FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 08. februar 2012 ura: 23:25

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kombinacija cymbalte in mirzatema  (Prebrano 282 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
natalis
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: sreda, 05. maj 2010 ura: 12:50 »

Lep pozdrav ,še ena nova,ki se vam pridružuje.Moje stanje anks. depra. traja že drugi mesec.Cymbalto jem tretji teden danes sem iz 30 šla na 60mg,psihiater pa mi je dodal še Mirzaten 30,kajti prvi mesec nisem nič spala,zadnjih 20 dni pa le z Loram 2,5mg.Res se bojim še enega novega AD.Imam 2 majhna otroka(4 in 5) ,trenutno sem v bolniški funkcioniram pa itak ne.Prosim za nasvet oz. če ima kdo izkušnje s to kombinacijo.Naj še dodam,da je vse skupaj že prava nočna mora.Apetita nimam ,volje nobene,shujšala sem na 50 kg.Imam sicer srečo,da babike pomagajo oz. skrbijo za otroke ampak vseeno je ful hudo.Kako naj si človek povrne voljo do življenja,zadnje dni me je strah vsega,najraje bi samo ležala in čakala,da bo minilo.
KAKO NAPREJ?LP
« Zadnje urejanje: sreda, 05. maj 2010 ura: 13:07 od natalis » Prijavljen
nebesno modra
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 254

« Odgovori #1 dne:: sreda, 05. maj 2010 ura: 14:37 »

Pozdravljena Natalis rozicodam in dobrodošla na forumu med sebi enakimi Smiley

Dobro je, da si poiskala pomoč. Verjetno se je v tvojem življenju nabralo česa malo preveč. Dva otroka, eden za drugim, tudi ni zanemarljiva skrb in stres. Glede AD- jev nimam osebnih izkušenj, kolikor mi je poznano gre za dvig seratonina v možganih, v prvi fazi zna precej pomagat, ampak poleg ad-jev se priporoča psihoterapije, delo na sebi, delo zase... Nič nisi napisala o tem. Si vzameš čas zase, za svoje hobije, za iti malo proč od  otrok- kadar imaš varstvo zanju? Človek ne more vedno le dajati, mora si tudi polniti lastne baterije. Se je v tvojem življenju zgodila kakšna velika sprememba, ki bi jo lahko povezala s svojim slabim počutjem, brezvoljnostjo in hujšanjem?.

Če boš pobrskala po forumu boš naletela tudi na izkušnje uporabnikov z ad.ji, eni imajo kar hude reakcije v času preden ad začnejo delovati in si pomagajo s pomirjevali. Preuči vse možnosti in si olajšaj ta čas. Verjemam, da je le obdobje, ki bo minilo, kakor za dežjem vedno sonce posije, naj se sliši še tako banalno, a tudi iz lastnih izkušenj vem, da so tudi najhujši trenutki minljivi. Seveda pa ni dovolj samo čakati, da mine samo od sebe. Svetujem tudi, da obiščeš kakšno skupino za samopomoč v svojem kraju ali bližini- informacije najdeš na tej spletni strani.

Vsekakor držim pesti zate, da bo kmalu- korak za korakom- več volje in apetita po življenju pomezik

Oglasi se kaj in poročaj kako ti gre rozicodam

Prijavljen

When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 118

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 06. maj 2010 ura: 20:03 »

Draga Natalis,
v tvoji zgodbi je tudi del moje. Popolnoma enake tegobe sem preživljala pred dvema mesecema. Jemljem ad (Cipralex) in po tem, ko so minli stranski učinki, se je začelo stanje postopno izboljševati. Veš, te težave niso od včeraj, zato tudi ne morejo miniti, kar čez noč. Sem pa tudi jaz bila popolnoma brezvoljna in brez moči. Vem kako je, ko imaš otroke , ki te rabijo, ti pa še zase nisi sposoben poskrbeti v nekem trenutku. Jaz imam tri otroke in ni mi bilo lahko. Drugače pa se popolnoma strinjam s tem, kar je napisala nebesno modra. Skupina, psihoterapije ipd. zelo koristijo.
Počasi, korak za korakom.......pa bo šlo.
Držim pesti zate.
Pa oglasi se še kaj.
 rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar