FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 09:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kam in kako naprej?  (Prebrano 2727 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.988

« Odgovori #40 dne:: sreda, 12. maj 2010 ura: 08:09 »

Draga samsara  rozicodam Zagotovo ti lahko kdo ali kaj pomaga...vendar moraš najprej dat možnost za pomoč. Ne sprejmi, da si taka in da ne bo nikdar bolje...Tudi jaz sem bila pred leti takega mnenja, da sem pač šibka, nesposobna, da pač taka sem...hmmm...a veš, da sem se motila?!?
Vzela sem se v roke, si dokazala, da se DA! Samo hoteti je treba.
Probaj z psihoterapijo, predelaj svoje negativne občutke, počutila se boš močnejšo in osvobojeno.  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 155

« Odgovori #41 dne:: sreda, 12. maj 2010 ura: 10:33 »

draga samsara meni to deluje kot depresija negativen misli,nič lepega,se ne moreš spomnit dobre stvari;
tak sm biu jes 2 leti nazaj ko nisem vrjel da lohka pozitivno mislim in glej uspelo je tudi to čeprav nisem vrjel...
malo se vzemi v roke in pa prisili se če ne gre drugače tudi jaz se morem pa mi ratuje včasih je samo želja zadosti da bi pozitivno mislila jes sm živ primer...

želim ti obilico dobre volje in pa lepo se imej
poročaj še naprej

srčen pozdrav
Domen
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 48

« Odgovori #42 dne:: sreda, 09. junij 2010 ura: 14:22 »

Živjo!
Po kakšnem mescu se spet javlam. Poskusila sem z vsemi omenjenimi stvarmi., vendar se mi zdi, da sem skočila 100 korakov nazaj in to kljub sledenju in upoštevanju napotkov. Samo še bolj sem zmedena in izgubljena.  Poleg vsega je konec faksa in sem večino časa doma, sama. Počutim se kot v filmu Repulsion on Romana Polanskega, ko je dekle v času sestrine odsotnosti do konca izgubila stik z resničnostjo.  Vse je nekako v megli. Morala bi se učit za izpite vendar ne gre in ne gre. Ne zmorem se skoncetrirati. Strah me je kaj bo šele z mano to celo poletje. D ne bi mislil na te stvari se poskušam nekako zamotiti, čas pa začne ponovno tako čudno minevati. Sad v ene dnevu ne naredim skoraj nič.

Za začetek bi rada naredila izpite. Vendar ne vem kako se lotit, da se bom lahko dejansko kvalitetno učila več kot eno uro na dan  Sad

Prijavljen
Roost 12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 36

Slabo ne obstaja. Je samo...drugače.

« Odgovori #43 dne:: sreda, 09. junij 2010 ura: 20:44 »

Zakaj več kot eno uro? Smiley V osnovni šoli so nam (t.j. mojemu razredu) rekli, da je koncentracija pri učenju prvih in zadnjih 15 minut na višku, vmes pa na podnu. Zakaj se torej ne poiskusiš učiti vsak dan samo 15 minut in to vedno ob istem času. Če si nekje, kjer se ne moreš učiti, lahko 'ukradeš' 2 minuti, da se probaš samo spomniti kar si že prebrala/se učila prejšnje dni. Če se ne moreš ničesar spomniti, super! S tem namreč uriš spomin (rezultat ni pomemben...samo, da 'brskaš'). Če se ti kdaj ne da učit, se vseeno vsedi samo za 1 minuto. Lahko samo gledaš knjigo. Zakaj je to tako pomembeno? Ker si s tem gradiš rutino. Ta pristop je največkrat omenjen pri meditaciji. Sam jo uporabljam za dnevno telovadbo (sklece, razgibavanje, in drugo afnanje Tongue) in moram reči, da res deluje. Prej sem vedno probal telovadit takrat, ko me ni mogel noben videti (na skrivaj), kar je pomenilo, da sem telovadil nekaj dni potem sem pa nehal. Že samo en dan je dovolj, da se navadiš na "ne-delanje stvari". Moja ura je 19:00. Vseeno ne čakam, da se številke pokrijejo s 19:00. K stvari se spravim nekje med 18:30 in 20:00. Če pa sem utrujen ali kar koli, pa samo nakažem pozicijo in končam. V tvojem primeru bi to pomenilo, na primer, prebrati samo en stavek. sesmejem

Naslednja stvar, ki ti jo želim zaupati je, da si že od nekdaj imela tudi pozitivne misli. Poišči jih takrat, ko misliš, da samo opazuješ in ne misliš nič (ali drugače povedano: ko si fokusirana ven v svet in ne v sebe). pomezik

Baje vsi ljudje v življenju doživijo enako število pozitivnih in negativnih čustev. Razlika je samo v trajanju. Srečni ljudje doživljajo npr. žalost samo uro, dan, teden, medtem ko jo depresivni ljudje leta in leta. Isto velja za srečo in vsa druga čustva. Kaj to pomeni? Da je povsem normalno, če si kdaj žalostna. Tako, da ti ni treba čakati na prvi znak depresije, da bi si rekla "saj sem vedela, ni mi uspelo". Pač ta znak je bil samo ena dolina na poti navzgor, ki bo minila. kiselnasmeh

Še nekaj mi je padlo na pamet:
"Hvaležna sem, ker je včerajšnji dan minil." sesmejem
"Hvaležna sem, ker je jutri nov dan." sonce
"Hvaležna sem, da zunaj dežuje, da mi ni treba ven." dezuje
Prijavljen

"Talent is a gift. Training opens the box." -Mialee
samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #44 dne:: nedelja, 13. junij 2010 ura: 01:03 »

Hvala za dolg odgovor  Smiley

Zakaj več kot eno uro (s tem sem mislila na to, da bi se v enem dnevu vse skupaj učila več ur in ne naenkrat)? Ker imam še 4 izpite za naredit, ki so pogoj, da grem v naslednji letnik pri katerih je veliko snovi ali pa mi je  težko rezumljiva. Poskušam se naučit kolikor se lahko, vendar mi pri sistemu, kot si ga opisal, ne znese. Pri tem imam še veliko težavo z izražanjem in potrebujem veliko znanja in ponavljanja, da sem sposobna sploh izrazit neko misel (kar še ne pomeni, da je pravilna   sesmejem)

Probam ostat pozitivna...za enkrat lahko samo upam na prizanesljivost profesorjev, ampak mislim, da sem začela razumet nektere zadeve in lahko, da mi bo zdaj lepše steklo to učenje     Smiley
Prijavljen
samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #45 dne:: torek, 15. junij 2010 ura: 11:29 »

Iščem kje bi dobila koga za pogovor Sad za spodbudne besede nikjer nikogar...poskušam kupit kaj, da bi ustavilo to, pa ni nikogar, ki bi imel kaj več od običjnega  Cry
Prijavljen
nenci
Sodelavka/sodelavec DAM
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 175

« Odgovori #46 dne:: ponedeljek, 21. junij 2010 ura: 22:09 »

Ne bo držalo, da ni nikogar. Tu, na forumu je vedno kdo.  clap Tudi spodbudnih besed. Čarobnih tablet pa ni. Pot je težka, strma. Vendar je na vrhu jasno in sončno vreme. Ni važen čas, kdaj dosežeš vrh, važno je, da se vspenjaš. In ti se vspenjaš. Že s tem, ko pišeš. In pohvala za odhod na skupino  clap clap clap Tudi če ti je bilo na začetku težko. To je posledica čustev, ki prihajajo iz podzavesti. S tem pa se pričnejo premiki.  Ne znam ravno dobro izraziti čustev, ki se ob delu na terapiji prebujajo. Vendar je ravno te potrebno predelati.

Čarobna tabletka smo mi sami. Da se pričnemo imeti sebe radi. To je prvi korak, potem je pot po strmini lažja. Vrh pa je prelep. Sama nisem še čisto gor. Vendar pa vidim njegovo obzorje. Iz črnega dna je to prelep občutek. Črno dno so bile moje misli, ki so mi delale hude bolečine, začaran krog, nemoč, tako kot sedaj tebi.

SMO TU, DRAGA SAMSARA, radi te imamo, imej se rada tudi ti. rozicodam rozicodam rozicodam

Prijavljen
samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #47 dne:: torek, 22. junij 2010 ura: 18:58 »

hvala Smiley
Prijavljen
nenci
Sodelavka/sodelavec DAM
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 175

« Odgovori #48 dne:: sreda, 23. junij 2010 ura: 22:04 »

samsara  rozicodam vedliko uspeha pri učenju in izpitih. Držim pesti. Oglasi se kaj, piši, da ti bo lažje. Vsak boljši dan si zapiši, zapomni, naj ti da pozitivno energijo.  oki  rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #49 dne:: četrtek, 22. julij 2010 ura: 06:04 »

Samsara, kako kaj?  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #50 dne:: petek, 06. avgust 2010 ura: 18:57 »

Gre nekako...one day at the time. Malo pišem na forum, ker se bojim, da bom preveč začela jamrat. Drugače pa mi je ratalo dobit delo za dva tedna, mogoče me bojo v ponedeljek še poklical, če me bojo rabil. Upam, da bo iz tega kaj...čeprav ne vem kaj z denarjem, upala sem, da bom lahko kam šla na dopust, če bi imela denar, ampak na žalost nimam nikogar, ki bi šel z mano, niti za konec tedna Sad

Morm rečt, da se mi je nasmehnila sreča, ko sem za en teden šla nekam kot prostovoljka. Blo je super, še posebej, ker je bila tam ekipa res super ljudi  oki
Prijavljen
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar