Tomika pozdravljena. Tudi jaz jemljem Asentro, že dve leti. Asentra so antidepresivi, za katere je značilno, da primejo šele po nekajtedenskem jemanju. Xanax je pa pomirjevalo, njegov učinek je zaznati takoj, ko ga vzamemo. Vendar je velika slabost pomirjeval ta, da povzročajo odvisnost...dlje ko jih jemlješ, večjo dozo potrebuješ.
Tudi jaz sem začela uvajati Asentro postopoma. Najprej mi je sicer moj psih. rekel, naj začnem s polovičko, vendar mi je bilo že to preveč in sva šla na četrtinko. Po dveh tednih sem postopoma začela s polovičko in nato s celo tableto 1x na dan.
Prvi tedni (4-5) so bili prava muka. Grozno sem se potila, počutila sem se še bolj odsotno in megleno kot prej, pa tesnobno in nasploh sem imela slabo počutje.
Vendar sem probala tiste tedne nekako preživeti, hodila sem na sprehode (kar na silo), počivala sem kolikor se je dalo, probala sem živet normalno naprej in hkrati željno pričakovala dan, ko bodo ADji začeli delovati.
No, tudi to se je zgodilo. Začetne težave so izginile, psihično stanje se je popravilo in sedaj to stanje vzdržujem bolj ali manj uspešno.
Želim ti povedati to, da imajo vsi antidepresivi na začetku stranske učinke in potrpeti moramo ter počakati na izboljšanje. Seveda, če ga predolgo ni, se je potrebno posvetovati z zdravnikom o morebitni menjavi zdravila.
Sem pa izvedela, da je Asentra blag AD, ki ga lahko jemljejo celo nosečnice in tudi otroci...tako mi je povedal moj psihiater.
Vsekakor ti želim, da tvoji začetni problemi čimprej izzvenijo in se ti počutje popravi. Zavedaj se, da nas je mnogo šlo skozi te muke, tudi z mislijo, da se nam bo zmešalo, vendar je to le plod naših izkrivljenih občutkov. Ne zmeša se nam kar tako. Zadnjič je povedala ena doktorica, da tisti, ki ima občutek, da se mu bo zmešalo ima samo občutek...zmeša se tistemu, ki tega občutka nima

Malo za šalo, malo za res.
Vse dobro ti želim in napiši nam še kaj