Rosi
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 10
|
 |
« dne:: petek, 19. februar 2010 ura: 20:27 » |
|
Lep pozdrav vsem!!! Ker je pač življenje takšno kot je, sem si moral tudi sam izbrati to pot in prvič v življenju začeti prebirati psihološke,motivacijske knjige ter na koncu našel še tale forum!! Veliko koristnega sem prebral!!No da začnem,pred kakima 2 mesecema sem doživel prvi napad panike(hitrejše bitje srca,mrzlo toplo,mravljinci kot da bom glih umrl)se ustrašil ter šel v bolnico (EKG,pregled...) vse OK ni minil čas ko me je za staro leto še enkrat stisnilo...(bolnica EKG,pregled z ultrazvokom(strdki bla bla:)) vse OK, na koncu le nekak zvem (internet),da je to bil napad panike,prebiram dalje po netu vidim in tudi pogovor s starši...,da je za to bil prisoten stres! In res zavrtim čas nazaj,vidim ,da sem doživel kr nekaj stresa ( božič, roj. dan, novo leto...) ter kup nečednih stvari ,ki jih jaz seveda nisem hotel narediti oz. sem bil le zgolj poteza k temu ,da so bili storjeni in mi je sedaj zelo žal,ker je bila sekirancija res na višku takrat! sledila je izguba apetita,sekirancija,bla bla..:)zato sem poiskal pomoč pri terapevtu Zoranu Zeljiču. začela sma z terapijami in res po nekje 8 terapijah mi je zelo pomagalo po vsaki terapiji (vsaki teden) je bilo boljše postopoma sem dobil apetit nazaj, spanec,dobro voljo... in na koncu zaključima terapijo ( ker sem rekel ,da se dosti boljše počutim) in glej ga zlomka mine 2 dni nekje 7 dni nazaj me spet stisne in do sedaj sem spet brez apetita,sekirancija (več ali manj se sprašujem o stvareh,ki hočem ,da postanejo preteklost,ker nočem več tega delati,vendar mi vedno glih to po glavi hodi...) Moram povdariti ,da sem vrhunski športnik in sem zgubil nekako voljo do treningov po prvem napadu ter športnih dejavnosti glih iz tega primera,ker se nisem moral nikakor umiriti po treningu (blaga vrtoglavica, bitje srca,živčen...)z začetka,kasneje sem se že počasi privadil ,vendar še vedno nisem bil to jaz ampak sem dobil voljo nazaj ter sem mislil ,da bo počasi minilo! ampak ni bil hudič ,da se mi je točno po večernem (teden dni nazaj) nogometu spet isto zgodilo (napad panike) pri punci doma ,ampak naj povdarim (nisem začutil hitrejšega bitja srca ali drugačnost temp. kot prvič) ampak res čuden občutek,ko da nisem to jaz bil, se ustrašil ter vzel helex 0,25mg in bilo je ok. Bom dalje dodal še več, da nebom toliko pisal...  vendar me predvsem zanima ali je kdo podobni kot jaz (mar mislim da so) in ,da skupaj najdemo besedo!! Hvala! Že v naprej se vam lepo zahvaljujem!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #1 dne:: petek, 19. februar 2010 ura: 20:55 » |
|
Živjo! Tukaj gor nas je kar precej s podobnimi izkušnjami. No jaz imam med drugim panične napade, moj mož pa je tudi bil profesionalni športnik v isti panogi kot ti, že pred leti, tako, da se lahko kar najdeva nekje tukaj na forumu  Sama sem iskala najmanj petkrat pomoč na urgenci zaradi paničnih napadov. Popolnoma enake znake napada sem imela kot ti, pa še nekaj bi jih lahko dodala. S svojim strahom pa dodatno povzročimo še večjo paniko. Največkrat mislimo, da nas bo infarkt, da bomo tisti hip umrli, kaj se dogaja z nami, da bomo padli dol, da se nam bo zmešalo.... Če si dal vse zdravstvene preglede skozi, se pravi, da si fizično zdrav, se ne ustraši, ampak s svojim športnim tempom nadaljuj življenje. Poskušaj napade sprejeti, čeprav je težko in se ustrašimo. Treba se je zavedati, da to sprožajo naše misli, podzavestno ali zavestno. Če si hodil na terapije, pojdi ponovno na njih, ali pa ponovi vaje, pogovore, ki si jih takrat imel. Če bo stanje nevzdžno, če se ti bo strah stopnjeval, pa ti priporočam obisk tudi pri psihiatru. Rada bi te opozorila na to, da Helex jemlji samo po potrebi. Takrat, ko je nevzdržno in ne več kot osem tednov, ker lahko postaneš odvisen od pomirjeval. O Adjih pa nebi govorila, ker vso zadevo zaenkrat dobro obvladuješ in ti gre dobro. Drži se 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Rosi
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sobota, 20. februar 2010 ura: 10:16 » |
|
hvala trzinka! Sej drugi teden sem bom spet naročil pri terapevtu, saj mislim ,da je res dober in mi zelo veliko zna pomagati. Sam sem človek,ki bi se rad tega rešil, vem ,da negre to tako hitro vendar imam voljo.Vendar dosti krat,ko hočem it na trening sedaj iščem določene izgovore...In zdaj sem se res odločil ,da pa drugi teden res grem na trening spet in bo kaj bo  Rad bi tudi pozabil določene filme iz preteklosti,kar sem delal sem pač delal in nočem več tega narediti ponovno. (ampak mi glih to vedno hodi po glavi naenkrat) pa čeprav se prej z tem nisem nikoli obremenjeval, ampak vrjetno zdaj drugače čutim in mi glih ta dejanja hodijo naprej! res čudno,mislim ,da je le to vrinjena misel.Mi pa zelo pomagajo pozitivni pogovori ali afirmacije sem opazil!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sobota, 20. februar 2010 ura: 11:34 » |
|
Ti samo tako nadaljuj. Se je pa treba z mislimi soočiti in predelati s terapevtom. Na trening pa moraš iti, ker ti bo koristil in ne škodoval, pa saj sam veš da te potem trener nap...., če te ni. Vaje moramo pa redno izvajati, tudi če nam je bolje, ne smemo pozabiti 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Rosi
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sobota, 20. februar 2010 ura: 12:28 » |
|
to sem opazil takoj, ko sem mislil ,da je vse ok ,sem sam opazil na določene napake ,ki sem jih storil oz. sem vsaj pomislil, da sem OK in sem že mislil ,da lahko grem na staro pot.... Velika Napaka!!! Sedaj ,ko se mi je to že drugič zgodilo (napad panike), vidim ,da bom moral res določene stvari spremeniti, ampak se mi res to zdi,da zdaj to res čutim!!! Me pa zelo pomirja moram priznati, brskanje po tem forumu ,ker vidim ,da nisem sam. Je pa res sila neprijeten občutek, ta strah in tesnoba...  Je pa res ,da se mi te vsiljene misli začneje nekje dopoldne pol je spet OK, pa spet ob kakšnem popoldnevu. zvečer ,ko sem pri punci se res umirim, ter zaspim, zjutraj se zbujam nekak v strahu ko, da grem na kakšno tekmo...ampak moram povdarit,da je to z nekaj terapijami že zginilo in se spet zdaj pojavilo...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
cvetkus
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 125
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 03. marec 2010 ura: 00:22 » |
|
Rosi jaz sem ali kako naj povem imam probleme enake kot ti. Sem tudi športnik, ne vrhunski (no ni tak plačano  ). Drugače pa vsak dan trening tekma v soboto in še 4 krat na teden fitnes. Malo močnejše postave pač. No pojavljajo se mii ti hitri napadi srca. Nevem zakaj se nočem več na puna zlaufati. Nevem več kako je ko imam pulza naprime 180 in več. Strah me je se malo bolj prignati. Če si nogometaš imaš ziher pulz verjeno stalno nad 180. No Meni gre najbolj na žive ko čutim utip kako utripa (med naporom, ko me panika...) Nevem kaj ti naj predlagam. Delam AT pa upam, da bo boljše! V bistvi se bojim samega sebe. Če me malo kaj zaboli itd.. bi šel takoj k zdravniku. Preiskave pa sem dal že skozi (čeprav ne vseh...). LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
cvetkus
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 22. marec 2010 ura: 22:34 » |
|
Kako naj se ne bojim dosečti večji pulz pri športu kot 170 ali tu nekje? ko začnem malo bolj dihat me je že strah. POMAGAJTE!! res!! !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 07:40 » |
|
Kako naj se ne bojim dosečti večji pulz česa te je pa pri tem najbolj strah?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
cvetkus
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 10:06 » |
|
Nevem česa me je strah. Ko vidim da imam 170 pulza me je že strah. Pa nevem zakaj. Pa potem naprimer če igramo nogomet in imam pulz 170, ne zašprintam če mi ne pade na 120. BEDAK SEM!! Strah me je da me nebo pobralo al kaj. Kaj te vem. Res nevem. Vem, da lahko presežem komot ta pulz tam nekje do 200, samo me je enostavno strah.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
asdf
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 10:28 » |
|
zakaj pa gledaš recimo med nogometom kuk ga maš ?? To da maš visok pulz med aktivnostjo ni nič nenormalnega, ... celo zdravo je da dnevno za nekaj časa pulz nad 150 ... česa te je strah med aktivnostjo? Pa dej ta pulz meter iz roke, to boš največ koristi naredo, sej vem da je težk, js isto ne morem stran od naprave za merit pritisk , ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.988
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 11:13 » |
|
asdf  napreduješ 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 12:11 » |
|
 Cvetkus, ne delaj si skrbi zaradi visokega pulza! Če želiš si lahko o pulzu veliko prebereš tu na forumu pod "Splošne teme-Kako shujšat", tam imaš podrobno opisano kakšno naj bi bilo stanje pulza in kako narediš izračun. Prikazana je tudi razpredelnica, poglej si, če si morda to spregledal, je zelo nazorno prikazano! Lp 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
cvetkus
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #12 dne:: torek, 23. marec 2010 ura: 23:49 » |
|
 evo tukaj je nekaj. Danes grem v fintes vse normalno laufam na nevem 8,5 km/h pulz tam nekje 150 se mi kar naenkrat začne zvišuvat, na 159 vstavim napravo. No si mislim lepo kaple tak da je vse vrede. Pa grem dalje. Na pulz 170. No potem sem šel na trening igrali smo košarko kjer sem ziher imel pulza čez 180. Če bi imel pulz meter gor, se ziher nebi tako zašvical. No nevem zakaj sem se zopet prestrašil . Kako se tega rešim?? Kriza!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 24. marec 2010 ura: 07:15 » |
|
 in v čem je smisel, da si stalno meriš ta utrip? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
tinkibinki16
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 83
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 24. marec 2010 ura: 08:11 » |
|
Ejla,
Jaz ti svetujem da nehaš merit utrip. To ti povečuje strah. Jaz sem mela enkrat izmerjen pulz 160, čez 10 min je bil pa že 80. Pa sem ga non stop merila pol.
Ne tega delat. Poskus pozabit na pulz
lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Janja
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 24. marec 2010 ura: 08:18 » |
|
No nevem zakaj sem se zopet prestrašil . Kako se tega rešim?? Glede na to, da že nekaj časa spremljam tvoje zapise in se vse vrti okoli tvojega srčnega utripa in nenehnega merjenja, imam občutek, da sam ne zmoreš ven iz tega. Kar se mnogim zdi nesmiselno (najbrž tudi tebi, če realno pomisliš), tebe spravlja v paniko. Če zaradi tega ne moreš več funkcionirati tako kot bi lahko, in če ne zmoreš s prenehanjem merjenja utripa (kar bi bila tudi ena od možnih rešitev), bi ti jaz vsekakor predlagala, da te tvoje strahove predelaš s strokovnjakom. Te pa zelo razumem in si predstavljam, da mora biti zadeva zelo nadležna, zato ukrepaj, ker je škoda vsakega časa in tvojega nelagodnega počutja. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
cvetkus
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #16 dne:: sreda, 24. marec 2010 ura: 10:47 » |
|
Hvala vsem za odgovore. Vem, da bi mogo poiskati strokovno pomoč. Prvo bom danes probo iti v fitnes brez merilca. No po treningu se počutim odlično. Danes je fitnes brez ure. Danes sem bil na pijači zjutraj, pelam kolega domov jaz pa v šolo. No že na pijači sem čutil utrip mogoče od zelenega čaja. No se pelam v šolo, čakam v koloni pred semaforji. Mi začne nabijat. Srce mi je bilo nekje 150 na minuto. Sem hotel že poklicati rešilca, no hvala bogu je se prižgala zelena, sem se ustavil na pločniku, se vstanem iz avta in pulz je bil že pod sto. Vse skupaj je trajalo 3 minute. Taki napad se mi je sedaj zgodil po nekje treh mesecih. Zanima me tudi če grete naprimer športat pozneje, če se vam zgodi kaj podobnega? Nebi smel študirati o tem. Cjo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sreda, 24. marec 2010 ura: 10:51 » |
|
Danes je fitnes brez ure.  Nebi smel študirati o tem. hja, bi rekla... al pa vsaj bolj poredko meri 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
asdf
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sreda, 24. marec 2010 ura: 11:13 » |
|
em 24 urni holter monitoring, bi pokazal nepravilnosti , če so, to še daj skozi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
cvetkus
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #19 dne:: sreda, 24. marec 2010 ura: 11:17 » |
|
Koliko to stane? Se da dobiti pri vsakem kardiologi?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|