FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 08:45

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: bolniška  (Prebrano 554 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
mucek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 26

ŽIVI VSAK DAN TAKO, KOT, DA JE ZADNJI

« dne:: sobota, 06. marec 2010 ura: 22:15 »

Lepo pozdravljeni sotrpini,

Imam dokaj nenavadno vprašanje?

Zanima me kako imati tisti, ki ste na bolniški urejeno bolniško? Predvsem to kaj smete oz. česa ne.
Sprašujem pa zato, ker je meni psihiatrinja dala predlog za bolniško in sicer z obrazložitvijo, da imam neomejene izhode od doma. Ko pa sem prišla k svoji splošni zdravnici mi je te izhode omejila na do 2 uri na dan.

Ker se je splošna zdravnica že dvakrat izkazala, da ni pravilno vodila mojega zdravljenja, oz. da je tudi pri predlogu za komisijo zamolčala kar nekaj stvari, zaradi katerih sem bila nato iz petka ko sem zaključila fizioterapijo (sama še vedno v hudih bolečinah), po mnenju zdravstvene komisije v ponedeljek zdrava oz. sposobna za delo. Da takrat po fizioterapiji tudi ni opravila kontrolnega pregleda iz katerega bi bilo na komisijo mogoče sporočiti izboljšanje stanja.

Zato bi mi bilo v veliko oporo, če bi mi zaupali kako imate to urejeno, ker imam občutek, da me splošna zdravnica malo vleče za nos.  Ker milo rečeno razmišljam, da bi zdravnico zamenjala.

Mucek

rozicodam
Prijavljen

Lep dan želim, mucek
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.056

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 07. marec 2010 ura: 09:09 »

Jaz sem na bolovanju od novembra. Imam predpisano gibanje na svežem zraku, aktivnosti, druženje.
Hodim ven in naokrog kamor mi paše, zdravnica (splošna) mi ne dela problemov. Sem ji pa lepo povedala, da bom zblaznela, če ne bom smela hoditi ven po mojih željah in potrebah. Zaprta v hiši bi mi bilo še slabše.
Poskušaj se lepo odkrito pomeniti z zdravnico. Beseda ni konj. In včasih iskren pogovor in izrečene želje in potrebe naredijo čudež.
Izvidi na komisijo gredo vedno zadnji čas, tako se bojim da mi ne bodo bolniške podaljšali. Imaš pa vedno tistih osem dni časa za pritožbo. Sama sem se enkrat pritožila, ker so me hoteli dati delat, pa so moje mnenje in razloge upoštevali.
Pomembno je, da se zavedaš svojih pravic in se ne pustiš odsloviti brez pojasnila. Drži se!
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 08. marec 2010 ura: 07:40 »

Ker milo rečeno razmišljam, da bi zdravnico zamenjala.

Huh? in -  kaj čakaš? menjaj čimprej...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar