FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 09:04

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ali gre/je šel kdaj kdo z vami k psihiatru v ordinacijo?  (Prebrano 3395 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 06:01 »

Naslov pove vse, me pa zanimajo še mnenja, ali ste kdaj razmišljali o tem, tisti ki imate iskusnje, kako je bilo?

lp, soncnica
Prijavljen
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #1 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 07:41 »

sončnica, zastavila si vprašanje, pa nanj nisi odgovorila

Bom jaz povedala svojo izkušnjo. moj mož je šel nekajkrat z menoj in zame in zanj je bilo to pozitivno.  moram rečt, da me je mož po skupnem obisku, ko je dobil strokovno razlago o serotoninu in podobnih stvareh, pričel bolje razumeti.
enkrat pa je šla z menoj tudi hči, saj je prosila če gre lahko z menoj, ker jo zanima kaj se tam dogaja.
vse te izkušnje so bile za naše odnose pozitivne, ampak načeloma pa raje hodim sama ker takrat lažje govorim-* čeprav saj vsi vemo koliko časa si vzame psihiater 
Prijavljen
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 681

« Odgovori #2 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 07:59 »

Z mano je nekajkrat šla moja mati in enkrat sestra da bi jima razložil kaj lahko pričakujeta od mene in česa ne. In da me ni dobro siliti v nemogoče.
Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=KxfoY_mLFAo
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.582

« Odgovori #3 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 08:00 »

enkrat je šla z mano mama (pri 15ih letih), drugače sem vedno hodila sama (je tako najbolj ustrezalo tudi psih.), nazadnje (prejšnji teden) pa je šla poleg mene notri Mina ...

najbolj važno je kako tebi bolj paše ... ponavadi najbolj sproščeno govorimo in upamo povedat največ, če smo sami ... ni pa rečeno ... odvisno v kakem odnosu smo s tistim, ki nas spremlja

Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 09:28 »

Odgovarjam sedaj.
Z mano zaenkrat ni šel še nihče. Razmišljam pa, da bi povabila enkrat s seboj fanta. Morda bi določene stvari/dejanja lažje razumel. Drugače pa grem raje sama. Ze nekajkrat sem odklonila druzbo praktikanta v ordinaciji, ker ze tko al tko tezko zaupam, da pa je nekdo ki ga ne poznam se poleg pa itak mrknem.
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #5 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 10:12 »

Na začetku je šla z mano parkrat mama. Ni me motilo, ni mi bilo pa niti preveč všeč.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.185

« Odgovori #6 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 11:03 »

Jaz sem vedno šla sama , moža sem prosila ,da gre z manoj -  vendar je to odklonil oz. mogoče bi še šel a jaz mislim , da na silo ni dobro  Smiley
Prijavljen
Dečko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 643

« Odgovori #7 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 11:30 »

Vedno hodim sam, nekoč je psihiatrinja prosila, da bi se nama pridružila mama ampak sem jo odločno zavrnil.  ne
Prijavljen

Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #8 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 12:11 »

Zase sem šla vedno sama k zdravniku.
Preprost razlog: gre zame in pomagat si bom morala sama.
"Prijatelj" ki me ne "sliši" na 4 oči - mu tudi psihiatrova razlaga ne bo pomagala da me bo razumel.

Sem pa šla z možem skupaj k psihiatrinji, predvsem zaradi konfliktnega odnosa in njegovega plavanja v alkotu. Meni je bilo Ok..povedala sem kar čutim...on pa je bil tiho. K sva prišla ven skozi vrata se je usul plaz pritožb, da češ kaj pa tam govorim "neumnosti"...Naslednjič ko sva šla skupaj tja - je pa sredi ure vstal in odkorakal ven - ker on tega ne bo poslušal...
Tako se je končala "skupna" terapija.

Pri psihoterapiji pa je včasih zaželjeno oz. potrebno, da pride tudi določena oseba zraven.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
didi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 39

« Odgovori #9 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 12:20 »

Sem pa šla z možem skupaj k psihiatrinji, predvsem zaradi konfliktnega odnosa in njegovega plavanja v alkotu. Meni je bilo Ok..povedala sem kar čutim...on pa je bil tiho. K sva prišla ven skozi vrata se je usul plaz pritožb, da češ kaj pa tam govorim "neumnosti"...Naslednjič ko sva šla skupaj tja - je pa sredi ure vstal in odkorakal ven - ker on tega ne bo poslušal...
Tako se je končala "skupna" terapija.

Pri psihoterapiji pa je včasih zaželjeno oz. potrebno, da pride tudi določena oseba zraven.

Mogoče bi pomagalo, da se predhodno dogovorita za čas trajanja pogovora in da govorite o tebi in o tvojih občtukih.
Jaz sem namreč tako prepričala očeta in mamo, da sta prišla.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #10 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 12:36 »

Didi ni blema....nimam s tem težave.
Alko je opustil tudi brez tega.
Njegove vedenjske muhe pa upam, da bodo tudi počasi crknile. sesmejem

Sem le opisala kako se je izjalovilo moje "skupno" obiskovanje terapije.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
marika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 344

« Odgovori #11 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 19:20 »

Ojla,

z mano je šel mož takrat ko je bilo najhuje. Psihiater me je jemal bolj resno in mi verjel, da zdravila, ki sem jih imela res niso zame.

Skupno sva opisala slabšanje mojega stanja. Na srečo sem potem dobila ustrezna zdravila in zdaj sem 7 mesecev brez kakršnihkoli težav.

Upam samo, da bo trajalo.

marika
Prijavljen
didi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 39

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 26. junij 2008 ura: 10:24 »

Didi ni blema....nimam s tem težave.
Alko je opustil tudi brez tega.

navija

Me veseli, lepo je take stvari brati!
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 28. avgust 2008 ura: 02:24 »

Kakšnih 14 dni nazaj je šel fant z menoj. Moram rečt, da sedaj bolje razumem nekatere stvari, oz. sem jih spoznala iz drugega vidika.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.769

wanna be found

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 28. avgust 2008 ura: 06:29 »

Če je na strani parterja interes razumeti potem skupen obisk vsekako priporocam.
Ce pa partner noce razumeti pa lahko obisk zadevo se poslabsa. Ker se lahko usuje plaz
"obtozb" da so to samo misli in da ni nic FIZICNEGA in da se to da popraviti.
Ali pa da .... psihoterapija in tak nacin ne bosta nic pomagala  unsure  in potem se nasi
dvomi vase se povecajo.
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
987
gost
« Odgovori #15 dne:: četrtek, 28. avgust 2008 ura: 07:29 »

Vedno grem sam k psihiatru. Že tako težko poveš vse stvari, ki te težijo. V primeru pa da bi še en poslušal...konec...
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #16 dne:: četrtek, 28. avgust 2008 ura: 08:02 »

Jaz sem šla vedno sama.
Sem pa bila zadnjič z Moonico noter in ker imava lep odnos, ni bila nič zavrta. Povedala je vse sproščeno. Morda sem jo "opomnila" na par pomembnih stvari, ki bi jih sicer pozabila povedati in so se mi zdele pomembne za razsvetlitev problema.
Ven sva prišle kot da nama je z ramen padla tona skrbi in težav. Obe...Sicer je pa predvsem zdravnica tista, ki je vplivala na to. S svojo prijaznostjo, mirnostjo in zavzetostjo. Srečni tisti, ki lahko hodijo k njej!
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #17 dne:: četrtek, 28. avgust 2008 ura: 08:25 »

Sama.
Prijavljen

alexx Afro 
tommy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 28. avgust 2008 ura: 11:45 »

No, na mojem prvem obisku me je peljal moj prijatelj, ki ve za moje težave in upam da bo kdaj sedel z menoj v ordinaciji.
Prijavljen
megi94
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 158

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 28. avgust 2008 ura: 17:23 »

Moonica,h kateri psihiatrinji hodiš že ti?
No z mano je šel mož in bila sem ful presenečena,ker je on zelo sodeloval pri pogovoru.Povedal je toliko stvari,ki ga motijo na meni,da sem se prav zgrozila,pa v bistvu sem mu morala še prav dati.Vseeno se mi zdi,da je to da je šel k zdravnici pozitivno vplivalo na oba,saj je tako res spoznal,da to ni kar nekaj tja v tri dni in kako pomembno je da ne prekinem z zdravili in da moram redno hoditi k njej.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar