green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 146
|
 |
« dne:: petek, 23. april 2010 ura: 15:27 » |
|
vidim da še ni tele teme nikjer bom kar začeu zelo lepo se da sprostiti z dihalnimi vajami http://www.utrinek.si/preponsko-dihanje-cisti-in-obnavlja-telosamo ne pretiravat lahko so škodlive če pretiravamo tko kakor je z vsemi stvarmi zmerno umerjeno in vstrajno... http://www.bambino.si/dihalne_vaje_za_sproscanjesicer je tega še veliko na internetu ampak nekaj malega se pa človek sam nauči  lep pozdrav Domen
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji razsvetlenja.
|
|
|
|
taja1
|
 |
« Odgovori #1 dne:: petek, 23. april 2010 ura: 17:27 » |
|
 , take teme manjkajo....in pozdravljen Green boy...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 25. april 2010 ura: 09:01 » |
|
hvala  upam da je še kdo na temle forumu ki bo izvajal dihalne vaje sicer pa vprašte ata google-a on vse več kot jaz ker je veliko teh vaj si more človek samo poiskati pravo in vstrajati lep dan še naprej Domen 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji razsvetlenja.
|
|
|
Devlin
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 660
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 04. maj 2010 ura: 11:14 » |
|
Za ljudi s psihozami in one ki ne znajo meditirati nekaj pa o tem 'vejo' je sproščanje lahko nevarno, drugim pa še ni škodilo. Osebno vadim dihanje misogi, ampak ne več ravno intenzivno. Lenoba.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 04. maj 2010 ura: 11:17 od Devlin »
|
Prijavljen
|
|
|
|
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 972
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 04. maj 2010 ura: 12:27 » |
|
Mi na skupini smo imeli nekaj malega sproščanja z dihalnimi vajami. Sicer sem jih pa delala na telovadbi za astmatike. Pomaga za sprostitev. Včasih tako zelo, da te potem kar zmanjka in zaspiš...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
anuj
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 145
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sobota, 08. maj 2010 ura: 12:01 » |
|
Pri meni je s temi sprostitevenimi tehniki problem v tem, da je izbira tako široka, da nikakor ne vem, kaj bi izbrala. Potem se ne poglobim v nobeno stvar (literaturo) in ne začnem z (rednim) izvajanjem. Če že poskušam (npr. voden avtogeni trening), je tako, da mi misli neverjetno uhajajo stran in se še bolj osredotočim na svoje težave (in jih tako samo potenciram). Na koncu se počutim utrujena, da je bilo vse na silo, včasih še precej slabše, kot sem bila na začetku.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sobota, 08. maj 2010 ura: 12:16 » |
|
ojla priporočam ti kakšne afirmacije preberi kakšno knjigo od Louise L. Hay ima dost informacij in pa afirmacij še najbolje je da to delaš pred ogledalom npr. ljubim se in rad imam svoje življenje in ponavlaš ne za hec ampak zares s kančkom humorja seveda tako se osredotočiš na pozitivno stran in ne razmišlaš o bedarijah
lep pozdrav Domen
p.s.:upam da sem ti pomagal
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
anuj
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 145
|
 |
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 09. maj 2010 ura: 10:39 » |
|
Hvala za nasvet, vendar se mi zdi, da to pri meni ne bi "prijelo". Bi se vseeno počutila nekako preveč butasto, pa brez zamere. Te "Oprah variante" me nekako spominjajo na ljudi, ki rečejo, da so bili tako zelo živčni, da so morali kar en persen vzet. Ampak potem je bilo pa bolje, to pa ja. Če že začnem s takšnim skepticizmom, ne vem, če bo učinek potem najboljši ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Žiga
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 50
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sreda, 30. junij 2010 ura: 14:48 » |
|
Ker želim začeti izvajati dihalne vaje, sem začel brati o dihalnih vajah in preponskem dihanju. Vse lepo in prav, toda a mi lahko kdo od tu pove, kako PRAVILNO dihati in kateri položaj je najboljši (po turško, na stolu, leže)? Namreč še vedno ne vem ali globoko vdihniti skozi nos ali usta, ali izdihniti skozi nos ali usta, ali naj vmes zadržim dih za par sekund, kolikokrat moram to ponoviti ipd.
Hvala in lp,
Žiga
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 30. junij 2010 ura: 15:03 » |
|
 Žiga! Dihanje, ki ga opravljam jaz: Lahko sede ali leže, včasih pa tudi stoje, če si kje na cesti! Levo roko na prsni koš, desno na trebuh, vdih skozi nos, tako da čutiš, da se ti napolni trebuh in opaziš dvig roke, zadržim nekaj sekund, nato izdih skozi našobljena usta. To pozneš največ 5x! Med tem se opazuj, kako se ti na to organizem odziva! Ponoviš lahko večkrat na dan! Uporabljam tudi progresivno mišično sproščanje in sproščanje, ki je na CD, ta pa je priložen v knižici Globina samodotika-obvladovanje stresa ( Doris Adamčič Pavlovič - tiskarna Januš)! Poskusi meni pomaga!!! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.370
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 30. junij 2010 ura: 15:26 » |
|
Pravilno dihanje - osredotočenost na dihanje je pomembna predvsem zato, ker se pri povišanem nemiru, tesnobi, kar nekako "pozabi dihat" (še reče se: zastal mi je dih od strahu), dihanje je plitko, ali pa pride do prepospešenega dihanja in hiperventilacije ... vse to pa povzroča dodatne neželjene simptome, ki se jih potem bojimo (vrtoglavica, omotica ...)
Dihanje s trebušno prepono se lahko izvaja tudi med vožnjo v službo ... Naj pride v navado ...
Kadar si vznemirjen - postani pozoren na svoje dihanje, naj bo ritmičo, enako dolg vdih, kot izdih ... pozoren bodi na to kako zrak prihaja vate in kako te ob izdihu zapuščajo skrbi ... Dihalnih tehnik je več ... kako vdihnit kako izdihnit ... vsakemu sustreza nekaj ... npr (7-11-7 itd ...ritem vdihov-izidhov v sekundah...)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 05. avgust 2010 ura: 17:07 » |
|
dih je življenje in dihanje je življenje.moderni človek lahko končno naredi nekaj zase nekaj najbol naravnega in preprostega.tisto kar lahko naredi samo on.PONOVNO SE NAUČI PRAVILNO DIHATI.
jogijski popolni vdih:(skozi nos) -začnete z polnjenjem spodnega dela pljuč (z prepono) -nato nadaljujete s srednim delom pljuč -in pa končate vdih z zgornjim delom pljuč tako so cela pljuča napolnjena, za par sekund zadržite dih in pa izdihnite (skozi nos)
ponovite
lepo bodite... GreenBoy
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #12 dne:: petek, 06. avgust 2010 ura: 12:01 » |
|
iz knjige: znanost diha-william atkinson zelo lepo napisano o jogijskem dihanju in vaje za vsakogar!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|