masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #20 dne:: četrtek, 08. januar 2009 ura: 22:51 » |
|
......in stoji tudi kot opomin, da se kaj takšnega ne bi ponovilo...
Alexx dokumentarec je bil na Discovery-u nekaj let nazaj o duševnih boleznih in med drugimi je bilo povedano tudi to, hm bili so res izvrstni dokumentarci o naših motnjah in zdaj jih žal ne predvajajo več, tako da mi je žal, ker jih nimam posnete.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #21 dne:: petek, 09. januar 2009 ura: 00:18 » |
|
pasijonka, meta, sivka, baldrijan, ingver, hmelj ... te zadeve pomirjajo, so ok, a to je za lažjo tesnobo sama sem pred 9imi leti jemala baldrijanove kapljive, pa Persen (na bazi zelišč-poprova meta itd.) - meni ni lih pomagalo, ampak je bila tesnoba že kar konkretna, tako da ... sem pa slišala, da enim te zadeve pomagajo in če stanje ni prehudo, hvala bogu, podpiram te zadeve! kasneje sem slišala, da se ob teh težavah priporoča tudi pasijonka (sama je nisem redno uživala) ... metin čaj pijem že itak od majhnega (sem imela pred leti obdobje, ko zaradi napetosti nisem mogla zvečer zaspat in so mi ga priporočali pred spanjem ... učinek nula!), ingverjev čaj nisem nikoli redno pila, mi je pa dober, tak nežen in že s tem 'pomirjujoč' (btw-dober proti slabosti) ... za hmelj sem slišala kako leto nazaj (eni celo pred spanjem spijejo eno pivo  ) ... vonj sivke mi pa ekstra ful paše in imam JUSTov sprej za prostor ... tudi zdaj je tu v zraku (dobro tudi v času prehladov!)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
Borc
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 14
|
 |
« Odgovori #22 dne:: petek, 09. januar 2009 ura: 10:54 » |
|
Hvala vsem, ful ste fajn tukaj  Zanekrat bi probal Baldrijan čist tko na easy, potem bom pa videl koliko pomaga.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Prisotni
Prispevki: 743
|
 |
« Odgovori #23 dne:: nedelja, 29. marec 2009 ura: 11:11 » |
|
Borc, kaj si ugotovil? katera zadeva najbolj pomirja živce??  Baldrijan poznam in nič kaj novega,...drugo?? Dušica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #24 dne:: sreda, 01. april 2009 ura: 07:14 » |
|
naravno zdravilo proti nespečnosti obstoja?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #25 dne:: sreda, 01. april 2009 ura: 09:36 » |
|
ja. Mleko+med. Baje naj bi blo kozje mleko sploh vredu. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
amadeus
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 849
Izaija 2 : 2 - 4
|
 |
« Odgovori #26 dne:: sreda, 01. april 2009 ura: 10:35 » |
|
naravno zdravilo proti nespečnosti obstoja?
Najbolj učinkovito je težko fizično delo - da zvečer padeš v posteljo in takoj pozabiš, da imaš težave z nespečnostjo.  Pomaga - osebno preizkušeno dokaj pogosto...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
_______________________________________ ___ VSE v tem postu je izraz mojega osebnega mnenja, razen URL naslovov in citatov. Prosim verjemi mi, da nimam nič proti tebi, ko se večkrat ne strinjam s tabo
|
|
|
|
Pain
gost
|
 |
« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 06. april 2009 ura: 17:59 » |
|
Materina dušica rules. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #28 dne:: torek, 07. april 2009 ura: 07:37 » |
|
hvala, Pian, bom probala 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Pain
gost
|
 |
« Odgovori #29 dne:: torek, 07. april 2009 ura: 23:19 » |
|
Probaj se splača. Ko bodo travniki pognali jo nabereš. Ne moreš falit. Vsaj name pa deluje tako, da ti čustva umiri. Za stres tudi je odlična recimo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #30 dne:: sreda, 08. april 2009 ura: 20:05 » |
|
Če je razlog za nespečnost stres, ti lahko malce pomaga tudi kvalitetno etericno olje sivke. Pa materina dušica kot je rekel pain, tudi meta, melisa... nazaj k rožicam 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dane
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 96
Jadranka
|
 |
« Odgovori #31 dne:: sreda, 13. maj 2009 ura: 12:10 » |
|
NESPEČNOST-balderjan,bazilika,hmelj,majaron,materina dušica,poprova meta,nakota,oranžev cvet,rožmarin,sivka,šentjanževka,melisa ....ZMANJŠA TESNOBO IN DEPRESIJO-ginseng korenine,šentjanževka,melisa,sivka,srčnica,zdravilna špajka...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|