FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 09:01

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naravna Zdravila  (Prebrano 5716 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
tia
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 46

« dne:: torek, 24. junij 2008 ura: 23:46 »

a se kdo uporablja kakšna homeopatska zdravila ali bachove kapljice, ali kaj podobnega, kakšno mnenje imate o zdravilih iz narave, in ne iz kemije. meni se zdi, da kdaj prav delujejo, čeprav jim ne verjamem, mislim, pa da vplivajo na podzavest. kdaj damo moji noni kakšne homeopatske kroglice brez nič, pač placebo... pa se že boljše počuti. mislim, da drži, da si mnogo bolezni ustvarjamo sami na podzavestni ravni. kaj mislite?
Prijavljen
neno73
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 60

« Odgovori #1 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 09:37 »

Pozdravljena Tia oki
Jaz osebno uporabljam Bachove kapljice že cca. 3 mesece in mi je prav cool. Ko sem zbolel (konec marca) sem pil tudi Echinacheo ki je za vzpostavitev imunskega sistema v stanje kot bi moralo bit. Kaj pa vem.....meni je pomagalo. Zdej sem v redu, sem nazaj v službi (po 2 mesecih in pol bolniške), delam sicer z manjšimi težavami, ki pa so, moram prznati, vsak dan manjše.
Jaz ti svetujem, go for it, z homeopatskimi zdravili Smiley
Prijavljen
kristi
gost
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 27. julij 2008 ura: 13:34 »

Homeopatsko zdravljenje nikar ne izvajajte sami, brez osnovnega znanja o homeopatiji. Če ima vaša nona res kakšno bolezen naj gre raje k usposobljenemu zdravniku homeopatu.

V italiji lahko kupite homeopatska zdravila podjetja Boiron v nizkih potencah, ki imajo že na embalaži napisano indikacijo. Vendar je to samo za akutna (samozdravljenje) stanja. Za kaj več, pa morate k homeopatu.

Bachove cvetne esence so tudi učinkovite, vendar vsaj preberite par knjig dr. Edvarda Bacha, ki jih je v slovenščino prevedla Irena Kononenko. Dobite jih v vsaki knjižnici.

Niti v Bachove cvetne esence niti v homeopatska zdravila ni potrebno verjeti. Delujejo.
Prijavljen
tia
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 31. julij 2008 ura: 17:31 »

ok... kristy... ta tvoj odgovor pa je totalno neumesen, oprosti... na te stvari se spoznamo več ko preveč...
Prijavljen
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 31. julij 2008 ura: 17:42 »

si ne morem kaj, da ne bi reagirala, pa tudi če zanetim vojno sesmejem.
ampak Tia glede na tvoje navedbe, da homeopatska zdravila vplivajo na podzavest, menim da je bilo zelo umestno in primerno, kar je napisala kristi
Prijavljen
tia
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 31. julij 2008 ura: 19:27 »

mislim, da ne... imamo v družini homeopate, zdravnike, farmacevte... ipd. neumesno se mi je zdelo to, da naj nebi izvajali takšnega zdravljenja sami, ko ne pozna situacije, in je vseskupaj napisala precej "pametujoče" . in ja, zdaj vidim, da sem malo js zablodla, ko sem hotla napisat kar 2 razmišljanja v enem stavku. tisto o podzavesti sm verjetno mislila, že na moj drug stavek... rekla sem, da : "...da si mnogo bolezni ustvarjamo sami na podzavestni ravni." primer moja nona, je pač znani primer, da ko daš pacientu bonbon, za katerega on (pacient) misli, da je zdravilo se marsikdaj zdravstveno stanje izboljša. mogoče samo ni bilo napisano v pravem kontekstu. noni smo marsikdaj dali prazno homeopatsko kroglico, sladkor brez nič, pa takoj kako ji je boljše.
Prijavljen
Barbra
Moderator
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 135

« Odgovori #6 dne:: petek, 01. avgust 2008 ura: 09:32 »

Pozdravljena Tia,

Nekaj mnenj po katerih sprašuješ boš našla v arhiviranem forumu (pasica desno zgoraj) v poglavjih terapije in/ali zdravila.

LP, Barbra
Prijavljen
kristi
gost
« Odgovori #7 dne:: sreda, 06. avgust 2008 ura: 19:37 »

mislim, da ne... imamo v družini homeopate, zdravnike, farmacevte... ipd. neumesno se mi je zdelo to, da naj nebi izvajali takšnega zdravljenja sami, ko ne pozna situacije, in je vseskupaj napisala precej "pametujoče" .

Draga Tia,

lahko vam samo zavidam takšno družino - zdravnikov, homeopatov in farmacevtov...., res ste vi in vaša nona v dobrih in varnih rokah. Žal pa ste verjetno ena redkih slovenk s takšno kombinacijo. clap

Moj komentar ni bil zlonameren ali pametujoč. Nikomur ne želim soliti pameti, napisala sem kar mislim in vem. In to je vse.

Učinki placeba pa so že dolgo znani, tudi kakšen zdravnik kdaj javno izjavi, da bi z veseljem predpisal placebo, pa ga ne more, ker kot "zdravilo na recept" ne obstaja. Se pa zgodi, da vam kdaj zdravnik ne vbrizga zdravila, ampak kaj drugega ... in seveda deluje.

Osebno prisegam na "naravna" zdravila. Sama se vedno najprej odločim za homeopatsko zdravljenje, vendar pri svojem zdravniku homeopatu. Bachove cvetne esence pa si "predpišem" sama, kupujem pa jih v angliji preko spleta.

Se pa strinjam z vami, da si bolezni pridelamo sami - najprej na mentalno-emocionalni ravni, kar se prelije na fizično raven.

Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Prisotni Prisotni

Prispevki: 743

« Odgovori #8 dne:: sobota, 20. december 2008 ura: 12:25 »

Pozdrav vsem!

Mene pa zanima, ker še nisem zaslednila, glede naravnih zdravil in prehrambenih dodatkov, če obstaja in kdo izmed Vas jemlje "zdravilo" za hormonsko ravnovesje, namreč imam že celo življenje težave z njimi v obliki potenja, mrzlice, vročinskih navalov, zaspanosti...teža pa je pohvalno, vedno enaka!! Največja težava so pogosti mozolji na obrazu... Cry..pa se zavedam, da imam že 30 let!! Veliko mi je do mojega osebnega videza,...zato iščem tudi pripravek za to??? oki

Nekaj let sem jemala kontracepccijske, sedaj po 2 mesecih pa sem brez...in še vedno se pojavljajo mozoljčki pred ciklusom in imam mešan tip kože..

Hvala vsem za nasvet!  clap

Dušica
Prijavljen
Gaba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 94

« Odgovori #9 dne:: sobota, 20. december 2008 ura: 16:43 »

Dušica zdravo,naraven progesteron si že probala ali Cimifuga  ali perujska maca,te stvari spravijo hormone v red.
Kakšna zdravila pa si dobila,clomifen ?
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Prisotni Prisotni

« Odgovori #10 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 09:19 »

Gaba,

hvala za odg, sicer nobeno od naštetih ne poznam...

Pri meni je tako: v otroštvu sem prebolela hudo anoreksijo in od tedaj se hormoni lovijo; tako ali drugače, zato sem nekaj časa imela težave z mastno kožo, veliko mozoljev, mastnimi lasmi in krhkimi nohti, zato sem pričela jemati kontracepcijske tabletke Diane in po 7letih se je stanje izboljšalo.. laughing; pred 2 meseci sem ukinila, ker sem si želela vzpostaviti normalno hormonsko ravnovesje in tedaj še dobila Lamictal ker sem bipolarka, pa je  Huh? prišla takšna hormonska zmešnjava...jaopooooooooooooooooooooooooooo!!

Ciklus sem končno dobila, ali 100 mozoljev po obrazu in mastni lasje..

Zato sprašujem po naravnih metodah...ne tabletah!! Sad

Kaj mi torej svetuješ??
Prijavljen
Rok_
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 25. december 2008 ura: 21:44 »

Jaz imam dobre izkusnje z jemanjem bachovih kaplic. Kupil sem jih preko v Italiji. Delujejo nezno in pomirjujoce, delujejo cetudi ne verjames vanje, sem slisal ze nekaj pozitivnih primerov od ljudi ki sploh niso zaupali tem kaplicam pa so se spremenili na boljse v vedenju.
Meni je vsec ker ni stranskih ucinkov pri njih, delujejo blago in se jih da jemati skupaj z drugimi kemijskimi zdravili. Po mojem je ucinek mocnejsi ce se mesa naravna zdravila skupaj z antidepresivi.
Bachove sem kupil v Trstu v lekarni in si jih sam zmesam, tako da jih lahko imam za eno leto se komot.
Vedno sem zaupal v naravne metode, raje kot pa kemikaliji.
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Prisotni Prisotni

« Odgovori #12 dne:: petek, 26. december 2008 ura: 10:27 »

Rok,

se strinjam s teboj: homeopatska in druga naravna zdravila so ok. Npr. Jaz sem si pozdravila hripavost in boleče žrelo zgolj z žajbljevim čajem, medom in grgranje limonine kapljice soka... clap

Drugače, pozna kdo kakšno naravno "zdravilo" zoper hormonsko ravnotežje? Tako, da se kasneje pozitivno odrazi na koži, laseh, nohtih, počutju in sploh hormonskemu ravnotežju?? Zadnje čase sem pogosto utrujena in s težko glavo.... Cheesy

Hvala vsem za pomoč.

Dušica
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #13 dne:: petek, 26. december 2008 ura: 10:56 »

dušica...kako pa slploh veš, da si v hormonskem neravnovesju (razen ko se bliža mena...meni se...hehehehe) ? Splošno slabo zdravje se odraža na laseh, nohtih, koži. Pomanjkanje vitaminov, mineralov. Premalo železa.
Kar zadeva homeopatska zdravila...JA...za majhne stvari. NE...za kolikor toliko težje.
Sicer pa med, limona, čaj....to so naravni pripravki mame narave. Ne homeopatska zdravila.

Wikipedija:

Homeopatska zdravila se izdajajo v obliki raztopin ali globul oziroma kroglic. Substance z nižjo potenco so tudi v obliki tablet.
Prijavljen

alexx Afro 
Rok_
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #14 dne:: sobota, 27. december 2008 ura: 00:36 »

Ja naravna zdravila so v redu res je, nimajo nekih cudnih stranskih ucinkov.
Najboljse pri bachovih kapljicah je ce izberes prave zate, glede na tvoje trenurne potrebe.
Najvec jih lahko izberes sest naenkrat.
To je dobro da imamo taka zdravila na voljo, Dr. Bach jih je izbiral skrbno in to treba cenit.
Tudi caji so del homeopatije, najbolj preprosto gres v trgovino kupis en caj od kamilice in ga spijes ko si malo pod pritiskom, ki pomirja in te se segreje malo  Smiley
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Prisotni Prisotni

« Odgovori #15 dne:: torek, 06. januar 2009 ura: 22:15 »

Rok,

v čem naj bi meni pomagale bachove kapljice, ko imam težave hormonske narave??

Rada pa bi naša nek naravni dodatek, mrda v obliki prehrambenega dodaka. ki bi mi notranje pomiril te hormone... seznojim...uff, še vedno me spremljajo mzolji, mstna koža in lasje, tako da...lojnice res pretirano delujejo!! Mislite, da je lahko lamictal kriv za to?? V stranskih učinkih je omenjeno delovanje na hormone... Huh? Huh?

Ko prisluhnem svojemu organizmu, čutim, da so to hormonske težave in nič drugega, pa tudi večx me spremlja težka glava, sicer sedaj se želm znebiti tega pretiranega delovanja lojnic.

Kaj mi svetujete** closedeyes
Prijavljen
Borc
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #16 dne:: četrtek, 08. januar 2009 ura: 19:46 »

Mene pa zanima če je kdo že probal naravne sestavine za pomiritev naših živcev.
V mislih imam:
 - Passion Flower
 - Valerian root
 - Ginger

Baje da je zadeva kar dobra.

Naravno in brez stranskih učinkov.

Poraja se mi misel kako so pa živeli z temi motnjami recimo pred 200 leti  Undecided
« Zadnje urejanje: četrtek, 08. januar 2009 ura: 21:46 od Borc » Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #17 dne:: četrtek, 08. januar 2009 ura: 22:22 »

Poraja se mi misel kako so pa živeli z temi motnjami recimo pred 200 leti  Undecided

....bolje da ne vemo in samo primer:

V Washingtonu stoji ZVON že več kot štirideset let pred Centrom zdravstvene organizacije za duševne bolezni. Le ta simbolizira upanje vseh ljudi, ki jih je prizadela duševna bolezen. Ta zvon je med drugimi narejen iz ostankov okovij, s katerimi so bili priklenjeni bolniki z duševno motnjo.........

In zato ni naključje, da je simbol našega društva Zvonček.
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 08. januar 2009 ura: 22:32 »

V Washingtonu stoji ZVON že več kot štirideset let pred Centrom zdravstvene organizacije za duševne bolezni. Le ta simbolizira upanje vseh ljudi, ki jih je prizadela duševna bolezen. Ta zvon je med drugimi narejen iz ostankov okovij, s katerimi so bili priklenjeni bolniki z duševno motnjo.........

Tega pa nisem vedela. Hvala mašenka.  Smiley

Đisz...kakšno sr***e. 
Prijavljen

alexx Afro 
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 08. januar 2009 ura: 22:41 »

Borc, jaz sem nekaj časa jemala baldrijan (oz. "valerian root") v obiki tinkture. takrat se mi je zdelo, da je pomagal, lažje sem zaspala, vzela sem pred izpiti, itd... Še danes se mi to zdi boljša opcija pri lažji tesnobi/strahu kot kakšna pomirjevala (ne govorim o nujnih stanjih, seveda). Za pasijonko in ingver pa ne vem, nimam izkušenj.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar