FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 08:52

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kdaj ste najbolj pod stresom, kaj takrat naredite, da se sprostite  (Prebrano 13619 krat)
0 uporabnikov in 5 gostov pregleduje temo.
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.430

« Odgovori #60 dne:: sobota, 16. januar 2010 ura: 06:37 »

Kadar sem pod stresom, mi najbolj pomaga hoja, sprehod po naravi, ja, ponavadi po PSTju. Smiley

Na začetku še razmišljam ta zoprne stvari, zaradi katerih sem stresna, potem se pa sprostim in začnem uživati. Domov pridem pa psihično zelo spočita in zadovoljna, da sem naredila nekaj zase in za svoje zdravje. pomezik
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #61 dne:: sobota, 16. januar 2010 ura: 16:52 »

Kaj narediti,če si v takšni službi-delo s strankami in dobiš napad panike.Si sam in nimaš
nikogar,da te zamenja.Poleg tega pa imaš nerazumevajoče nadrejene,kateri nimajo razumevanja za bilo kaj,kaj šele,da bi jim povedal za svoje stanje.
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #62 dne:: sobota, 16. januar 2010 ura: 21:19 »

Rečeš stranki, da se slabo počutiš in se greš ohladit z mrzlo vodo, da prideš k sebi. Mogoče??? kiselnasmeh
Prijavljen
zala
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 250

Sonček je... in jaz sem skuštrana....

« Odgovori #63 dne:: nedelja, 05. september 2010 ura: 21:33 »

Pozdravljeni,
malce sem prebrala vaše odgovore, kaj počenete za sproščanje. Vsi odgovori so dokaj uporabni, v kolikor se fizično dobro počutiš (hoja, tek, plavanje, joga, boksarska vreča, pospravljanje,......).
Sama imam pa obraten problem: ko imam težave s hrbtenico in sem torej fizično slabo ali skoraj nič mobilna, ne morem početi ničesar od tega. Takrat zapadam v stresno situacijo, tesnobo, včasih kar paniko.... In ker sem napeta, so napete mišice, je bolečina še večja...in tako je krog sklenjen in vedno močnejši!!
Ima kdo idejo, kaj storiti za sprostitev v takem primeru?Huh? Vse to, kar ste napisali, bi počela tudi sama... a FIZIČNO ne ZMOREM. Je sploh še kakšna druga možnost razen aktivnosti??
Vse dobro!
Prijavljen

"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #64 dne:: ponedeljek, 06. september 2010 ura: 08:36 »

Zala, CDji za sprostitev, jih imaš?? Globinsko sproščanje, .....Taki, kjer ti govori, kako lahko v ležečem stanju sproščaš mišice in hkrati dušo.
Ko sem bila na dnu, sem jih celo noč poslušala, ker nisem mogla spat in sem bila zakrčena v strahu. Sicer je bilo grozno z menoj, ampak glasba me je malce pomirjala in sem lahko po pet minut zadremala.
Prijavljen
zala
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #65 dne:: ponedeljek, 06. september 2010 ura: 19:39 »

Zala, CDji za sprostitev, jih imaš?? Globinsko sproščanje, .....Taki, kjer ti govori, kako lahko v ležečem stanju sproščaš mišice in hkrati dušo.
Ko sem bila na dnu, sem jih celo noč poslušala, ker nisem mogla spat in sem bila zakrčena v strahu. Sicer je bilo grozno z menoj, ampak glasba me je malce pomirjala in sem lahko po pet minut zadremala.
Ja... ampak... mene navadno sprošča divja, glasna glasba, gibanje, akcija... eksplozija energije....nikakor pa ne sentiš ali kaj podobnega... Ob mirni glasbi običajno postanem še bolj zagrenjena....
Nabavila sem tudi relaksacijske CD-je....le... sprostiti se ne znam...to je cel hudič...
Prijavljen

"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #66 dne:: ponedeljek, 06. september 2010 ura: 22:52 »

Tukaj te ob glasbi vodi in moraš delati vaje po navodilih, potem se ti pa telo sproti sprošča. Kar se tiče pa duše, sem pa tudi jaz za bolj divjo glasbo, veselo wav
Prijavljen
zala
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #67 dne:: sreda, 08. september 2010 ura: 23:02 »

Glede na eno od izkušenj sem zelo "slabo vodljiva" glede tega.... vsi so že zaspali, ko sama niti oči nisem mogla zapreti....  Shocked
Brezupen primer glede relaksacije... Sad

Prijavljen

toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #68 dne:: četrtek, 09. september 2010 ura: 10:18 »

Ja... ampak... mene navadno sprošča divja, glasna glasba, gibanje, akcija... eksplozija energije....nikakor pa ne sentiš ali kaj podobnega... Ob mirni glasbi običajno postanem še bolj zagrenjena....
Nabavila sem tudi relaksacijske CD-je....le... sprostiti se ne znam...to je cel hudič...

Zala rozicodam

Se popolnoma strinjam s Trzinko, tudi jaz tako delam po CD.
Nekaj pa ti moram povedat, da mene glasna in udarna glasba spravi v stres,
tako da raje poslušam bolj mirno in sproščujočo glasbo! ok

Kaj pa kaj takega:

http://www.youtube.com/watch?v=gfsgXJQ0ebU&a=GxdCwVVULXdn9NflJpZgvSf1ArETW1bC&list=ML&playnext=1

T rozicodam

Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #69 dne:: četrtek, 09. september 2010 ura: 10:22 »

Glede na eno od izkušenj sem zelo "slabo vodljiva" glede tega.... vsi so že zaspali, ko sama niti oči nisem mogla zapreti....  Shocked
Brezupen primer glede relaksacije... Sad

Zala!
Vaja, vaja, in še enkrat vaja!!!

Nisi brezupen primer, vsi smo tako začeli, to ti potem preide
tako v navado, da se lahko sprostiš kjerkoli! oki
Poskusi!!! rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #70 dne:: četrtek, 09. september 2010 ura: 11:20 »

Zala, pa tud ne gre vse takoj dobro, kot si sami želimo.
Ne vem, mene so ti CDji pomirjal al pa uspaval, pa ne takoj na začetku. Potem ko sem se res naučila telo sproščat.
Mogoče ti ne paše zraven glasba ali pa glas, ki ti govori. Probaj potem zamenjat. Meni tudi niso všeč vs i CDji, stalno vrtim enega in istega, ki mi najbolj paše.

Saj bo šlo, boš vidla rozicodam
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

« Odgovori #71 dne:: četrtek, 09. september 2010 ura: 11:24 »

al pa kaj takega, se samo uležeš in sprostiš, glavno da ti takrat telo in duša počivata, ni mus zaspati

http://www.youtube.com/watch?v=xpT5MrD44wM
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 415

« Odgovori #72 dne:: četrtek, 09. september 2010 ura: 11:59 »

Zdi se mi, da nekateri pričakujejo nek hiter rezultat od tehnik sproščanja. Pa vendar je logično, da za pravi rezultat potrebuješ vajo, vsaj nekaj tednov vsakodnevnega sproščanja, potem gre pa že veliko lažje. Saj se tudi avta niste naučili voziti v enem dnevu in tudi AD-ji ne primejo hitro, pa pač poskušaš dlje časa. Obstaja veliko različnih tehnik sproščanja, morda komu katera ne ustreza, ampak to še ni razlog, da ne poskuša dalje.
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.603

« Odgovori #73 dne:: četrtek, 09. september 2010 ura: 12:33 »

Zala! rozicodam

Ti nisi brezupen primer, ampak enostavno še nisi našla tiste tehnike, ki bi bila prava zate...

Jaz sem tudi dolgo iskala in sedaj jo imam. In tudi kar dolgo časa sem potrebovala, da sem jo osvojila, in da so se pokazali rezultati.

In vmes sem že kar nekajkrat tudi obupala, ker je to čisto človeško. Če ni in ni rezultatov kljub vloženemu trudu, potem je normalno, da vmes tudi malo obupaš.

Ampak odnehala pa nisem in verjamem, da tudi ti ne boš. Glede na tvoj optimizem kljub tvojim ne ravno lahkim izkušnjam, verjamem, da ti bo tudi na tem področju uspelo.

Zala, išči, poizkušaj, preverjaj in odvrzi, kar ni dobro zate...

Zavedaj se tega, da ti za relaksacijo lahko potrebuješ čisto nekaj drugega kot ostali.

Nismo namreč narejeni po neki šabloni...

In zato nekaj, kar je dobro zame, lahko zate ne bo. In obratno, seveda.
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #74 dne:: sobota, 11. september 2010 ura: 12:54 »

Pri relaksaciji je ključno to, da se ne "silimo" v sproščanje. Kolikor se čudno sliši, se je veliko lažje sprostiti, če sprejmemo možnost, da sproščanje morda ne bo uspelo (da ne izvajamo dodatnih pritiskov nase in se potem počutimo še krivi, ker nam ni uspelo). In kot so že drugi rekli, naše telo in možgani potrebujejo veliko vaje, da se naučijo sproščanja. Podobno kot ne pričakujemo mišic po enem obisku fitnesa.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #75 dne:: sreda, 15. september 2010 ura: 07:50 »

Draga Zala!! rozicodam

Tudi jaz ne uporabljam nobenih tehnik sproščanja telesa in uma,saj sem prepogosto tako fizično in
psihično utrujena,da se mi enostavno ne da ničesar.Niti se ne silim,ker vem da bi s tem nase izvajala nek pritisk in posledično bi bilo moje počutje še slabše.
Zame je velikega pomena,če se že imam možnost počit v posteljo in malo odremat,ko pa sem nekak
bolj pri močeh pa je zame že velik uspeh,če grem na sprehod s psičko.
Do ostalih tehnik sproščanja pa bom že prišla,ko bom fizično bolj pri močeh in to je to,...se pa ne obremenjujem zakaj ne zmorem tudi sama kot ostali,..
Tako,da ne se sekirat,ker nisi brezupen primer!Vaja,čas,volja in sposobnost samega sebe bodo že prišli!!!
Lepo bodi!! rozicodam rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 914

« Odgovori #76 dne:: sreda, 29. september 2010 ura: 14:54 »

narava najbolj pomaga ... že večkrat preizkušeno  kiselnasmeh
pa kakšna umirjena glasba....pa kakšna živalca  Kiss
Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar