mail386
martinca
Druge motnje
Expert
*
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.358

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 11:27 »

Toja zanosila ne bom nikdar več, ker ne mislim biti več poskusni zajček tem našim vrlim zdravnikom, čeprav bi si dojenčka srčno želela!

Kakšen poskusni zajček neki...  so pač predsodkov polni.  V primeru smrtne posledice to mora dobiti sodni epilog, krivce ustrezno kaznovati, ne pa samo odvuem licence.

Imaš dobrega partnerja in je velika škoda, da ne bi bila mati, pa čeprav sedaj ne moreš o tem razmišlja zaradi šoka, tako da pustimo to, zdaj govori bolečina .

V primeru neukrepanja nin tvoje pasivnosti se pač takšno stanje v Sloveniji zlahka nadaljuje, to neresno  obravnavanje ljudi v naši državi na podlagi duševnih bolezni.

Ne pomagaj ga v nadalje vzdrževat, ampak prepusti zadevo strokovnjakom, ki pomagajo pri takih stvareh.

Mogoče se s papirji in psihiatrom (če je na tvoji strani) obrni na odvetnika Andreja Pitaka, ki je znan po tem, da se ukvarja točno s takimi primeri (poleg primera Nekrep je imel še številne druge neznane) ...

In napiši pritožbe povsod in da se sproži nadzor v bolnici, interni in zunanji . In da se prijavi policiji in da s pomočjo tega zastopnika krivce za smrt privedeš pred sodišče.

V tem času , tega ne bo konec tako hitro, bo še vedno možnost materinstva in v bodoče sem prepričana, te bodo ob dokazanih napakah, smrt iz malomarnosti, nosili po rokah. Ali pa pojdi rodit v drugo bolnico, kjer vse ljudi enakovredno obravnavajo, mogoče z epiduralno analgezijo, tak porod je kakšno tretjino boleč kot navaden.  Cool 

Prijavljen

neimenovana
martinca
Druge motnje
Expert
*
Prisotni Prisotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 11:30 »

In zdaj lahko z gotovostjo trdim, da ni le en Bor Nekrep, ki je umrl po nemarnosti zdravnikov, pač pa jih je mnogo več, kot si mislite! Ljudje so tiho, ker niti s tožbami se nič ne doseže proti drhali v belem!

O ja, dosežejo, dosežejo, ampak samo tisti, ki ukrepajo. Če ne boš ukrepala, pa ne boš nič dosegla, ali ni to jasno ?
Prijavljen

neimenovana
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 11:35 »

Martinca fino in lepo, da si tako zaverovana v sodni sistem. Jaz nisem! Ne, ne. Samo poglej kaj se dogaja z primerom Bora Nekrepa pa ti bo vse jasno.

Zanosila ne bom nikdar več! Je bilo malce, samo malce prehudo.

Vseeno hvala za vaš borbeni duh, žal mi pa to osebno ne bo nič pomagalo.

In še nekaj! STIGMA je še kako prisotna! Očitno niste del naše " nore" skupnosti tistih, ki smo tega deležni vsak dan!

Pa Lp
Prijavljen

annalorie@mail386
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 11:37 »

Zdravniška zbornica = Zdravniška gnojnica! zardevam
Prijavljen

annalorie@mail386
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 11:42 »

In še to! Denar mi moje deklice ne bo vrnil med žive! Zdravnica pa tudi ne bo izgubila licence! Je že dolgo, dolgo ni nihče! zardevam
Prijavljen

annalorie@mail386
martinca
Druge motnje
Expert
*
Prisotni Prisotni

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 11:47 »

Martinca fino in lepo, da si tako zaverovana v sodni sistem. Jaz nisem! Ne, ne. Samo poglej kaj se dogaja z primerom Bora Nekrepa pa ti bo vse jasno.

Meni je vseeno, koliko mesecev začasne izgube licence je dobila Kaničeva , ali je to 2 ali 4 mesece, res mi je bilo vseeno.

BISTVO je bilo doseženo in sicer to, da so se vsi ljudje, zaposleni v zdravstvu, resno zamislili nad svojim odnosom do bolnikov, skratka, več je previdnosti  pomezik Spoštovanje gor ali dol, zdravniki vendarle niso bogovi. To se je zdaj pokazalo.

Pa tud o Gordani Živčec Kalan se zdaj resno zahteva odstop ! Ni jokala za Bora Nekrepa, jokala pa je zase, zdaj ko jo hočejo kolegi zdravniki že v drugo ali tretje vreči z njenega nedotakljivega položaja, rezultata še ni, ampak trudijo se z namenom ohranitve časti zdravnikov. Vidiš da se prmeika?
Verjemi, se premika  oki  Počasi, a vendarle.

Ločiti se mora, kaj je dobro in kaj je škodljivi gnoj.  Med njihovimi vrstami.

----------------------------------

Stare vrednote, kot so dobrota, spoštovanje, enakvredno in resno obravnavanje,  morajo znova priti na prvo mesto in tudi bodo znova prišle, v to verjamem , med vsemi ljudmi, tudi gayi in psihiatričlninmi bolniki. Žal preko takih bolečih lekcij na hrbtih nedolžnih ljudi. Ampak morate ukrepati, pravica je na vaši strani, tudi če pride pozna... Tako se družba spreminja na boljše.
 (podobno kot tud od primera bulmastifov naprej se morebitne zlorabe sodnega sistema ne bodo več dogajale, saj je to šola za vse, da se splača svoje delo pošteno opravljati tudi, ko ne gre za pse in se ne splača gledati na položaj človeka)  

Prijavljen

neimenovana
martinca
Druge motnje
Expert
*
Prisotni Prisotni

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 11:54 »

In še to! Denar mi moje deklice ne bo vrnil med žive! Zdravnica pa tudi ne bo izgubila licence! Je že dolgo, dolgo ni nihče! zardevam

Služiti na čigarkoli smrti se meni ne zdi moralno, tako da, ne gre za denar. Morda za duševne bolečine, ne vem, nisem pravnik.

Zdravnica ne rabi izgubiti licence, v Sloveniji jih itak manjka zdravnikov, po moje je svoje delo doslej opravljala dobro, verjetno doslej ni blo težav z njo.

Ker pa bo v primeru tvojega ukrepanja ta dogodek dobil težo in bo  v primeru ugotovljene TVOJE RESNICE tudi uradno potrjen ( STROKOVNA RESNICA JE MORDA DRUGAČNA, namreč resnico ugotavljajo samo strokovnjaki, ne ti, ne laiki, ne med. sestre) pa bo ODSLEJ JASNO VSEM, da morajo  psihiatrični bolniki biti obravnavni enako vredno in enako pomembno kot vsi drugi ljudje .

Za TO grem. To je treba doseči. Da se ne bo ponovilo.

Sicer se bo to ponavljalo in bo postalo nekaj "normalnega", saj nihče ničesar ne naredi !

Prijavljen

neimenovana
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 11:56 »

Martinca vidim, da mislite dobro in prav. Žal jaz osebno nisem optimistka ne glede sodstva, ne glede izboljšanega zdravstva, niti ne glede odprave stigme med psihiatričnimi uporabniki.

Žal je moje mnenje glede vsega povsem nasprotno vašim upom, čeravno bi rada, da bi bilo drugače.

Glede primera bullmastifov pa, kot vidite ni bilo nobenega epiloga, ki bi prinesel kakšno zadoščenje ljudem, niti psom!

Pa lp
Prijavljen

annalorie@mail386
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 11:58 »

Služiti na čigarkoli smrti se meni ne zdi moralno, tako da, ne gre za denar. Morda za duševne bolečine, ne vem, nisem pravnik.

Zdravnica ne rabi izgubiti licence, v Sloveniji jih itak manjka zdravnikov, po moje je svoje delo doslej opravljala dobro, verjetno doslej ni blo težav z njo.

Ker pa bo v primeru tvojega ukrepanja ta dogodek dobil težo in bo  v primeru ugotovljene TVOJE RESNICE tudi uradno potrjen ( STROKOVNA RESNICA JE MORDA DRUGAČNA, namreč resnico ugotavljajo samo strokovnjaki, ne ti, ne laiki, ne med. sestre) pa bo ODSLEJ JASNO VSEM, da morajo  psihiatrični bolniki biti obravnavni enako vredno in enako pomembno kot vsi drugi ljudje .

Za TO grem. To je treba doseči. Da se ne bo ponovilo.

Sicer se bo to ponavljalo in bo postalo nekaj "normalnega", saj nihče ničesar ne naredi !

Oprostite, vendar mislim, da ste eden izmed belih! Zato tako vse tole čudno zapletate, kot bi ne vedela jaz kaj sem doživela.

Hm... zvizgam
Prijavljen

annalorie@mail386
Ida
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: nedelja, 06. junij 2010 ura: 12:11 »

In še to g.Martinca! To je forum, kjer pišejo bolj ali manj ljudje s psihiatrično izkušnjo.

In jaz sem na ta forum to kar se mi je zgodilo napisala za ljudi, ki imajo podobne težave, kot sama. Torej duševno bolezen!

In želim, da vedo kako se obravnava marsikje nas ljudi " iz roba družbe!" Da se razumemo!!!

Tožiti pa ne mislim iti nikogar, ker nisem naivna, da bi v tej državi kje uspela, če se že na enemu forumu najde tak pametnjakovič, kot ste vi, da mi boste tu solili pamet o MOJI in še enkrat samo MOJI resnici, ki sem jo doživela na lastni koži! Sram vas je lahko! zardevam
« Zadnje urejanje: nedelja, 06. junij 2010 ura: 12:15 od Ida » Prijavljen

annalorie@mail386
Strani: [1] 2 3 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar