Pa je praksa, da je prvi obisk brezplačen ali....? Preden ugotoviš ali ti terapevt ustreza verjetno tudi mine en čas.
Mislim, da je prvi obisk pogosto brezplačen pri psihoterapevtih.
Prokliči in preveri kako je na SIP-u.
Predvsem, da se spoznata, vidita ali si ustrezata po energiji in tudi po željah in pričakovanjih.
Mnogokrat klienti pričakujejo preveč, prehitre rešitve in instant navodila.
Predvsem se je potrebno zavedati, da je psihoterapija proces, ki traja in ne navodila kako bomo hitro ozdraveli, kaj delamo narobe itd ... Da so to včasih ure, ki so nabite z monimi čustvi, jezo, strahovi, so lahko le samogovori in so ure, ko klient morda samo joka. Gre za proces samospoznavanja, ozavešanja nezavednega o nas samih, tudi brskanja po bolečini ... terapevt ti bolečine ne more odvzeti, lahko ti pa pomaga, da gresta skupaj (in varno) čez njo.
Ne pričakujem čudeža, želje pa imam. Vsekakor pa ne mi mogoče pričakovati preobrat čez noč, v zadevi, ki se vleče ko jara kača. Mi je pa povsem jasno o čem pišeš, aslan. In vem, da bom skozi to spoznala in odkrila marsikaj, kar leži globoko v meni že celo večnost...Da lahko začnem znova

Strah pa JA! Čeprav se poskušam opominjati: “Strah je votel, okrog ga pa nič ni".