FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 11:43

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Psihiater  (Prebrano 2140 krat)
taja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 13:27 »

Že en čas se odpravljam k psihiatru, napotnico imam. Pa mi je strašno nerodno. Ne vem kako izgleda obisk pri psihiatru, kako je v čakalnici...
Šla bi v Strunjan pa ne vem za katerega se določit, baje so tam trije. Koliko pa je sploh čakalna doba?
Na koncu koncev pa sploh ne vem če sem ˝zrela˝ za psihiatra.
Mislim, da sem v neki depresiji, ne vem pa če je to to. Sem žalostna enkrat več enkrat manj, slabše spim ponoči. Največji problem pa je ko se z možem skregava; takrat sem obupna, potrta, slabo mi je, ne spim, žalostna, čisto na tleh, kadim ko drugače zelo malo. On se umakne za par dni, teden, je jezen jaz pa čisto na tleh. To stanje takega občutenja se mi ne zdi normalno, mislim, da bi lahko to drugače in bolje sprejemala. Pa enostvano ne morem, me podre. Najhujše je pa če se to zgodi v času pms, kar ponavadi se, ker sem takrat tečna, zamerljiva,...

Ne vem če je to depresija, ker se v ˝normalnem˝ stanju, torej ko nisva skregana neprimerno boljše počutim. ali pa je vseeno? Bi mi psihiater sploh lahko kaj pomagal. Bi morala na AD?
Prijavljen
Yang
gost
« Odgovori #1 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 13:38 »

Kar pogumno si poišči pomoč in ne odlašat, dvomit - nimaš se česa bat. Edino, bodi pa previdna - ker današnje zdravstvo je bolj slabo, kot ne:

Za tvoje - psihološke težave, bi ti najbolj koristila psihoterapija oz. pomoč psihoterapevta.

Lahko ti pa pomaga tudi psihiater, čeprav prepogosto je žal tako, da te na hitro odpravijo s tabletami (recimo ADji), kar pa ni rešitev. Če se ti to zgodi, se ne smeš pustiti odpraviti in si uredi primerno obravnavo, ki si jo vsak zasluži, to pa je; da se ti kdo lepo posveti in pogovarja s tabo - skratka, tako v osnovi (poenostavljeno) "zgleda" oz. poteka psihoterapija...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #2 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 13:40 »

Morda poiskusi za prvi korak raje posikat samo psihoterapevta.

"zdravljenje" skozi pogovarjanje...kjer ti odkrivaš sebe, pol morda spoznaš zakaj
partnerski odnos kot barometer vpliva na tvoje počutje...
spoznavaš kaj tebi pomeni če si sprta s partnerjem...kaj takrat misliš o sebi itd...
Dobiš globji uvid v samo sebe, svoje delovanje, svoja prepričanja...
Morda spoznaš da so nekatera vedenja nefunkcionalna in jih postopno spremeniš...

Psihiater pa je zdravnik, ki za zdravljenje simptomov uporablja bolj ali manj pogosto le zdravila.
Torej z medikamentozno pomočjo se nazaj uravnovesijo kemične snovi v možganih,
na ta način se zmanjša depresija, spanje izboljša itd...
Vendar vzrok zakaj si padla v depresijo s tem ni odstranjen...to moramo rešiti sami, spremeniti nekaj v svojem življenju, kaj in kako pa spoznavamo skozi psihoterapijo.

Kjer je bolezn (depresija) močna in ovira vsakdanje funkcioniranje človeku,
je najugodnejši način zdravljenja kombinacija zdravila + psihoterapija.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #3 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 14:26 »

wav

Haj Taja!

Vse, kar sem imela v mislih, ti je že Aslan lepo napisala.
Tudi jaz sem prej kot na psihiatra, pomislila na psihoterapijo
in bi poiskala psihoterapevta, ki se prednostno ukvarja z družinsko
terapijo. Morda bosta že tukaj porihtala težave. Še vedno ti
ostane psihiater, vendar poskusi prvo varianto, mogoče se še
lahko rešiš zdravil.
Poskusi nagovoriti moža, da gresta skupaj, mogoče bo pomagalo!

Lp rozicodam
« Zadnje urejanje: torek, 23. marec 2010 ura: 14:31 od toja » Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar