FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 09:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Terapevtski dogovor  (Prebrano 4783 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.411

« dne:: petek, 18. april 2008 ura: 10:57 »

Ustrezna psihoterapevtska obravnava ni možna brez upoštevanja pravila zaupnosti (terapevtski dogovor), ki obvezuje obe strani - terapevta in klienta (pacienta).
V skladu z navedenim, so vsebine, ki se predelujejo na terapevtskih urah zaupne narave in se ne smejo javno obravnavti.

Strokovni odbor društva Dam
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
jasna
gost
« Odgovori #1 dne:: sobota, 13. februar 2010 ura: 02:08 »

Česar se pa seveda drži le malo terapevtov. Zato je zaupanje podatkov pacientov na oddelkih psihiatričnih ustanov lahko najbolj neumna stvar na svetu. Človeka moraš poznati, preden mu zaupaš intimne vsebine svojega življenja. Ljudje, ki se zdravijo na oddelkih lahko kaj hitro zaidejo v past, ko so v stiski in se zaupajo psihoterapevtom ali zdravstvenim tehnikom, ki lahko samemu pacientu izredno škodijo. Če terapevt ali tehnik izkoristi pacientovo informacijo v širši krog terapevtov ali tehnikov, je to zame prav bolno, čeprav se to ves čas dogaja, pacienti pa smo žal nemočni. Kaj pa lahko naredimo, če nas nekaj močno skrbi, smo hospitalizirani in se zatečemo po pomoč k osebju. Zdravstvena oseba, se dela, da nas posluša in razume, in še  bolj spodbuja naše zaupanje, celo zastavlja vprašanja, potem nas pa na boleč način potunka, ko izkoristi našo iskreno izpoved v  namen dobre šale na sestanku med osebjem. Lahko pa tudi na slastni kavici v udobnem naslanjaču med sproščenim pogovorom izda malo preveč stvari, seveda ne namensko, ampak nadvse nepravično do spoštovanja pacientovih želja. Pacient gre lahko v stanju bolezni večkrat na led. Sovražim, da te terapevti in tehniki izkoristijo za dvornega norčka. Pa je to vseno izkusilo veiko pacientov. Seveda so tudi pacienti, hospitalizirani na oddelkih odvisni od počutja osebja, oziroma od njihove dobre ali slabe volje. 
Prijavljen
Susiee
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 16. april 2012 ura: 11:58 »

jst sm mela na zaloški na odprtem oddelku res mizerno izkušnjo. od tega da so me vzel notr v mladinski center ker "drugje ni blo prostora", obnašal so se do mene ko da nism zaželjena in mi že v naprej dal vedet da bom lahk notr sam kake dva tedna. posledično se z mano ni ukvarjal noben, bla sm zadeta od svako jakih tablet 24ur na dan, naredla sm dva testa pa še zato sm sama forsirala in prosjačla pa težila. skos so poudarjal kako lahko sestram zaupaš, kako se lahko na njih obrneš.. potem pa dejansko se nekomu odpreš ti pa zabije da zdele nima časa in tut reagira tko očitno, da ji ni tega za poslušat.. wtf? no ena k je pa kao tm glavna (ne vem sicer pri čem) mi pa ni blo nikol jasno kako lahko tak čustveni hendikep tm dela. obnašala se je superiorno čist do vseh, ko sm po odpustitvi želela kakršnokoli potrdilo o tem da sm bla notr, se mi je smejala v glavo ko da sm en kriminalc tm in rekla da do tega žal ne bom pršla, ker sm sama šla ven (pač nism več zdržala ker je blo vse umazan,skos smo kr neki mogl delat, pa tok sm bla zadeta da itak sm komi hodila kaj šele konstruktivno spremljala delavnice, + bla sem kot 24 letnica zaprta med 15 letniki...). Podatke sem potrebovala za zavod za zaposlovanje. no nisem ga dobila.. Potem sm se pa spomnila da ima od mojega bivšega fanta mama neke veze in se je ona javila da mi uredi to potrdilo. kaj se je zgodilo po tem? "Tašča" je klicala to žensko, za katero se je izkazal, da je clo ona mene skos obravnavala in ta primitivka ji je šla govort čist vse o moji preteklosti- travme, kaj je z mano narobe, zdravstvene težave, tezave z drogami itd. vse vse vse je povedala.

Seveda je po tem pogovoru tašča začela urgentno prepričevat svojega dragega sina, da ne more bit s takšno žensko. mislim da nadaljevanja ne rabim posebi opisovat..

tolk o zaupnosti med dvema!!!! prov žal mi je da nism ženske tožila.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar