FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 10:00

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naš Simon.........  (Prebrano 4663 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
jola
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 389

« dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 14:32 »

Naš Simon..........povsod po vasi se govori......to je bil naš Simon............

Bil je čisto poseben otrok, rodil se je pred osemnajstimi leti, komaj šestnajstletni mamici, drobceni punčki, ki ga je sprejela z vso ljubeznijo in odgovornostjo z vso toplino, ki jo je lahko v tistih letih premogla........kljub revščini in bedi, v kateri se je znašla, sta se z fantom odločila, da bosta zmogla.

Rodil se je naš Simon,drobcen pobič in neverjetno lep otrok..........še čisto majhen komaj nekaj let star je rad kolovratil od hiše do hiše in nagovarjal ljudi. Ponavadi se je usedel za mizo, lepo pozdravil in začel pogovor kot kakše odrasel mož........o vsem, o delu na polju, vinogradu, sadovnjaku, o prašičih in kokoših ali pa celo o vremenu. Ljudi je s svojim nastopom prav zabaval in povsod kamor je prišel so se ga razveselili. Zelo je imel rad delo na kmetiji, predvsem rad je imel živali in pri njem si našel mali živalski vrt........Domov je prinesel zapuščene srnice in jih imel v ogradi ter skrbel zanje, vsak mucek je ostal pri njemu imel je po dva psa, kasneje še kozice in zadnja leta se je z vso ljubeznijo posvečal konjem. Vzpredno s tem pa je imel neizmerno veselje s traktorji, kosilnicami,kmetijskimi stroji in motorji........preveč veselja je imel do tega in večkrat sem povedala na glas, da je še premlad za to. Pri osemnajstih je obvladal vsak traktor v vasei, vse priključke in vsa opravila, ki jih je z največjeim veseljem opravljal doma in za vse vaščane. Kamorkoli sem prišla v vas, so znali povedati, da čakajo našega Simona, da bo opravil to in ono delo............živel je tako zelo hitro in tako intenzivno je želel vse znati...................Res šola ni bila preveč zanj, ampak nihče mu tega ni zamril, ker je bil naš Simon najbolj priden otrok v vasi............Zadnji dve leti, ko se je začela huda puberteta, se je začel nekako zapirati vase, če mu kaj ni bilo prav, se je umaknil v svoj svet, med svoje konje in svoje prijatelje in mamico je večkrat zaskrbelo zanj, vendar, ko so prišli svetli dnevi je bil spet vesel in nadvse priljubljen otrok........takšen , kot to soboto, ko smo sedeli skupaj v vaški gostilni, ko smo se tako nenavadno zbrali za mizo, ko sem ga vidla srečnega v družbi z njegovim očetom in mamico. Tako prisrčno me je obljel, malo potožil, da mu nič ne gre, da je tolikim ljudem obljubil pomoč na polju, njemu pa se kar naprej kvarijo stroji.............ampak, danes sem srečen in vesel je dejal, naslednji teden pa bom vse opravil..................Naslednji dan pa.......groza.......Na dvorišču je obarčal vinogradniški traktor, zraven je bil sosed, ki mu je hotel iti špricat v vinograd, pa njegova mami in sestrica............Normalno, kot vsaki dan je speljal in nihče ne more dojeti zakaj...............traktor je zdrsnil, Simon ga je hotel obvladati in v tistem trenutku je sunkovito zabremzal, vrglo ga je iz sedeža in direktno v drevo ob cesti........Sosed pravi, da je bila sekunda, da je slišal samo mamin krik in naš Simon je obležal v luži krvi........Ni bilo pomoči, nobeni kriki, nobeni klici na pomoč niso pomagali.............naš Simon je tisti trenutek zaključil svoje delo za vedno.Življenje v naši vasici je zastalo, novica je v trenutku zajela celo vas, bilo je v času kosila, ljudje so vstajali od miz in se zgrinjali v to nesrečno hišo.....bila je prava panika......jok, vpitje, prošnje.........nič ni pomagalo. Vsi smo otrpnili...........v mojih mislih je prevladala misel na njegovo mamico, mojo sestrično.....drobceno, zgarano..........,na njegovo sestrico staro komaj štirinajst let in je bila priča temu dogodku......na očeta, ki je na kolenih prosil naj se Simon vrne, ki ni hotel sprejeti kaj se je zgodilo..........Ni besed, ni moči, da bi lahko kdo pomagal.......stala sem pred njimi brez moči..........gledala to trpljenje in nisem mogla pomagati..........Očeta so odpeljali, ni zdržal..........ostali smo skupaj dolgo v noč, moja sestrična me je stiskala v objem in mi šepetala.....čuvaj svoje otrok, veš kako je hudo,moram zdržati,bom zdržala,ker sem se preprčala,da Simon še pride domov.........to upanje me drži pokonci in ko tega ne bo več, se bom zlomila...........

Ta hip se spet odpravljam dol v vas...........strah me je, ne vem kaj in kako.........hudo mi je,še glas sem izgubila od tesnobe, ampak vem, da me potrebuje, rada me ima in moram ji pomagati....a bom zdržala?Huh?Huh?
Prijavljen

Bogu je gotovo ljubše, da ozdravim,kot odpustim.
krasendan
gost
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 14:40 »

uhh hudo mi je res ko tole berem...moje iskrene sožalje.

drži se jola, veliko, veliko moči ti želim! Sad
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 15:03 od krasendan » Prijavljen
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 316

Ko se ti svet podre, imaš možnost za novo rojstvo.

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 14:55 »

Oh, žalostno, prežalostno... Cry Moje sožalje!
Prijavljen

Starlight
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 319

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 15:06 »

jola,..drzi se,..bodi mocna,..ce potrebujes pomoc,..ves kje me najdes,...mislim nate
Prijavljen

I'm not crazy, I'm just a little unwell
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.185

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 15:07 »

Moje iskreno sožalje
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.769

wanna be found

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 15:09 »

Cry Cry  Jola moje sozalje.

Vsako zivljenje je dragoceno in neponovljivo, in smrt zareze se prehitro.
Njemu ni bilo dano da bi se boril naprej....nam pa je.......

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 15:18 od Lost » Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.582

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 15:10 »

uf, žalostno, zelo ...

se pridružujem vsemu že napisanemu!

Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Mačica
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 142

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 15:14 »

Smrti bližnjih, sploh mladih, se mi zdijo največje preizkušnje v življenju, zato ti želim kar največ poguma in moči, da boš premagala to težko preizkušnjo!!!!

Drži se Jola

Lp Mačica
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 15:45 »

Hudo je. Sožalje. Cry
Zdaj bo angel na nebu....
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 681

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 15:57 »

Ne najdem besed....  Cry
Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=KxfoY_mLFAo
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 18:40 »

Jola iskreno sožalje in nimam besed, hudo mi je že od včeraj ko si nam povedala kruto novico. Jola zmogla boš, vem da boš, če nas potrebuješ veš kje smo....

močan objem ti pošiljam,

masi
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 18:48 »

joj...
Jola moje iskreno sožalje! Sožalje vsem...
Vem da boš zmogla, da boste zmogli...
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 19:09 »

Jola...nič mi ne pade na pamet, kar bi rekla v tolažbo. Samo. drži se.
Prijavljen

alexx Afro 
umetnica
Sodelavka/sodelavec DAM
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 188

.

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 19:36 »

...naredila bom angelcka, za tvojega Simona...Jola.......

..... in on je zdaj tam, kjer ni trpljenja in ni solza.....

..nam pa je ostala, samo bolecina in praznina....

..drzi se Jola......
Prijavljen

..želim ti pogum jutranjega sonca, ki kljub bedi tega sveta, vztraja dan za dnem.....
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 20:09 »

Jola, ko sem brala o vašem Simonu se mi je utrnila misel, da je mladi fant nekje v podzavesti čutil, da mu je čas namenjen na tej naši zemlji kratko odmerjen, saj je naredil toliko stvari in osrečil toliko ljudi.
na žalost je tako, da je usoda do nekterih preveč kruta. zakaj? ne vem
za vsakim na koncu ostanejo le še spomini in na Simona jih bo ostalo veliko in velikem številu src.
to je slaba tolažba zate in za vso njegovo družino. edino kar želim tebi in njegovi družini je, da poskušate biti močni in v slogi prebroditi to veliko žalost
Jola rada te imam in mislim nate

Prijavljen
Labodka
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 141

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 21:08 »

Srce se mi trga ob tej zgodbi. Iskreno sožalje.
Prijavljen
jola
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 389

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 21:48 »

Pravkar sem prebrala vaše tople in sočutne besede.........Hvala vam za podporo in pomoč v teh res težkih trenutkih.........Mislim na vas in to mi daje moč.
Prijavljen

Bogu je gotovo ljubše, da ozdravim,kot odpustim.
Jeri
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 108

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 22:00 »

Jola ... drzi se.

Simon je na lepsem ... verjemi v to.

Mislim nate ...
Prijavljen

"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."
maggi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 31

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 22:10 »

večno vprašanje:ZAKAJ?

jola mislim nate,na njegove domače in mi je neizmerno hudo

maggi
Prijavljen
moja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 22:16 »

Jola!

Simon naj bo  zate in njegove najdražje  najlepša zvezdica na nebu. Imejte ga v srcu....tam nikoli ne bo umrl.

Moje iskreno sožalje.

moja
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar