MC
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 57
|
 |
« Odgovori #20 dne:: petek, 18. julij 2008 ura: 08:22 » |
|
jaz se pa sproščam s plavanjem in glasbo... to je pri meni še najhitrejši način, da si napolnim baterije Predvsem se mi zdi pomembo, da se malo umaknem od "stresnih dejavnikov". Razmišljanje o tem, kaj me še čaka, kako bo, kaj če ne bo... človeka samo utrudi in mu jemlje energijo. Ko sem res pod stresom in utrujena, si privoščim krajši "odklop".
L.p. MC
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #21 dne:: torek, 22. julij 2008 ura: 04:52 » |
|
@marika:kako nastavimo geslo a odpiranje dokumentov v wordu: Dokument shrani kot in v pogovornem oknu za shranjevanje imaš desno zgoraj gumbek orodja (ali levo spodaj, odvisno od verzije offica), izberi moznost splošne nastavitve ali splošno (v office 07) - neki tazga (ne vem zdle na pamet . prezgodaj je)  odpre se ti novo pogovorno okence, kjer lahko nastavis geslo za odpiranje in geslo za spreminjanje. Prvo je, da sploh lahko dokument odpres (ce ne ves gesla ti dokumenta ne prikaze), drugo pa je za spreminjanje vsebine, ko si ze enkrat v dokumentu (ce ga ne ves je dokument samo za branje (uporabno v pisarnah, da ti kdo originala ne "povozi"). Ko nastavis geslo in potrdis, te se enkrat vprasa za geslo - s tem ga dokoncno nastavis. nato samo se izberes lokacijo in ime dokumenta, ter stisnes na shraniVarnost gesel je pa tako-tako. Vedet moras da dokument se vedno lahko pobrises tud ce ne ves gesla, geslo seveda naj ne bo kaksna domaca zvaulca. najbols je kombinacija crk stevilk - npr: Js5bnfD - Jaz s5 bluzim na forumu Dam (to je recimo primer kak si taksno na videz nelogično geslo zapomnimo). Navaden povprečen uporabnik ne bo znal odpret takšnega dokumenta. Je vseeno potrebno nekaj znanja, oz. malce brskanja po internetu za ustreznim programckom. Ce tvoji domaci, se pravi osebe, ki imajo dostop do tvojega racunalnika ne obvladajo, ne rabis skrbet. Na tvojem mestu tega dokumenta z geslom preventivno ne bi imela na racunalniku ampak na USB ključku, oz. podobnem prenosnem mediju, ki bi bil vedno v moji blizini. Se opravicujem za tale cisto OFF topic odgovor..  Če sem pod stresom, mi pomaga muska in pa mir/samota. Odvisno za kaksne vrste stres se gre. lp, soncnica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
nicole
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 132
|
 |
« Odgovori #22 dne:: torek, 22. julij 2008 ura: 18:05 » |
|
Meni predvsem pomaga sivkino olje,ki si ga namažem pod nos in vdihavam vonj. Me zelo pomiri...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
odbita
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 181
|
 |
« Odgovori #23 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 20:52 » |
|
Skoraj res samo seks. Dejmo to vn, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #24 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 21:00 » |
|
Ti pa nisi na AD-jih....hehehehe. Voda, voda in spet voda. Kopel, tuš, led....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
Tačka
|
 |
« Odgovori #25 dne:: torek, 05. avgust 2008 ura: 09:46 » |
|
Torej, takole je (bilo).. Ko me je kdo razdražil, da sem bila živčna (največkrat "stresne" situacije v bivši službi....) : - sem se tisti dan prav pošteno "zgonila" ...  tek po gozdu, gor-in-dol.... ali pa s kolesom v hrib...  ... zvečer pa kakšen fajn film... - ali pa sem šla do prijateljice, kjer sva obe "prav naglas" komentirali vsaka svojo službo, spili kakšnega "ta kratkega"  ... , kako bi vse šefe zmetali iz služb, ali jih dale na 500 € plače  ... ja, tudi to je bila sprostitev.. - pri osebnih zadevah sem imela podobe scenarij in se je dobro obnesel ... - in pa jasno - maksimalno se truditi, in si reči "ne se sekirat"  , o tem bom mislila jutri, ko se pomirim... (slavni stavek iz V vrtincu)  Ampak, tokrat pa zadeve nisem speljala  uf, sem kar mal jezna nase - in pač čakam, da se fizično okrepim (da se umiri bitje srca) in da spet začem športat kot se šika - pogovori, pogovori s prijateljicami oziroma tistimi, ki me "razumejo" ko jim potožim Aja, in zadnje čase se poslužujem AT-ja... razmišljam o jogi - če bo jeseni kakšen tečaj v našem koncu Hja, mogoče še kaj , amapk to mi je prvo padlo na misel... šport in čvek ... aja, pa fizično delo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Smeh je pol zdravja ....
|
|
|
viktorija
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 40
|
 |
« Odgovori #26 dne:: petek, 08. avgust 2008 ura: 15:31 » |
|
meni pomaga glasba,nekaj takšnega da me vsaj malo pomiri. najbolje pa je ko zaspiš, da ne veš sam zase.še najbolje je, da letijo dnevi, in da veš, no vsaj imaš upanje,da bo nekoč pa le bolje.. le kako naj meditiram, ko mi pa misli nenehno uhajajo drugam-le kakšna joga negi, no mogoče cigaret, ampak le začasno.... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
jazzjazz20
|
 |
« Odgovori #27 dne:: petek, 08. avgust 2008 ura: 15:48 » |
|
najbolj bi se sprostila s pretepanjem boksarske vrece, vendar je na zalost nimam,...tako da v skrajni sili si dam musko do konca na glas, ali pa se vozim naokoli,...velikokrat mi pomaga sprehod ali pa polovicka xanaxa ko je res neznosno,.. po vecini pa kar zmagujem nad stresom,..tudi v sluzbi mi kar dobro ratuje,...
hehe... sva si podobni: ko me daje stres...si mislim kako tepem in brcam boksarsko vrečo in tudi jaz dam muziko na ves glas in zraven pojem - se derem.... p o m a g a....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #28 dne:: četrtek, 14. avgust 2008 ura: 08:45 » |
|
prižgem cigareto ali dve....
Boksarko vrečo si bom patentiral doma.....za take primere
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
morskival
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 151
|
 |
« Odgovori #30 dne:: torek, 09. september 2008 ura: 06:44 » |
|
vzamem psa in grem nekam.... v naravo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marika
|
 |
« Odgovori #31 dne:: četrtek, 02. oktober 2008 ura: 07:54 » |
|
Ugotavljam, da me zelo pomiri pogovor z bližnjimi. Včeraj sem se nasmejala 5-letnemu sinu, ki me je spraševal, če je Janez Janša predsednik Slovenije. Razložila sem mu, da je predsednik vlade in še to v odhajanju. Potem je izrazil željo, da bi bil tudi on predsednik. Nato me je ves začuden vprašal: "A MI BO POTEM TUDI IME JANEZ JANŠA?  Kar nekaj časa sem se tako smejala, da so šli vsi moji strahovi proč. marika
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
cvetka
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 61
|
 |
« Odgovori #32 dne:: četrtek, 02. oktober 2008 ura: 11:34 » |
|
Zame je pa absolutno največji stres, ko je ura dve zjutraj in še ne spim in vem, da bom morala ob šestih vstati in iti v službo in se potem cel dan "na rezervi" šlepati okrog in da bodo ravno tisti dan hoteli od mene vsemogoče . . . Kako se borim s tem stresom? Želim si, da bi našla način. Dosedaj ga še nisem razen tabletke, kar pa dolgoročno ne vodi nikamor.
Lp, Cvetka.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Putka
gost
|
 |
« Odgovori #33 dne:: petek, 03. oktober 2008 ura: 10:16 » |
|
Absolutno me najbolj sprosti misel, da ni vredno. V določeni stresni situaciji se zeloooo pogovorim sama s seboj in si naredim plan za naslednjič, ko bo taka situacija. (To ne spada v moje scenarije  ). Povem si še, da to ni nič takega in da me od tega ne bo pobralo. Zadiham in se osredotočim na popolnoma druge stvari. Kadar ne gre z osredotočanjem, poskušam nekaj delati. Rada delam naprimer nakit. To me sprošča. Na drugem mestu pa je narava, moje živali in sonce! Sprošča me tudi morje. Pogled na valove ali zvok šumenja. Ijoooooj  Pa telovadba, dobra hrana, materialno ali čustveno razvajanje. Sama sebe. Kako dene  Sproščanje samo v stresni situaciji ne učinkuje na dolgi rok. Probajte se sprostiti vsak dan po malem. Četudi ste imeli občutek, da je bil perfekten dan. Dihajte trebušno. Jaz se vležem v banjo in diham. Vem, da delam nekaj zase in to me sprošča.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #34 dne:: ponedeljek, 06. oktober 2008 ura: 15:46 » |
|
Sproščanje samo v stresni situaciji ne učinkuje na dolgi rok. Probajte se sprostiti vsak dan po malem. Četudi ste imeli občutek, da je bil perfekten dan. Dihajte trebušno. Jaz se vležem v banjo in diham. Vem, da delam nekaj zase in to me sprošča. Točno tako! Veliko ljudi vadi sprostitvene tehnike samo takrat, ko so že tesnobni. To je tako, kot da bi se učili plavati, komaj ko smo že vrženi v globoko vodo in potem trdili da plavanje pa za nas ne deluje. Sproščanje je spretnost kot vsaka druga in jo je potrebno vaditi, da se je telo nauči. In ja, to pomeni delati sprostitvene vaje tudi takrat, ko se počutimo čisto v redu. Drugače v stresnih situacijah ne bo dosti haska od njih.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
Orhideja1
|
 |
« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 06. oktober 2008 ura: 16:32 » |
|
Vaje za sproščanje nam morajo priti v kri in morajo postati naš vsakodnevni ritual. Delati jih je potrebno redno, le tako potem tudi pomagajo in je tudi njihov učinek večji.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
|
|
|
|
Orhideja1
|
 |
« Odgovori #36 dne:: ponedeljek, 06. oktober 2008 ura: 16:35 » |
|
Pa še to, poleg sproščanja meni pomaga tudi tek. Po teku se počutim, kot da vsa napetost izgine iz mene in počutje je prav super.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
|
|
|
|
marika
|
 |
« Odgovori #37 dne:: torek, 07. oktober 2008 ura: 08:07 » |
|
Ja, jaz se strinjam, da je tek zelo sproščujoč in tudi dokazano je, da se po pol ure intenzivne vadbe, ki vključuje tek, začno sproščati hormoni sreče. Tudi iz tega razloga je tek zelo priporočljiv, da o fizičnih učinkih ne govorim.
Kaj če bi naredili kar eno takšno razpredelnico, kaj nas spravlja v stres in kaj nas pomirja.
Meni največji stres v vsakdanjem življenju (nimam v mislih izrednih dogodkov) povzroči, če naenkrat dobim precej zadolžitev, ki jih moram opraviti v kratkem času (npr. peljati otroke v vrtec in šolo do 8.00, potem eden od njih ugotovi, da pa je pozabil, da mora imet s seboj malico, ker grejo v hribe, drugi se spomni, da nima mobitela, mož kliče, da bo popoldan moral ostati dlje v službi, ker imajo operativni sestanek, mama pokliče, da je užaljena, ker je nismo prišli že 3 dni nič pogledat....enostavno PREVEČ! in za naprej v takih primerih kar ugasnem telefon).
Sprošča me umirjen ritem, ko se zdi, da stvari obvladam, ko imam čas, da v miru razmišljam...to mi ogromno pomeni V MIRU RAZMIŠLJATI, če pa mi morajo možgani bezljati, sem hitro v krizi.
marika
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Orhideja1
|
 |
« Odgovori #38 dne:: torek, 07. oktober 2008 ura: 08:33 » |
|
Ravno zato je potrebno si vzeti čas zase in tu največ pomagajo tehnike sproščanja. Tako se umirimo in potem lažje obvladujemo vsakodnevne stresne situacije.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nativa
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 151
|
 |
« Odgovori #39 dne:: četrtek, 23. oktober 2008 ura: 08:09 » |
|
Seks me sprosti.