FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sobota, 04. februar 2012 ura: 22:49

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: dala mi srečo, vzela mi srečo  (Prebrano 2076 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
nesrečnež
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7

« dne:: sreda, 10. marec 2010 ura: 18:28 »

Zakaj? Samo to vprašanje se mi podi po glavi... Zakaj se mi je to zgodilo? Star sem 25 let pa lahko rečem da sem več nesrečen kot srečen. Pri 16 letih sem imel prvo resno zvezo, ki se je končala skoraj po dveh letih zaradi mojega ljubosumja. Nikoli nisem bil samozavesten ampak imam negativno mnenje o sebi. Vse ljudi kateri so mi blizu razočaram, samo še sestra mi vedno stoji ob strani...S to punco sva bila takrat sploh premlada, da bi lahko razmišljala o nečem več, ona je še 3 leta mlajša o meni..Ko sem jo izgubil, mi je umrla babica, katera je bila moj angel skrbela zame skoraj vsak dan, več sem bil z njo kot s starši..Nato se je še najboljši prijatelj odselil v Anglijo in posledično se mi je utrgalo.Začel sem hodit v terapevtsko skupino in poskušal preboleti punco in se spremeniti v obnašanju glede ljubosumnosti...Nisem bil srečen, vedno sem razmišljal o samomoru vendar sem zaradi sestre nekako shajal skozi dneve in leta..Pol leta nazaj po petih letih sem zopet srečal svojo bivšo punco..Ves ta čas je bila v zvezi z nekim fantom, vendar mi je že po drugem srečanju pisala da če bi bila samska bi imela mene..Najprej se nisem sprostil in niti malo razmišljal o tej potezi..Vedno več sva se pogovarjala in zaupala mi je da že več kot leto dni več srečna in poskuša naresti konec zvezi..Težko ji je bilo ker je veliko truda in denarja vložila v vse to.Vendar je res ga zapustila in začela sva nekako bluziti, še vedno s pomisleki v moji glavi da bi kaj se razvilo...Za božič sem pa se sprostil in postalča sva par..Bil sem najsrečnejši človek na svetu in tudi ona je dajala tak občutek..Vendar pa me je začelo razžirati dejstvo da je bivši fant zaposlen v njihovi domači firmi in da se vidita več kot midva..Ona je imela delovnik 7-16 jaz pa 14-24 ali celo 4 zjutraj..Jemal sem si proste dneve da bi bila skupaj in lahko rečem da nisem imel razloga za ljubosumje pa vseeno sem dostikrat izrekel da se bo tako ali tako vrnila k njemu...Včasih je v jezi rekla da je konec vendar sva se takoj pomenila in bilo je vse ok..Celo najela je stanovanje kjer sem skoraj živel vsak dan z njo..Ljubim jo kot noben drug in vem da ona tudi mene...Prejšni četrtek pa je zopet počilo in sedaj je res me zapustila , ne vrjame mi več da se lahko spremeni, češ da sem kakršen sem...Vprašal sem jo če bi se naslednji dan spoznala če bi bila z mano in rekla je takoj..vem da mi je dala veliko priložnosti ampak v pogovoru z njenimi starši se mi je spremenil pogled na naju in sem spoznal da ne bom ljubosumen.Vem da se sliši čudno vendar tako pač je in za tem stojim čeprav mi ne boste verjeli tako kot noben drug.Da bi bila zgodba bolj popolna se je že čez dva dni vrnila k bivšemu fantu in poskušata zopet.Vem da bi bila z mano najbolj srečna in da njuna zveza ne bo obdržala se dolgo.Ne vem če je sploh pomišljala zakaj gre nazaj, gotovo samo zato da nebi mislila name..Vsi so ji govorili naj vztraja z mano vendar se še bolj upira..Zakaj sem sedaj jaz čuden, ker vem da če dobim še eno šanso da jo bom maksimalno izkoristil?Zakaj mi ne vrjamete?Vem da sem slab človek ampak njo pa ljubim in imam občutek (tudi ona je isto mi izrekla zase) da sva osebi ki bi lahko bila skupaj za vedno..Imel sem prej zveze ki sem jih prekinil, ker nisem občutil tega kot pri njej..Sedaj se zopet nesrečen, mogoče bom celo hospitaliziran jutri v psihiatrično bolnico ker preprosto ne znam živeti več..Prosim vsaj eden naj mi stoji ob strani in me vzpodbuja ob nameri da se jo splača čakati? Prosim vsaj eden in ne govoriti naj se ne uničujem...Nočem pa da spet preteče 5 let da jo dobim nazaj? Kaj naj naredim?Želim samo njo...
Prijavljen
mucek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 26

ŽIVI VSAK DAN TAKO, KOT, DA JE ZADNJI

« Odgovori #1 dne:: sreda, 10. marec 2010 ura: 19:01 »

Ojla nesrečnež, rozicodam

Ne gre za to, da vsi odhajajo od tebe, to se dogaja vsem, eni oddidejo drugi pridejo. Krivda ni tvoja takšno je pač življenje. V življenju se ti bo zgodilo še veliko stvari, samo na nas pa je kako to sprejmemo.
Moti me tvoja misel, da si slab. Prosim napiši si na list vse svoje pozitivne lastnosti, pa boš videl koliko jih imaš. Pozitivnih na katere moraš biti ponosen. Vsak dan si preberi svoje pozitivne lastnosti. Mogoče bi bilo dobro se posvetovati s strokovnjakom.

Ne razumi narobe, samo predlog.
Prijavljen

Lep dan želim, mucek
nesrečnež
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 10. marec 2010 ura: 19:14 »

Edina moja lastnost je da imam na svetu tri osebe najraje: to punco, svojo sestro in nečakinjo.. za njih bi dal življenje..dam življenje zato da punca dobro premisli kaj hoče, ne pa da se vrne v zvezo v kateri ni bila srečna...Moj nick tukaj sploh ne bi smel biti nesrečnež ampak gnoj sam je to ime že zasedeno... poskušam delat samomor pa mi ne uspe, ker sem tak slabič...kako mi lahko 3 mesece govori ljubim te, najraje te mam...kako lahko v četrtek mi reče kako ji je dobro biti z mano, da bi z mano načrtovala prihodnost po manjšem prepiru se pa že v nedeljo vrne k svojemu bivšemu... Že tako ali tako ne želim živeti, taki dogodki mi pa dajo samo potrditev da je moja odločitev o koncu pravilna! Ne spim, ne jem, zopet sem začel padati v omamne substance...Če že zaspim imam nočne more, spat grem v joku, sredi strežbe me napadejo solze, zbudim se v joku... želim pa si samo njo srečno...in vem da bi pri meni bila saj če njene besede kolikortoliko držijo...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.290

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 06:28 »

...Prejšni četrtek pa je zopet počilo in sedaj je res me zapustila , ne vrjame mi več da se lahko spremeni, češ da sem kakršen sem...

po manjšem prepiru se pa že v nedeljo vrne k svojemu bivšemu...

hja, očitno ni bil samo manjši prepir...

Tko bom rekla: težko spodbujam v to smer, da se splača počakat nanjo; moja misel je prej, da poskušaj dati sebe v prvi plan, tudi hospitalizacija je čist OK, s pomočjo terapije pridobiš na samozavesti in pozitivni samopodobi, naučiš se imeti sebe rad. In to je trenutno najbolj pomembno!

Vem, da želiš ravno njo, ampak... poskušaj dati času čas. Kdo ve? lahko res prideta še skup, lahko pa čez čas spoznaš kako prikupno dekle, s katero se bosta krasno ujela. Vem, da je to težko slišat, a kljub vsemu, si mlad, ogromno je še pred tabo, veliko še lahko daš sestri, nečakinji, svetu... se mi zdi, da še ni tvoj čas za odhod, tako da tolele

zopet sem začel padati v omamne substance...
  ne ne ne
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 11:49 »

pa še en link, mogoče bo kaj v pomoč

http://vizita.si/clanek/dusevnost/konec-je-fraza-ki-nam-v-trenutku-sesuje-svet.html
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
nesrečnež
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 13:20 »

Arwen povej je po tvojem mnenju sploh premislila o koncu z nama? Zakaj se je že dva dneva kasneje vrnila v zvezo v kateri je bila nesrečna? Zakaj je samo hitro zbežala, če me je imela še par dni nazaj najraje? Vem pa kaj je potrebno naresti s mojim življenjem... končati Cry
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 13:32 »

Vem pa kaj je potrebno naresti s mojim življenjem... končati Cry

daleč od tega!  ne

Na vprašanje, zakaj se je vrnila k prejšnjemu, ne znam odgovorit, zakaj je pa odšla, pa lahko sklepam po tem + izhajam iz sebe, 
Pri 16 letih sem imel prvo resno zvezo, ki se je končala skoraj po dveh letih zaradi mojega ljubosumja.

..Vendar pa me je začelo razžirati dejstvo da je bivši fant zaposlen v njihovi domači firmi in da se vidita več kot midva..Ona je imela delovnik 7-16 jaz pa 14-24 ali celo 4 zjutraj..Jemal sem si proste dneve da bi bila skupaj in lahko rečem da nisem imel razloga za ljubosumje pa vseeno sem dostikrat izrekel da se bo tako ali tako vrnila k njemu...Včasih je v jezi rekla da je konec...

...Prejšni četrtek pa je zopet počilo in sedaj je res me zapustila...

da ji je lahko enostavno prekipelo, dovolj ji je bilo sumničenja, ljubosumja...

Zakaj se je vrnila k prejšnjemu? ne vem. Mogoče ga še ni prebolela oz. ga še ima rada? Res ne vem. Vem le to, da verjamem, da te vse to boli,... in vem tudi to, da čas celi rane. Razpad veze je precej podoben žalovanju... in čisto OK je, da si dovoliš bit žalosten, da žaluješ za njo... a istočasno toplo priporočam obisk zdravnika  rozicodam
Prijavljen

Volksamotar
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 32

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 13:50 »

Pozdravljen!

Moj predlog:Takoj k zdravniku in povedat vse,kar te muči.Vse.

Imam precej podobno izkušnjo za seboj in dobro poznam občutek zavrženosti,lastne slabosti-oziroma tako,kot da bi na smrt sestradanemu dal v roke kruh,ko pa bi ga ta okusil,bi mu ga pa iztrgal iz rok.

Meni je bivša punca v odgovor,zakaj ne more biti z mano,odgovorila:Ti si zamorjen in jaz sem zamorjena,pa bi bil zame bolj primeren nekdo,ki bi me dvignil gor......Nekaj takega.

Ne morem ti lagat,da bo čez noč vse v redu,ker ne bo.Žalovanje traja vsaj eno leto,mogoče še dlje.Čeprav sem v srečni vezi že 2 leti,me vsaka novica o svoji bivši,pa naj bo dobra ali slaba,prizadane.

Enostavno povedano,spomni me na vse tiste občutke,ki sem jih takrat doživel,pa ne bom spet pisal o njih.

V glavnem,če misliš,da bi si lahko kaj storil,pojdi v Lj. na PHP,kjer lahko ostaneš nekaj dni-vsaj tako so meni ponudili-in se v miru pogovoriš.Resnično ne odlašaj!!!!

Če bi se rad samo o tem pogovarjal,sploh ni problema.Vsaj zase vem,da sem takrat to obupno rabil.

Drži se!

Prijavljen

Proč vrzimo trudne misli
Ni je smrti brez življenja
Ni svobode brez trpljenja
Vse prešlo bo kakor kalna reka
Proč jo vržeš,če pretesna je obleka
Človek,novi človek vstal bo iz človeka!   (Kajuh)
nesrečnež
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sobota, 13. marec 2010 ura: 19:46 »

hvala za vse ampak ne zmorem več... Cry
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 2.609

« Odgovori #9 dne:: sobota, 13. marec 2010 ura: 20:10 »

Nesrečnež, veš da zmoreš...moraš, saj ni druge. Ko sem jaz izgubila meni ljubo osebo, sem tudi mislila, da ne bom zmogla več naprej, nisem hotela živeti, nisem znala živeti naprej....hja, pa sem. Iz dneva v dan, iz ure v uro...preživljala sem pekel in samo želela, da neha bolet.
Potem sem ugotovila, da moram vzeti svoje življenje v svoje roke, da sem sama odgovorna zanj in nihče drug. Da ni rešitve od zunaj, temveč v meni. Poiskala pa sem tudi pomoč zdravnika, začela z zdravljenjem z antidepresivi, ki so me izvlekli iz najhujšega, pa tudi s pomočjo tega foruma sem spoznala, da je življenje lepo.
Da se, veš da se da...zmoreš tudi ti  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
matheu__
gost
« Odgovori #10 dne:: nedelja, 14. marec 2010 ura: 07:54 »

Nesrečnež, men se zdi po tvojem pisanju ta bejba precej nestabilna, ti pa preveč zagret...

Citiraj
.Zakaj sem sedaj jaz čuden, ker vem da če dobim še eno šanso da jo bom maksimalno izkoristil?

...pa ful enostransko gledaš na zadeve. Ti se morš prašat, kaj bi se zgodilo, če bi ji TI dal še eno šanso, ne obratno. Ne se podrejat ženskam.

Citiraj
ne vrjame mi več da se lahko spremeni, češ da sem kakršen sem

Nevem če je pametno spreminjat sebe zarad ene babe, k ne ve kaj bi rada.

Prijavljen
nesrečnež
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 14. marec 2010 ura: 21:12 »

celo noč buden z britvico v roki pa mi niti enga potega ni uspel narest...

matheu__: to ni ena baba ampak ljubezen mojega življenja (sliši se banalno ampak tako čutim)...za njo se spremenim takoj...
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.046

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 14. marec 2010 ura: 22:41 »

Hojla, fant...

Zdaj pa dost: vrzi tisto britvico v smetnjak in naj ti ne pride več na misel kaj podobnega...

Poslušaj, seveda je to ljubezen tvojega življenja: saj sta že drugič skupaj in tudi nikjer doslej česa podobnega nisi čutil.
In, seveda, si tudi ti ljubezen njenega življenja...

Jasno.

Morda boš še kdaj, saj si vendar mlad, spoznal še kakšno ljubezen svojega življenja, ampak tale je zagotovo močna, prva in nepozabna.

Mislim, da imaš pred sabo enostavno pot, ki pa ne bo lahka. Moral boš k strokovnjaku, saj moraš pod nujno začeti "delati na sebi". Enostavno bo, saj ti vse ves in vse ti je jasno in boš skupaj s terapevtom našel pot iz te temne luknje, v kateri si in v kateri tako slabo misliš o sebi.

Morda si res gnoj, ampak gnoj je zlato, za marsikaj dobro. In torej bodi zlato in obrodi kaj pametnega. Recimo sebe spremeni v srečneža - boš videl, da bo šlo, samo NUJNO, pod NUJNO moraš imeti to pred seboj. Sebe si predstavlja srečnega, zadovoljnega, ob sebi pa svoje lepo, mlado dekle, v prihodnosti pa še kakšno dete, ki se bo igralo skupaj s sestrinimi otroki.

Jaz ti ne bom več pisala tle, ker nimam kaj, na vrsti si ti, da začneš svojo pot k sprejemanju sebe. Če te ima sestra tako rada, potem si gotovo en fejst fant, ki se sicer mora spremeniti, ampak tako, da bo privlačen za svojo zalo deklico. Zakaj? Zato da se bo ob tebi počutila dobro, varno, lepo, lepšo, najlepšo...

Zakaj je zdaj pri njem?
Zato ker je zmedena.

Ti pa nisi. Zato ji pomagaj, s pomočjo samemu sebi, da se najdeta.

In poročaj, kako ti gre.

Močno, močno držim pesti.

Še prej pa - dobro se naspi! Spanec je čudež. Zdravilo za vse.

Lahko noč, deček.
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 489

« Odgovori #13 dne:: petek, 19. marec 2010 ura: 15:40 »

uh le stran britvico, fuj .. more bolet ko 100 hudičev ... rajš pejt tečit ... tudi mene je pustila največja ljubezen, 2 leti skupi, vsak dan bla skupi use super ... bum kot strela z jasnega polek ankse sem fasu še da me je pustila ... vem da se ne morš sprijaznat in da imaš občutek da ne bo nobene več prave in da ne boš nikol več srečen , tudi jaz to mislim, ker sem trenutno čist na dnu ... polek te ljubezni, sem fasu še ansku, konstanta megla v glavi in neka blesava odtujenost, kar noče minit že par mescov, za popizdit, ampak britvica res ni rešitev, ... te čist razumem, ampak življenje je ena sama borba, to šele sedaj vidim, ... tko da le v boj, ziher bo še prišla sreča tudi za nas, glavo gor ! Pa zapomen si da ni vredna tega, da bi se ti rezu, res !
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.719

« Odgovori #14 dne:: petek, 19. marec 2010 ura: 15:57 »

clap

Bravo ASDF!

Prav čudim se, kako lepo si začel sprejemati
svojo ankso in paniko, res je trajalo nekaj
časa, vendar vidim ,da se počasi pobiraš,
pa tudi tale post mi je všeč.
Vidiš, tako kot sem ti v začetku napisala,
korak za korakom, pase ti bo vse porihtal.

Bravo Asdf! clap
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Modrina
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 22. marec 2010 ura: 20:21 »

Pozdravljen nesrečnež!
Iz tvojih zapisov je jasno razvidno, da si čisto OK fant, le tvoja bivša punca ne ve kaj bi rada. To, da si želiš ob sebi nekoga, ki ga imaš rad ni nič narobe. In tudi to, da si ljubosumen, tudi s tem ni nič narobe. NIKOLI se ne spreminjaj zaradi drugih, če se že misliš se daj zaradi sebe. Sicer pa je moje mnenje sledeče:
bodi to kar si, ker imaš vso pravico, ne opravičuj se in ne spreminjaj se.
Problem je pri njej, ker ne ve kaj bi rada in je tako zmedena, da tava od enega do drugega, za razliko od tebe, ki veš kaj bi rad.
Pravijo, da čas celi rane, pa še res je. Enostavno moraš pozabit na njo, ker če bi bila za skupaj, potem bi bil to čisto drugačen odnos med vama. Ti njo ljubiš, ona očitno tebe ne tako zelo.
Jaz vem, da si zdaj msliš, kaj ti tukaj filozofiram in, da ti moje besede ne pomenijo veliko, ampak imaš samo dve izbiri. Čakaš na njo ali pa greš naprej in te usoda združi z osebo, ki te bo sprejela taknega kot si ter se ti ne bo treba zaradi nje spreminjati. Odločitev je tvoja, ker tvoje življenje je odvisno samo od tebe samega.
Drži se prijatelj.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #16 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 06:18 »

In tudi to, da si ljubosumen, tudi s tem ni nič narobe.

hja, če je ljubosumnost bolezenska, potem s tem je nekaj narobe... 
Prijavljen

Modrina
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #17 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 09:34 »

Odvisno od tega kako človek opredeljuje sam sebi svoje stanje.
Če vzame to kot bolezensko potem to je, drugače pa ne.
Mislim da izrek " vse je v glavi " veliko pove.

LP
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #18 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 09:48 »

Odvisno od tega kako človek opredeljuje sam sebi svoje stanje.

zanimivo...
Prijavljen

Yang
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 318

« Odgovori #19 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 09:59 »

bodi to kar si, ker imaš vso pravico, ne opravičuj se in ne spreminjaj se.

Enostavno moraš pozabit na njo, ker...

Modrina:
Kaj zdej? Naj bo "to kar je" al naj se spremeni in "pozabi" na njo?
Prijavljen

You can't control how you feel, only what you do about it.
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar