Ne vem, če tole ravno spada pod anksioznost in depresijo. Psiholog katerega sem poklical, me je napotil sem, tako da bom vseeno poizkusil.

Med brskanjem vašega foruma sem zasledil, da izbira dobrega psihologa zavisi tudi od problema, tako da bom na kratko opisal mojo situacijo. Upam, da mi boste potem znali svetovati.
Pred dvemi leti sem se odločil nekaj narediti glede jeze in sovražnosti do vsega. Takrat se je začelo moje potovanje do čustvene svobode (fancy stavek ampak najbolje opiše stvari). Ugotovil sem, da se ful bojim "da bi naredil kaj narobe" in zato, tako rečeno, zmrznem in ne delam nič. Kadar sem sam je še nekako ok, ampak doma sem pa ko kip. Samo stojim in gledam, pomagam pa ne. To velja za moška opravila. Vem za kaj je ta problem nastal in intelektualno razumem, da je strah neupravičen, a tega strahu vseeno ne morem zmanjšati. Kot, da bi v meni bila še ena oseba, ki se boji kar za brezveze. V obdobju dveh let sem prebral nekaj besedila na temo psihe, strahov, itd. in najbližje mi je še opis perfekcionizma. Problem nastane, ker je potrebno spremeniti odnos do vsega, in ne samo ene ločene stvari kot je npr. strah pred pajki. Kako se sploh lotiti te zadeve, ko pa se avtomatsko vsega lotiš s perfekcionizmom? Ne moreš zaupati svojemu umu.
Zato sedaj iščem psihologa, ki bi mi bil sposoben pomagati. Me voditi v pravo smer. Torej, a kdo pozna kakšnega dobrega psihologa za ta specifičen primer, ki dela tudi na napotnice?
PS: Oktobra bom star 26 let in sem brez statusa.