FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 08. februar 2012 ura: 23:26

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Borilne veščine  (Prebrano 3287 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 660

« Odgovori #40 dne:: sobota, 27. marec 2010 ura: 12:38 »

Bujinkani so tudi v Slo, ampak ni ravno za vsakega. Pa mislim da Jasenc kar dosti zahteva od folka. Ninpo res ni šala.

Evo, sem se potrudil pa sem skopiral lansko predstavitev borilnih veščin ki jo v okviru kranjskega tedna mladih vsakoletno organizira Andogym. Bom sporočil ko bo tudi letos. Je prijeten event.

Poliranje gobcev muay thai varianta:

Slovenski podmladek batmanov in ekvivalentnih ženskih kvot pod taktirko shihana Jasenca. Če bi jih spustili z verige bi se ceste čistile hitreje kot med nevihto : )

Rojeni morilci - bisento, love this rod.

Jaz te ne maram preveč.

Nedolžna geiko... z zastrupljeno ostjo na mareli, špicami v laseh, bodalom v šopku in še drugimi presenečenji...

Šc, mrcina, face the almighty umbrella (Dan Inosanto je nekoč nekoga do konca potolkel s cajtngom!!!).

Samurai Jack:

You no fuck with Lo Wang, BANZAI!

Ronin (povprečna pričakovana življenjska doba pol meseca) vs. ninđa.

Frči, frči, frči,... aikidoka.

Wendy, I fly!

Rekel sem da hočem špagete!!!!!!

Hello, I cut you!

Capoeira, nisem vedel da vsebuje tudi elemente eskrime : /.

You! Freeze!        No go!

Ampak da Capoeira resnično zaživi jo moraš gledati takole
http://www.youtube.com/watch?v=51q1VB_dDik
« Zadnje urejanje: sobota, 27. marec 2010 ura: 12:56 od Devlin » Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=KxfoY_mLFAo
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.540

« Odgovori #41 dne:: petek, 09. april 2010 ura: 12:33 »

Ful dobre slike.Še bolj ful dober pa mora bit,videt v živo. oki oki oki
Prijavljen

Vsak da je izgubljen, če življenje ni v njem,če iskrenih ni nasmehov in nekaj majhnih “lušnih” grehov!
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.721

« Odgovori #42 dne:: petek, 09. april 2010 ura: 13:28 »

Devlin SUPER clap
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Mcmurphy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 265

« Odgovori #43 dne:: petek, 09. april 2010 ura: 18:39 »

Fajn Devlin  Smiley

Mislim da grem na Capoeiro. Dobre punce.   kadim
Prijavljen

Pipe | Šiše | Bongi
www.pipler.si
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #44 dne:: četrtek, 15. april 2010 ura: 10:02 »

Saj na ninpu so tudi hude. Samo da te trikrat ubijejo preden padeš na tla.  sesmejem
www.youtube.com/watch?v=kWBmEHzbOXI
Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

gogi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 179

« Odgovori #45 dne:: četrtek, 15. april 2010 ura: 13:57 »

Všeč mi je.  oki
Prijavljen
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.540

« Odgovori #46 dne:: sreda, 21. april 2010 ura: 08:57 »

A se to mlatijo čist zares al tko ...?? Huh? Huh? Huh?
Prijavljen

Vsak da je izgubljen, če življenje ni v njem,če iskrenih ni nasmehov in nekaj majhnih “lušnih” grehov!
gogi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 179

« Odgovori #47 dne:: sreda, 21. april 2010 ura: 09:47 »

Hmm, se jih kr mal ustrašiš, a ne?  sesmejem
Prijavljen
Mcmurphy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #48 dne:: sreda, 21. april 2010 ura: 10:23 »

A se to mlatijo čist zares al tko ...?? Huh? Huh? Huh?
na videu je posnetek iz snemanja filma.

Sicer pa se mlatijo tudi zares, ja. Vpiši MMA v youtube pa glej.
Prijavljen

Pipe | Šiše | Bongi
www.pipler.si
samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 48

« Odgovori #49 dne:: sreda, 21. april 2010 ura: 13:03 »

Evo, mal intermezzo v debato. Da samo poročam, da še vedno vztrajam v Aikidu. Oz. prav obratno - vedno rajši hodim.

Res mi je super, se popolnoma sprostim in dobro se počutim med tistimi ljudmi.

sesmejem

aikido je super...ko gledaš folk v hakamah, ki se mečejo po tleh  Kiss po mojem mnenju ima neko estetiko, ki jo večina drugih borilnih veščin nima
Prijavljen
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #50 dne:: ponedeljek, 26. april 2010 ura: 21:24 »

Aikido sploh ni borilna veščina ampak pot spreminjanja sebe v boljšo persono in razvijanjem ravnotežja, zavedanja okolice in nekonfliknosti kar je Morihei Ueshiba ki je ustanovil prvo (aikikai) smer tudi želel. Segal je zadevo hotel spremeniti v nekaj za fight, ampak mu je uspelo samo to da je postal totalno govedo  Smiley.
Je pa res bolj balet.

Drugače pa ima večina borilnih veščin (če naštejem samo hapkido, tradicionalni kung-fu, karate,...) veliko estetike, le da se ta kaže v katah in v kontrolirani vadbi, takrat ko gre zares in šteje učinkovitost ter ekonomičnost pa je tehnika večinoma skrita, tako kot pri boksu vidiš samo eno stegovanje rok in ne moreš dojeti koliko znanja je v tem dokler ne probaš. Namen borilnih veščin je preden so postale šport a priori bil čim prejšnje uničenje oziroma onesposobljenje napadalca, vse ostalo je že spadalo pod prakse razvijanja osebe in zdravja, v boju pa ti je proti izkušenemu človeku koristilo bolj malo.

Drugače pa je MMA res daleč najbolj brutalen šport.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 26. april 2010 ura: 21:34 od Devlin » Prijavljen

samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #51 dne:: torek, 27. april 2010 ura: 10:28 »

Aikido sploh ni borilna veščina ampak pot spreminjanja sebe v boljšo persono in razvijanjem ravnotežja, zavedanja okolice in nekonfliknosti kar je Morihei Ueshiba ki je ustanovil prvo (aikikai) smer tudi želel. Segal je zadevo hotel spremeniti v nekaj za fight, ampak mu je uspelo samo to da je postal totalno govedo  Smiley.
Je pa res bolj balet.

Drugače pa ima večina borilnih veščin (če naštejem samo hapkido, tradicionalni kung-fu, karate,...) veliko estetike, le da se ta kaže v katah in v kontrolirani vadbi, takrat ko gre zares in šteje učinkovitost ter ekonomičnost pa je tehnika večinoma skrita, tako kot pri boksu vidiš samo eno stegovanje rok in ne moreš dojeti koliko znanja je v tem dokler ne probaš. Namen borilnih veščin je preden so postale šport a priori bil čim prejšnje uničenje oziroma onesposobljenje napadalca, vse ostalo je že spadalo pod prakse razvijanja osebe in zdravja, v boju pa ti je proti izkušenemu človeku koristilo bolj malo.

Drugače pa je MMA res daleč najbolj brutalen šport.

Lej, aikido JE borilna veščina. Če hoče aikidoka napredovat rabi bolj, recimo temu, borbenega napadalca. Lahko ti lepo izvajaš vaje in misliš, da delaš  prav, potem pa pride uke, ki se ti ne pusti tako zlahka in hitro vidiš, da nekaj fali ter nato stremiš k temu, da boš to popravil. Rabiš neko silo od zunaj... kako bo pa posameznik neko situacijo, za katero ima občutek, da je ogrožujoča, razrešil je pa druga. In potreben je čas ter vaja, da dosežeš tisto kar si sam napisal in si sposoben neagresivno, umirjeno a vseeno učinkovito reševat probleme. 
Prijavljen
Mcmurphy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #52 dne:: torek, 27. april 2010 ura: 11:49 »

Recimo, da je Aikido veščina, pri kateri rabiš proporcionalno zelo veliko časa, da prideš do faze, ko se znaš v konkretnih situacijah obranit.
Ampak to zdaj ne pomeni, da je slabša ali kaj podobnega.

Vsak naj najde kar mu ustreza pri veščini.
Prijavljen

Pipe | Šiše | Bongi
www.pipler.si
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #53 dne:: četrtek, 29. april 2010 ura: 10:36 »

To čisto sigurno.

Tudi meni je Aikido drugače nekaj najlepšega (prav tako capoeira), je pa res po mojem daleč najbolj natančna varianta, in zato terja ogromno treninga. Temu da so vzvodi učinkoviti pa ne mislim oporekati ker dobro vem kako uničujoči so lahko. Ampak da dobiš človeka notri in doziraš toliko sile da ga ne poškoduješ pa zahteva leta in leta...... in leta.
Se pa nikoli ne naveličam gledati mojstrov.

Pa seminarji z Wilkotom so nekaj kar najbolj pogrešam (tegale v Ljubljani se že nisem več udeležil) : ). Eh, če bi imel čas in sredstva bi gonil vsaj ene tri stvari naenkrat   sesmejem

www.youtube.com/watch?v=wsraDTx-pWM
« Zadnje urejanje: četrtek, 29. april 2010 ura: 10:44 od Devlin » Prijavljen

samsara
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #54 dne:: četrtek, 29. april 2010 ura: 19:02 »

Me malo vest peče, ker zadne čase ne hodim pridno na treninge.  zardevam
Wilko je pa car  oki
Prijavljen
mery
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20

« Odgovori #55 dne:: torek, 04. maj 2010 ura: 09:01 »

Devlin; wauuu!!! Čisto sem navdušena nad capoeiro. Enkrat sem gledala dokumentarec vendar sem pozabila kako se reče tej veščini in sem idejo o tečaju opustila...Komaj čakam teden mladih v KR, da si grem tole pogledat!
Res hvala za info!
 rozicodam
mery
Prijavljen
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #56 dne:: torek, 04. maj 2010 ura: 11:11 »

Letos ne bo več  Angry. Najbolje da daš gor trenerko in greš pogledat na tečaj http://www.capoeira-palmares.org/
Prijavljen

Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar