|
lenatina
gost
|
 |
« dne:: ponedeljek, 22. februar 2010 ura: 15:15 » |
|
Lep pozdrav.
Na tem forumu sem nova, čeprav se z depresijo spopadam že deset let, sedem let se zdravim. Po enem letu zdravljenja ambulantno sem bila napotena na bolnišnično zdravljenje, vendar sem ga takoj po prihodu zavrnila in prvo hujšo epizodo potem zmogla doma. Potem je bilo nekaj časa bolje, vmes prva psihoza, iluzija?...se še danes ne ve. Terapija Zyprexa. Amapk sem si jo kaj hitro ukinila in o tem obvestila tudi svojo psihiatrinjo. Ves ta čas sem se z muko prebijala skozi študij, ki je med najbolj zahtevnimi in traja 6 let. Sicer pa je tudi doma slaba finančna slika, zato sem vmes še delala in skušala pomagati po najboljših močeh. Potem se mi je poleti 09 spet začelo dogajati. V bistvu je prišlo šele zdaj za mano, da sem poleti iskala nekoga ob enem jezeru, poskušala reševati človeka s plezanjem. Potem je sledil pogovor s pokojnim očetom, ki mi je sporočil. da bi bilo dobo, če se mu pridružim. Sledila je vožnja z avtom, ampak nimam pojma kje. Po vsem tem pa huda depresija, hospitalizacija 2 meseca. Odpust predvsem po moji želji. Zdaj sem en teden doma. Nekako se skušam sprijazniz z diagnozo, ne vem, kam bo vse to peljalo. Še vedno se borim z depresijo, moja zdravila sp Cymbalta, Risperdal, Abilify, Apaurin in Sanval.
Bojim se, kako bo z mojim študijem. Koncentracija je na psu, mene pa še čakajo trije OGROMNI IZPITI, časa nimam na pretek. Spogledujem se z možnostjo, da se prekvalificiram v srednješolski poklic, ki je najbližje mojemu študiju. Stara bom 27 let, delovne dobe nimam nič. Padla mi je vsa volja do opravljanja poklica, ki sem ga izbrala pri svojih 19 letih. Muči pa me občutek, da nečesa ne bom končala.
Zelo bi bila vesela, če ima kdo podobno izkušnjo.
|