semMateja
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 28
|
 |
« dne:: četrtek, 13. maj 2010 ura: 09:50 » |
|
Ugotovila sem, da je sprehod s psom odlična terapija. Do te bolezni se namreč nisem ukvarjala s športom, nisem hodila na sprehode...ni bilo časa...samo delo, delo, delo...naenkrat bum...dobila AD...po navodilih psihiatra sem začela hoditi na sprehode...s sabo vzamem psa, ki je najboljši spremljevalec...nič ne pametuje, nič ne sprašuje...nič ne tarna, da ga bolijo noge...mi sledi in mi ne določa, po kateri poti naj grem...za razliko od mojih dragih...saj se trudijo, ampak jim ne gre najbolje, tudi ne pričakujem, da se bodo žrtvovali zame in tiho hodili z menoj...zato grem najraje s psom...poznam rek, da je pes najboljši človekov prijatelj...v tem obdobju sem to izkusila in je živa resnica...pes tudi čuti, da je nekaj narobe, drugače se odziva...na svojstven način me tolaži in vpodbuja...hura za naše štirinožne prijatelje 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Tudi iz slabega vzklije dobro. Čas bo pokazal. 
|
|
|
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 155
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 13. maj 2010 ura: 11:09 » |
|
tudi jaz hodim s kužatom na sprehod in je prou fajn je pouhn veselja in pa res človekov najbolši prijatelj... kar tako naprej vrjamem da je res terapija
lepo pozdravljena Domen
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji razsvetlenja.
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Prisotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 13. maj 2010 ura: 14:28 » |
|
Živjo smeMateja te berem že nakaj dni in si mi ful simpatična.  Kot velika pasjeljubka ti samo prikimavam glede tega, da kako pes blagodejno vpliva na človeka. Čudovite sprehode delava z mojo Ruby ... do panične motnje nisem tega ne cenila ne videla... Zdaj pa si vsak dan vzamem čas zase...za vpijanje sveže energije...za pozitivne meni ljube aktivnosti. Že sam dotik živali, božanje, njeno veselje, ko te vidi je neizmerno ... naravni antidepresiv. Kakšno slikico nam prilepi v temi Domači ljubljenčki, da vidimo tvojo repato, kosmato ljubezen. Jest sem v mojo irsko setrico neizmerno zaljubljena... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 13. maj 2010 ura: 16:10 » |
|
Mateja  Odlična tema, zelo prav ti dam temu tvojemu razmišljanju. Veš tudi jaz imam kužiko, malo pudljico, ki me vsak dan vsaj trikrat pelje na zrak, če ne več pa po 15 minutk. Je zelo radoživa in prijetna, vendar se zelo hitro utrudi, potem pa obe skupaj počivava na kavču od dooooolgegaaaaaa sprehoda. Kako prijetno je poslušati njeno tiho dihanje! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Prisotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 13. maj 2010 ura: 17:49 » |
|
Kako prijetno je poslušati njeno tiho dihanje!  Kako lepo je vedeti, da je še kdo, ki to občuti na tak način kot jaz. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.988
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 13. maj 2010 ura: 18:28 » |
|
Se pridružujem...sprehod s kužkom je odlična terapija....Jaz se nasmejim moji mali maltežanki, ko greva na sprehod...vedno nekaj šnoflja, pa ko lula se postavi na prvi dve tački in hodi naprej...kot v cirkusu...potem se uleže v travo in jo grizlja...vsa srečna... Lepo je imeti te naše kosmatinčke... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 13. maj 2010 ura: 19:31 » |
|
Slavči, jaz sem samo čakala , kdaj se bo vaša na nos prevrnila, ko takole lula. Res je smešna, tale vaša mala Missy 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 14. maj 2010 ura: 19:56 » |
|
Ravno sem prišla s sprehoda z našim pasjim mladičem in prav zanimivo jo je bilo opazovat,kako je radovedna in prav nič boječa v snidenju z drugimi kužki.Je prava mala navihanka in precej živahna za to pasmo psov. Vsaj na sprehodu odmisliš malo težave in res je ene vrste terapija za dušo !! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
amarina
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 21
|
 |
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 19. maj 2011 ura: 20:34 » |
|
Sprehod s psom je nekaj čudovitega. Mene zjutraj zbudi, ko greva s kužo v sončno jutro, čez travnik in po polju. Seveda se zjutraj mudi , pri tem pa si rečem da je to lep začetek dneva - moja kosmatinka in jaz. Popoldne , ko pridem domov me pozdravi z mahanjem repa in ko se malo ohladi greva na daljši sprehod. Pes je super poslušalec, obenem pa nič ne sodi, nič ne kritizira. hov, hov
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 19. maj 2011 ura: 20:42 » |
|
Slavči, jaz sem samo čakala , kdaj se bo vaša na nos prevrnila, ko takole lula. Res je smešna, tale vaša mala Missy  točno leto dni nazaj sem tole napisala in nisem spadala med pasje lastnike. No zdaj sem tudi sama ponosna lastnica naše cotonke Bele, stara je 4 mesece in pol in je ne zamenjam za nobenega kužka na svetu. Od kar jo imamo , mi je totalno spremenila življenje. Aktivno vsak dan hodimo ven, se crkljamo, lubčkamo, igramo, smejemo njenim vragolijam. Predvsem pa se je moje počutje in zdravje tudi izboljšalo. Vsak, ki me sreča, pravi , da odkar imam kužka cvetim  . Vsakršna skrb za njo mi sploh ne dela preglavic, ker to delam z veseljem in ljubeznijo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Ajla
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 153
|
 |
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 19. maj 2011 ura: 21:52 » |
|
Jaz sem dobila Ayo  in ona mene takrat, ko sem bila v največji krizi. Doma, brez dela, brez ciljev, totalno v depresiji in anksioznosti. Da tesnobe ne omenjam. V topel domek sva jo pripeljala iz zavetišča, ko je bila stara 6 mesecev. Z mano je šla skozi težke trenutke, mi pomagala na svoj način. Ko jo sedaj gledam, vso zdravo, pogumno in navihano sem res srečna, da jo imam. In prepričana sem, da tudi je tudi ona  Sprehodi, igranje, mala šola, njen gobček zjutraj na postelji,....nekaj najlepšega na svetu
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #11 dne:: petek, 20. maj 2011 ura: 06:32 » |
|
Ugotovila sem, da je sprehod s psom odlična terapija. se strinjam... meni tako zelo to manjka 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Baysha
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 127
|
 |
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 22. avgust 2011 ura: 19:48 » |
|
Tud jst se podpišem pod vse tole. Jst mam doma kar dva kosmatinčka, dva navihana fanta ... tak da spim v sendivču  in onadva zmer spušata ene čudne glasove k jima je tolk fino ob men, prav vzdihujeta ... vidi se, da sta full navezana name ... to je res najlepše pri psih, ko ti tako odkrito pokažejo kolk te majo radi in to čist brezpogojno  . Ven pa tko nikol ne grem brez njiju ... kjer sm jst, tam sta tud onadva (razn na sihtu sevede). Zuni sta pa dva mala hiperaktivca, prava vragca  , ki obožujeta palice, žogice, fizbije ... se valjata v travi in po potrebi čofotata v vodi, sočasn pa skočita za vsem kar se premakne in vsem kar leti po zraku ... in ja, naš tamali, ki je bl na nizkem podvozju zato včasih pade na smrček in potem kiha in kiha in kiha... in jst si ne morm kaj, da se ne bi smejala  .Hja, pr igri res ne znata razmišlat s trezno glavo ... sta pa smešna, ku dva klovna in zunej sm najraj kr sama z njima, čeprav to zmer ne gre  . Krasni so res ... en hip hip hura za naše zveste pesjanarčke 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 22. avgust 2011 ura: 19:51 od Baysha »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 22. avgust 2011 ura: 21:09 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|