FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 08:36

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: odziv delodajalca  (Prebrano 540 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
aqualife
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 10

« dne:: nedelja, 28. februar 2010 ura: 10:29 »

Mene pa zanima, kako se odzivajo delodajalci na vaše teževe, če sploh vedo o njih, recimo če se kdo zdravi za depresijo, tesnobo, paniko.  Vas kaj skrbi, kako bo , če greš v novo službo, ko pogledajo v vaš zdravstveni karton. kako sploh gledajo delodajalci na to? Je kakšen zakon , ki ščiti ljudi zaradi diskriminacije zaradi takih težav, ali pomeni, da nisi sposoben za neko delo, če imaš take težave?
Hvala za vaše odgovore.
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.541

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 28. februar 2010 ura: 11:19 »

Od kdaj pa sme kdorkoli razen onega zdravnika, pa še delodajalec, da bi smel pogledat v karton delavca ? To je ja zaupno in osebno.
Ali ni delodajalcu vročeno samo potrdilo 'sposoben, nesposoben delat' ?
Prijavljen

neimenovana
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 28. februar 2010 ura: 11:44 »

sesmejem

Martinca imaš prav, vendar kadar menjuješ službo greš tudi na zdr. pregled,
kjer ti zdravnik na medicini dela pregleda tudi karton in od njega je veliko
odvisno, kakšen je (zdr.) in kako jemlje stanje pacijenta.

Aqualife, tebi pa tole, sam moraš precenit, ker poznaš delovno okolje
ali povedat ali ne!
Sama sem povedala in nisem imela nobenih problemov, imela sem celo
podporo, ki je v nekaterih trenutkih zelo pomembna! pomezik
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.541

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 28. februar 2010 ura: 12:50 »

Saj sem tud jaz isto odgovorila na vprašanje, ' kaj meni delodajalec ob vpogledu v karton' , da ta karton vidi samo zdravnik na medicini dela, ne pa delodajalec.
 In kar se tiče mene osebno, NE BI POVEDALA, da sem na anksiolitiku ali antidepresivu. Niti sodelavkam. Nič sploh.
Prijavljen

neimenovana
taja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 220

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 28. februar 2010 ura: 15:41 »

Delodajelec nima pravice posegat v zdravstveni karton, k je to osebni karton in so to podatki, k spadajo v sfero zasebnih in zaščitenih podatkov. Ima pa pravico, oz. dolžnost dobit potrdilo o narejenem zdravstvenem pregedu, kjer pa sam piše, da si sposoben za delo al pa da nisi, razen seveda če upravljaš z vozilom al pa kej podobnega (in dobivaš taka zdravila, da ne smeš zraven vozit al pa si epileptik...), skratka tist k je pomembno za varnost pri delu (ker odgovarja in plačuje, če se teb na delu kej zgodi), sicer je pa tvoja stvar, kaj boš povedala delodajalcu in sodelavcem- po mojem mnenju čim manj takih podatkov.

Lp 
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 900

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 01. marec 2010 ura: 00:36 »

moj delodajalec...bivši mi je po enem mesecu odsotnosti zaradi bolovanja poslal domov odpoved...kot češ...kriza...zmanjšan obseg dela...ballleeee....a hkrati so iskali novega sodelavca...
zaradi tega so me tudi morali vzeti nazaj, sicer so mi ponudili nižje delovno mesto...tam sem ostala (na bolovanju), dokler nisem bila vsaj kolikor toliko zdrava...
nato sem probala delati na tem delovnem mestu, ampak, ker sta se šikaniranje in mobbing nadaljevala (v 5 dneh s skrajšanim delovnim časom sem šla 5 kg dol), sem dala odpoved iz krivdnih razlogov...

Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar