Haj Skabi!
Izbrala, si zelo dobro pot, da si se obrnila na ta forum. Verjamem, da te zelo
skrbi za tvojo mamo.
Pišeš, da je zdaj v bolnici, tam ne skrbi, tam je pod kontrolo in bodo poskrbeli zanjo. Nisi napisala kje je?
Sama sem hodila na ambulantne preglede v bolnico Vojnik, marsikaj sem videla.
Takšni bolniki, kot je tvoja mama so ves čas pod budnim očesom sester in tehnikov, z zdravniki je pa tako, verjetno je bila pregledana, določena ji je bila diagnoza ter terapija. Praviš, da je tam dva tedna, kot sem razumela, v tem času se še ne morejo pokazati določeni rezultati, sprejmi,da bo tvoja mama tam še nekaj časa.
Veliko ti je napisala tudi Nensi, zato ti jaz ne bom o tem.
Glede tvojega očeta pa tole, poglej on jo nadzoruje, jo pazi, več pa ne more naredit, ker ga je strah in ne pozna načina kako ji pomagat. Ne smeš ga obsojat,
če je bolj tiho, veš tudi on se boji za svojo ženo in verjetno je vznemirjen in je rajši tiho.
Psihoterapije po teh bolnicah so brezplačne in spadajo v sklop zdravljenja in potekajo vsakodnevno v kolikor je pacient že sposoben.
V kolikor, pa bo mama prišla iz bolnice je prav, da ji poiščete psihoterapevta, ki ga bo takrat , glede na njeno izboljšanje tudi pripravljena sprejet, zdaj ga ne, ker
je trenutno ona v drugačnem svetu in razmišljanju.
Tu ti dam link, kje so psihoterapije najcenejše in dokaj pogoste:
www.psihoterapija-institut.si (prvi pogovor je zastonj, potem pa je cena cca 40 eur) čakalna doba tukaj ni dolga. Zelo vredu bi bilo, da jo mogoče ti in oče-mož
prvič tja spremita, da se tudi vidva lahko pogovorita o načinu dela doma, pa bo strah tudi manjši.
Želim ti vse naj, naj!
Več bodo sigurno še ostali napisali, ki so bolnico dali skozi, jaz ravno tako kot Nenci
pišem samo iz videnja od zunaj in pogovora z pacienti, ki sem jih srečala med čakanjem za pregled v ambulanti!
LP