FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 08:43

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: začetek  (Prebrano 337 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
albina
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: četrtek, 04. marec 2010 ura: 18:33 »

lepo pozdravljeni, sem 27 letno dekle, katero se zadnje tri leta bojuje z depresijo. prejšnje leto mi je minilo v stanju zadetosti od opoidov, občasno večje količine alkohola čez antidepresiv...z novim letom sem sklenila obrniti nov list v življenju, od decembra sem trezna, nisem vzela ne popila popolnoma nič razen kakšno brezalkoholno pivo.pred kratkim mi je zdravnica zmanjšala odmerek, zdaj sem spet tako rekočv kurcu, nimam nobene volje do dela do življenja, samo razmišljam kako bi bilo lepo da bi mela prometno al pa kar koli da bi si zlomila roko da bi lahko bila cele dneve doma.večkrat sem sanjala kaj vse bi rada imela v življenju, zdaj pa je zdravje edina stvar katero si še želim. strah me je, počutim se osamljeno, nimam nikogar s komar bi se lahko pogovarjala o svojih čustvih, svojem doživljanju. v službi vsi vedo da se zdravim za depresijo, vsi me gledajo izpod oka, včasih imam občutek da se me izogibajo. poleg vsega tega pa razmišljam o otrocih, želim si jih, moja leta so prava ampak ne vem ali bi bila to moja rešilna bilka ali pa bi stvar samo še poslabšalo.upam da je nekje nekdo kateri mi bo znal kako svetovati, mi povedati kakšno izkušnjo z njegov zdravljenjem, ker ta trenutek ne nisem ravno optimistična.

lp

albina
Prijavljen
Yang
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 318

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 04. marec 2010 ura: 18:44 »

Albina težko ti je in rabiš podporo in pomoč, da ti bo lažje in da se počasi izvlečeš iz krize.

Najboljše pri temu bo da si najdeš strokovno pomoč - psihoterapijo.

Podporo soljudi, ki razumejo kako ti je pa lahko dobiš tudi tukaj, tudi za pogovor lahko takole kar preko neta prideš kaj na klepetalnico, sicer pa pridi na skupino za samopomoč pa boš videla da nisi sama v svojih težavah in podelila svoje težave še s kom in slišala o izkušnjah drugih,...
Prijavljen

You can't control how you feel, only what you do about it.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.430

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 04. marec 2010 ura: 19:21 »

Albina, pozdravljena rozicodam

Verjetno si že dovolj zrela in odrasla, da ti ni treba govorit, da se v alkoholu in drugih opojnih substancah ne išče in ne najde rešitev.
Do tega moramo priti sami, do rešitve seveda. Ker se bojuješ z depresijo, pa seveda s pomočjo ADjev in psihoterapij in istočasno z delom. Kaj to delo pomeni: športne aktivnosti, sprehodi v naravi, branje, sproščanje,. druženje, različni hobiji....

Če ti je zdravnik zmanjšal dozo in se počutiš spet slabše mu moraš to povedati, saj se vedno lahko vrneš na prejšnjo dozo. Priporočam ti kakšne skupine za samopomoč, povprašaj svojega psihiatra o psihoterapijah ali kakšnih drugih oblikah terapij, kajti le tako se bo volja ponovno vrnila.

Škodljivim stvarem se pa le izogibaj, saj so samo olje prilito na ogenj, se pravi poslabšanje tvojega psihičnega stanja.

Veliko volje in vztrajnosti ti želim rozicodam

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: petek, 05. marec 2010 ura: 07:38 »

kot pravita Yang in Trzinka

Če ti je zdravnik zmanjšal dozo in se počutiš spet slabše mu moraš to povedati, saj se vedno lahko

aboslutno!

... vsi me gledajo izpod oka, včasih imam občutek da se me izogibajo.

ojoj hmmm, kaj pa če je to zaradi tega?
prejšnje leto mi je minilo v stanju zadetosti od opoidov, občasno večje količine alkohola čez antidepresiv... 
  nevem

želim si jih, moja leta so prava ampak ne vem ali bi bila to moja rešilna bilka ali pa bi stvar samo še poslabšalo

ne naka, najprej sebe v red spravit, šele nato pridejo na vrsto otroci... moje mnenje, seveda.
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar