Zakaj več kot eno uro?

V osnovni šoli so nam (t.j. mojemu razredu) rekli, da je koncentracija pri učenju prvih in zadnjih 15 minut na višku, vmes pa na podnu. Zakaj se torej ne poiskusiš učiti vsak dan samo 15 minut
in to vedno ob istem času. Če si nekje, kjer se ne moreš učiti, lahko 'ukradeš' 2 minuti, da se probaš samo spomniti kar si že prebrala/se učila prejšnje dni. Če se ne moreš ničesar spomniti, super! S tem namreč uriš spomin (rezultat ni pomemben...samo, da 'brskaš'). Če se ti kdaj ne da učit, se vseeno vsedi samo za 1 minuto. Lahko samo gledaš knjigo. Zakaj je to tako pomembeno? Ker si s tem gradiš rutino. Ta pristop je največkrat omenjen pri meditaciji. Sam jo uporabljam za dnevno telovadbo (sklece, razgibavanje, in drugo afnanje

) in moram reči, da res deluje. Prej sem vedno probal telovadit takrat, ko me ni mogel noben videti (na skrivaj), kar je pomenilo, da sem telovadil nekaj dni potem sem pa nehal. Že samo en dan je dovolj, da se navadiš na "ne-delanje stvari". Moja ura je 19:00. Vseeno ne čakam, da se številke pokrijejo s 19:00. K stvari se spravim nekje med 18:30 in 20:00. Če pa sem utrujen ali kar koli, pa samo nakažem pozicijo in končam. V tvojem primeru bi to pomenilo, na primer, prebrati samo en stavek.
Naslednja stvar, ki ti jo želim zaupati je, da si že od nekdaj imela tudi pozitivne misli. Poišči jih takrat, ko misliš, da samo opazuješ in ne misliš nič (ali drugače povedano: ko si fokusirana ven v svet in ne v sebe).

Baje vsi ljudje v življenju doživijo enako število pozitivnih in negativnih čustev. Razlika je samo v trajanju. Srečni ljudje doživljajo npr. žalost samo uro, dan, teden, medtem ko jo depresivni ljudje leta in leta. Isto velja za srečo in vsa druga čustva. Kaj to pomeni? Da je povsem normalno, če si kdaj žalostna. Tako, da ti ni treba čakati na prvi znak depresije, da bi si rekla "saj sem vedela, ni mi uspelo". Pač ta znak je bil samo ena dolina na poti navzgor, ki bo minila.

Še nekaj mi je padlo na pamet:
"Hvaležna sem, ker je včerajšnji dan minil."

"Hvaležna sem, ker je jutri nov dan."

"Hvaležna sem, da zunaj dežuje, da mi ni treba ven."