FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sobota, 04. februar 2012 ura: 22:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moji prebliski  (Prebrano 1248 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 68

« dne:: četrtek, 04. marec 2010 ura: 11:31 »

Odpiram novo temo kot neko novo poglavje v mojem živlenju saj je vse tisto kaj sem pisal v prejšni temi že nekakor za mano in sem se tudi zelo spremenil.
Moram priznati da je moje zdravljenje na neki pozitivni poti in da mi je boljše kot je bilo to nekoč. Počasi ugotavljam vzroke za svoje "more" ki še me vedno držijo v začaranem krogu. Pa ker sem danes imel spet eno slabo izkušnjo sem se odločil da se malo razpišem kaj mi hodi po glavi o čem razmišljam in kaj ugotavljam o sebi. Ker sem se zdaj pomiril saj sem potrl omaro verjetno moja izpoved nebo tako dobra kot bi bila v tistem izbruho jeze.
Ja ugotovil sem oziroma že od nekdaj vem da sem zelo impulzivna oseba in agresivna to ni nujno slaba lastnost če se je naučiš kontrolirati in koristno uporabljati a jaz je ne(da me nebo kdo narobe razumel nisem nikomur nič žalega naredil samo svojim rokam) mislim da imam težave z izkazovanjem čustev pred drugim oziroma doživljam neko čustveno otopelost saj zaznavam samo tesnobo ko sem izven hiše med večjo maso ljudi(šola,...) in vse to je povezano nekako z mojo preteklostjo ko sem si v zgodnjih najstniških letih ali pa še prej uničil samopodobo(bil sem zelo občutljiv na komentarje drugih in se mi zdaj podzavestno vrivajo v misli). Tako se vedno počutim manj vrednega in slabšega za osebo ki je nula v vsem proti ostalim. Saj zdaj ko sem sam doma pa razmišljam o sebi pa kakšen sem po mojem se sploh nimam za takšnega prepričan sem v to da je tisti pravi JAZ ki se skriva pod vsemi temi kompleksi pravo nasprotje vsega zgoraj navedenega in tako me tudi dojemajo najbližji prijatelji pred ostalimi pa poskušam te negotovosti čim bolj uspešno skriti. Ko z nekomer ki mi ni blizu pridem v konflikt(naprimer v šoli,pri zdravniku, zunaj na cesti,...kjer koli) doživim blokado in se ne prepiram ter borim za svojo prav razen v ekstremnih primerih ko me kdo že tako razpi*zdi da vsa tista zadržana jeza eksplodira in postanem žaljiv ter zelo glasen kar pa ni dobro.
Vzelo mi je precej časa da sem vse to napisal upam da si vzemete čas in preberete pa poveste svoje mnenje in izkušnje. Nisem opisal vsega kot bi hotel in nisem omenil vseh težav, v grobem sem vam poskusil približati zadevo kako jo doživljam in v prihodnje bom še objavljal svoje misli ki bodo mi v tistem renutko hodile po glavi.

Lep pozdrav vaš Samurai
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.290

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 04. marec 2010 ura: 11:57 »

O, Samurai, pozdravljen  Smiley, sem že razmišljala, če se boš če kaj javil.

Odpiram novo temo kot neko novo poglavje v mojem živlenju saj je vse tisto kaj sem pisal v prejšni temi že nekakor za mano in sem se tudi zelo spremenil.
Moram priznati da je moje zdravljenje na neki pozitivni poti in da mi je boljše kot je bilo to nekoč. 

me veseli zate  oki

mislim da imam težave z izkazovanjem čustev pred drugim oziroma doživljam neko čustveno otopelost saj zaznavam samo tesnobo ko sem izven hiše med večjo maso ljudi(šola,...) in vse to je povezano nekako z mojo preteklostjo ko sem si v zgodnjih najstniških letih ali pa še prej uničil samopodobo(bil sem zelo občutljiv na komentarje drugih in se mi zdaj podzavestno vrivajo v misli). Tako se vedno počutim manj vrednega in slabšega za osebo ki je nula v vsem proti ostalim. Saj zdaj ko sem sam doma pa razmišljam o sebi pa kakšen sem po mojem se sploh nimam za takšnega prepričan sem v to da je tisti pravi JAZ ki se skriva pod vsemi temi kompleksi pravo nasprotje vsega zgoraj navedenega in tako me tudi dojemajo najbližji prijatelji pred ostalimi pa poskušam te negotovosti čim bolj uspešno skriti. Ko z nekomer ki mi ni blizu pridem v konflikt(naprimer v šoli,pri zdravniku, zunaj na cesti,...kjer koli) doživim blokado in se ne prepiram ter borim za svojo prav razen v ekstremnih primerih ko me kdo že tako razpi*zdi da vsa tista zadržana jeza eksplodira in postanem žaljiv ter zelo glasen kar pa ni dobro.

in od česa ta občutljivost in agresija v tebi? ... ali je glavni razlog tole:
z...sedaj pa čist kontra vsemu kar sem bil pa nevem kaj bi se naj takega zgodilo...mogoče da ko sem prišel v prvi letnik in so izvajali na šoli krst "fazanov" pa sem se najbolj upiral in so se nakunci vsi spravili na mene in me zelo ponižali...zaradi tega sem se prepisal iz ene srednje šole v drugo...tega še nisem nikdar omenil psihijatru

Jaz pa sem bil nekako magnet za ljudi vsem sem bil zanimiv in vsi so me radi poslušali imel sem neko karizmo in tako sem tudi pritegnil k sebi slabo družbo...same kriminalce. Tega se zdaj zelo sramujem in je moja najnižja točka v mojem dosedanjem živlenju tak da me ne obsojat zarad tega. Ker sem še pač bil najbolj v puberteti mi je blo to nekaj zanimivega in sem se hitro vcepil k njim. Začel sem kaditi travo in naredim sem marsikaj slabega kar zdaj obžalujem in ne vem kako naj popravim. No ker pa vseeno nisem bil kot oni in kakih stvari nisem hotel narediti so me začeli čez čas zmerjati z ženski spolni organ in podobno...pač nisem bil kriminalec tka kot oni samo wild child kot sam rad rečem...takrat se mi zdi da so se začeli že kazati ti simptomi. Pozneje pa je še šlo samo navzdol....zdaj pa kot sem že omenil sploh

... ali mogoče kaj drugega? si se kot otrok veliko selil?... kako pa kaj doma? z bratom še vedno brez stikov?

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 04. marec 2010 ura: 13:06 »

Če bi vedel na tisto vprašanje odgovor mislim da bi prišel še naprej kot sem zdaj. Do zdaj si še tega vprašanja nevem pojasniti, definitivno pa je na mene vplivalo tudi to v veliki meri, ni pa glaven razlog saj sem že prej bil občutljiv kar se tiče tega kakšno mnenje imajo kdo o meni. Nekakor sumim da zaradi slabih informacijih ki sem jih dobil skozi živlenje se mi je to vgradilo v podzavest in me zdaj močno ovira pri osebni rasti, zavedam se tudi če tega nebom rešil da bom imel verjetno velike težave pozneje v poklicni karieri. Bolj agresiven pa sem že sam po sebi...mislim imam to v genih. Nekako je cilj mojega obiska psihoterapije to da mi bo nekoč vseeno za mnenje drugih in s tem bi naj izginile te blokade. Zavedam se tudi tega da v situacijah ko sem v kakem prostoru zaprt z nekom neznanim recimo s taksistom al zdravnikom ves čas razmišljam kaj rečti da ne izpadem neumen, aroganten,....
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.290

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 04. marec 2010 ura: 13:12 »

tole sem našla o agresiji
mah, noče pokazat strani... v google vtipkaj agresija definicija, in tole, kar je v pdf, se mi zdi še kar zanimivo...

#
# [PDF]
AVTOAGRESIVNO VEDENJE - OBLIKE, ZNAČILNOSTI IN PSIHODINAMIKA
Oblika datoteke: PDF/Adobe Acrobat - Hitri pogled
Agresivnost ima torej v skladu s to definicijo naslednje zmičilnosti: - Gre za obliko vedenja, ... pristopiti k, je s tega vidika lahko agresija negativna, ...
www.dlib.si/v2/StreamFile.aspx?URN=URN:NBN:SI... - Podobno
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Samurai
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 04. marec 2010 ura: 14:39 »

Agresija mi za enkrat najmanj skrbi povzroča
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar