|
natasssa
gost
|
 |
« dne:: četrtek, 25. februar 2010 ura: 14:56 » |
|
lep pozdrav!
moje ime je Nataša in obiskujem 4.letnik Gimnazije. ker sem to leto maturantka in sem si pri izbirnem predmetu psihologija izbrala temo depresija, upam da mi boste na tej spletni strani malce priskočili na pomoč. ker me ta duševna motnja zanima precej časa in želim o njej zvedeti kar se da največ, vse, ki ste pripravljeni mi priskočiti na pomoč, Vas prosim da izpolnite vprašalnik, ki sem ga zasnovala predvsem zaradi moje vedoželjnosti o depresiji. ker se moja maturitetna naloga nanaša predvsem na depresijo pri mladostnikih in mladostnicah, upam da boste odgovarjali mladi posamezniki, kateri ste zaiteresirani. seveda bom pa vesela odgovorov tudi starejših, saj bom tako lahko izvedela in razlikovala to motnjo tudi po starosti. Kakorkoli, zelo cenim vsakršnokoli pomoč. moja želja pa je tudi,da se vsi, ki ste že kdarkoli zboleli za to boleznijo, zavedate, da niste sami. Upam tudi, da boste lahko prav tako v meni videli osebo, ki Vam želi le pomagati, kolikor mi je le to v moči. naj povem še to da zagotavljam absolutno anonimnost. če kdorkoli ne bi želel odgovoriti javno, naj mi pošlje odgovore kot zasebno sporočilo. ob kakršnemkoli vprašanju, pa me le prašajte. seveda lahko svoje odgovore pošljete tudi administratorki, v primeru, če ne želite razkriti svojega nadimka. prav tako bi se rada zahvalila administatorki za vso pomoč in prijaznost.
VPRAŠANJA ZA INTERVJU Z MLADIM, KI JE OBOLEL ZA DEPRESIJO
1. Se morda spominjaš, kdaj si se začel/-a počutiti žalostno, obupano in nisi več videl/-a smisla življenja v ničemer?
2. Kako vidiš svoje življenje čez 10 let?
3. Se morda spominjaš, katera stvar/dogodek te je porinil v to žalost in navidez brezizhodno stanje?
4. Katero je tvoje najpogostejše čustvo, ki ga občutiš dan za dnem, in katera je najpogostejša misel, ki ti roji po glavi?
5. Kako bi opisal/-a svet iz tvoje perspektive. Torej, kakšen je tvoj pogled na svet, kaj si misliš o življenju na sploh
5. Kaj si misliš o svojih prijateljih, družini?
6. Ali mogoče vidiš rešitev iz te bolezni?
7. Si si kdaj že pomagala sama preboleti to žalost? In če, kako?
8. Ali imaš občutek, da boš nekega dne znova vesel/-a in srečen/-na? Zakaj tako misliš?
9. Morda veš, kako se je tvoja družina odzvala na tvojo potrtost, kako so ti pomagali?
10. Kaj pa prijatelji? Ti stojijo ob strani in kako?
11. Kaj si misliš o samemu sebi zdaj, kako bi se opisal z nekaj besedami? In kaj si si mislil/-a o sebi pred to potrtostjo in žalostjo?
12. Kaj je tvoje življenjsko vodilo? Če mi lahko zaupaš, kaj so tvoje sanje?
13. tvoja starost?
najlepša hvala! Nataša
|