FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 09:03

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Slovenski inštitut za psihoterapijo  (Prebrano 3173 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Ajla
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 153

« Odgovori #20 dne:: sreda, 17. november 2010 ura: 12:35 »

Pa je praksa, da je prvi obisk brezplačen ali....? Preden ugotoviš ali ti terapevt ustreza verjetno tudi mine en čas. Joj, kup vprašanj....

Na žalost ni. (Vsaj kot jaz vem.) Bodi zelo previdna pri izbiri terapevtov. Veliko jih prilima naziv kar tako. Pa diplomo iz katere "banana" fakultete ali šole. V Sloveniji je samooklicanih psihoterapevtov na tone.

No, ja. Se bom zavzela za to, vsekakor. Priporočila vsekakor pomenijo največ.
Prijavljen
Ajla
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #21 dne:: sreda, 17. november 2010 ura: 12:44 »

Pa je praksa, da je prvi obisk brezplačen ali....? Preden ugotoviš ali ti terapevt ustreza verjetno tudi mine en čas.

Mislim, da je prvi obisk pogosto brezplačen pri psihoterapevtih.
Prokliči in preveri kako je na SIP-u.

Predvsem, da se spoznata, vidita ali si ustrezata po energiji in tudi po željah in pričakovanjih.
Mnogokrat klienti pričakujejo preveč, prehitre rešitve in instant navodila.

Predvsem se je potrebno zavedati, da je psihoterapija proces, ki traja in ne navodila kako bomo hitro ozdraveli, kaj delamo narobe itd ... Da so to včasih ure, ki so nabite z monimi čustvi, jezo, strahovi, so lahko le samogovori in so ure, ko klient morda samo joka. Gre za proces samospoznavanja, ozavešanja nezavednega o nas samih, tudi brskanja po bolečini ... terapevt ti bolečine ne more odvzeti, lahko ti pa pomaga, da gresta skupaj (in varno) čez njo.

Ne pričakujem čudeža, želje pa imam. Vsekakor pa ne mi mogoče pričakovati preobrat čez noč, v zadevi, ki se vleče ko jara kača. Mi je pa povsem jasno o čem pišeš, aslan. In vem, da bom skozi to spoznala in odkrila marsikaj, kar leži globoko v meni že celo večnost...Da lahko začnem znova  Smiley Strah pa JA! Čeprav se poskušam opominjati: “Strah je votel, okrog ga pa nič ni". 

Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #22 dne:: sreda, 17. november 2010 ura: 14:51 »

Točno to tud jst rabim - da daš ven iz sebe in se pogovoriš s človekom, ki te razume ali poskuša razumeti, te vgl. sliši, da daš že enkrat ven razmetana čustva. Kot semena trosiš po njivi, ki potem obrodi sadove (čudež, da nisem spet o dreku govorila ***aleluja***).

Je pa tud mene strah, že tko vsega, ne pa nekega globjega procesa z neznancem, zdravnikom ipd. Ampak če hočem bit skulirana, moram iti čez to, in tudi ti, draga Ajla ti želim pogum. Mogoče pa se kdja prvič tam celo vidiva.

Če boš vidla en bonsai tam v kotu, sem to jaz  oki
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #23 dne:: sreda, 17. november 2010 ura: 16:24 »

ne pa nekega globjega procesa z neznancem, zdravnikom

Psihoterapevti načeloma ne nosijo belih halj.
Prostor v katerem delajo je ponavadi prijazen, stene prijetno obarvane - varno zavetje za ranjeno dušo.
Ni čakalnice in gneče, pride se točno ob uri ...
Na mizi so robčki za jokat ...  kiselnasmeh

Kar pogumno punce! rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #24 dne:: sreda, 17. november 2010 ura: 17:41 »

Aslan, da ni čakalnice in gneče je to zdaj za moje srce taka melodija, in za stres tak antistres, za pljuča tak ozon in za duša taka vatka!!!

Glede robčkov...matr bodo leteli kot po tekočem traku v "Savo"
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Ajla
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: sreda, 17. november 2010 ura: 17:41 »

Točno to tud jst rabim - da daš ven iz sebe in se pogovoriš s človekom, ki te razume ali poskuša razumeti, te vgl. sliši, da daš že enkrat ven razmetana čustva. Kot semena trosiš po njivi, ki potem obrodi sadove (čudež, da nisem spet o dreku govorila ***aleluja***).

Je pa tud mene strah, že tko vsega, ne pa nekega globjega procesa z neznancem, zdravnikom ipd. Ampak če hočem bit skulirana, moram iti čez to, in tudi ti, draga Ajla ti želim pogum. Mogoče pa se kdja prvič tam celo vidiva.

Če boš vidla en bonsai tam v kotu, sem to jaz  oki

Well. Strah je ena grda reč, ampak je en pikec bolje, ko se soočiš z njim in si rečeš "I can beat this ***!"Kontra Sofia!

Ps.: Bonsai so mi prekrasni  Grin
Prijavljen
pinokio
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 110

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 18. november 2010 ura: 22:26 »

Prvi obisk na SIP je brezplačen. Potem je cena ene ure 40 eur. Lan Pečjak je ful zaseden. Jaz imam Uršo Adam. Zadovoljna.
Prijavljen

"Bojevnik je svoboden. Vendar ve, da se brez muje še čevelj ne obuje... " P.Coelho
miha93
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #27 dne:: sobota, 22. januar 2011 ura: 15:48 »

Koliko stane psihoterapija za dijake ? Se da najdt kakšno možnost za 10 €na uro ?
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar