anuj
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 145
|
 |
« dne:: torek, 11. maj 2010 ura: 14:01 » |
|
Morda kdo ve, kje bi se dalo dobiti žajbljev čaj? Takšnega, "v vrečkicah" ... In v kakšnih količinah ga je še primerno piti?
Hvala že vnaprej za odgovore.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Kristy
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 11. maj 2010 ura: 14:34 » |
|
V vrečkicah ga še nikol nisem videla, po moje ga ne boš nikjer dobil.
Drgač pa - v "razsutem stanju" : Lekarna, Sanolabor, BIO-trgovine, ...če si iz Lj. spodaj v Maxiju ali na tržnici.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
|
|
|
nebesno modra
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 255
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 11. maj 2010 ura: 14:53 » |
|
Zdravo še enkrat  ! Čaj je itak bolj kvaliteten, če je v naravnem stanju in bi ti tudi priporočala takega- je zelo okej. Lahko ga sama nabereš na morju, kupiš na tržnici ali v lekarni kot ti je napisala že Kristy, jaz ga v mb nabavljam v bio trgovino vita care. vse dobro! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
|
|
|
anuj
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sreda, 12. maj 2010 ura: 14:29 » |
|
Hvala obema za nasvet. Sem ga potem danes čisto po naključju odkrila kar v nekem manjšem Mercatorju. Vem, da je v naravnem stanju bolj zdrav, vendar včasih pride prav tudi takšna varianta za na hitro. Si bom pa poskusila priskrbeti tudi tistega.
Kaj pa glede pitja? Na določenih straneh sem našla informacijo, kako naj ga sploh ne bi bilo priporočeno piti. Verjetno ga potem ne bi kar tako prodajali v trgovini ... Ali pač? Obstaja mogoče kakšna meja, koliko ga je dnevno še "pametno" zaužiti?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Prisotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 12. maj 2010 ura: 18:56 » |
|
Jest mislim da ne glede kaj piješ, če pretiravaš ni OK. (kava, gazirane pijače, pravi čaj...) 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
anuj
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 13. maj 2010 ura: 16:01 » |
|
Hmm ... Samo je spet relativno, kje se začne pretiravanje ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Prisotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 13. maj 2010 ura: 20:25 » |
|
Anuj pretiravanje je tudi to, da se s tem pretirano ukvarjaš ...  Spij skodelico ali dve pa bo vse ok.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
anuj
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 14. maj 2010 ura: 13:03 » |
|
Jah, je že tako, da se zadnje čase z večino stvari "preveč" ukvarjam. Zdi se mi, da bo lažje, če bom imela nek red, sistem, načrt ... Čeprav vem, kako hitro se lahko to sesuje. Hvala, Aslan.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
nebesno modra
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 255
|
 |
« Odgovori #8 dne:: petek, 14. maj 2010 ura: 20:13 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
|
|
|
anuj
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #9 dne:: petek, 21. maj 2010 ura: 13:44 » |
|
Hvala.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
niwaj
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 2
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 15. marec 2011 ura: 12:54 » |
|
Ja tukaj piše, da pretiravanje z tem čajem ni priporočljivo. (link zbrisan by Admin: samopromocija svojih profitnih storitev ni dovoljena) Jaz ga pijem samo kadar sem bolana in me boli grlo.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 15. marec 2011 ura: 13:59 od HisTer »
|
Prijavljen
|
|
|
|
viper
Novinec / novinka
Prisotni
Spol: 
Prispevki: 25
|
 |
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 01. december 2011 ura: 20:06 » |
|
Morda kdo ve, kje bi se dalo dobiti žajbljev čaj? Takšnega, "v vrečkicah" ... In v kakšnih količinah ga je še primerno piti?
Hvala že vnaprej za odgovore.
Lahko ga dobis v vsakme Merkatorju oz. dobrem sosedu. Drugce pa Zajbljev caj je za grgranje in ne pitje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #12 dne:: četrtek, 01. december 2011 ura: 21:11 » |
|
Drugce pa Zajbljev caj je za grgranje in ne pitje.
tud pije se ga lahko, če ga spraviš po grlu seveda 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ventilator
|
 |
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 01:56 » |
|
raje ne, ker je menda strupen
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
MucaMaca
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 07. december 2011 ura: 16:53 » |
|
Žajbljev čaj ni strupen  Je pa res, da sem zasledila, da ga je potrebno pripravljati v odkriti posodi, torej ne pokriti, kot smo navajeni z večino (domačih, zeliščnih) čajev. Namesto čaja se ga lahko nekaj listov skuha tudi v mleku, oslajeno z medom je odlično pri bolečem grlu.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
sopotnica
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 42
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 07. december 2011 ura: 17:10 » |
|
Žajbljev čaj je eden najboljših, da si pozdravimo angine in hripavost , je pa res, da je potrebno paziti pri pripravi - ne sme vreti več kot tri minute in takoj ga je treba odcediti. Z medom in limono je prijetnega okusa. Ogromno - kot trave - ga je najti na dalmatinskih otokih - največ na Braču, kjer je menda tudi najboljše sorte in ima najmočnejše učinkovine ... Baje so ga ženske včasih uporabljale za potemnitev sivečih las in za razkuževanje stanovanj, ko še ni bilo vseh teh slavnih razkužilnih sredstev, dezodoransov in osvežilcev prostorov....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Indija
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 1
|
 |
« Odgovori #16 dne:: sobota, 07. januar 2012 ura: 19:42 » |
|
Zastrupitve z žajbljevim čajem niso znane, pazljivi morajo biti predvsem tisti, ki jemljejo uspavala, ker lahko ojača učinek teh zdravil.
Sicer je priporočeno na dan spiti čaj iz 1-4 grama zelišč trikrat na dan (v eni filter vrečki je ponavadi 2g).
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|