FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 19:28

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Preteklost,ki preganja  (Prebrano 3561 krat)
Volksamotar
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 54

« dne:: sobota, 13. februar 2010 ura: 17:45 »

Ima še kdo izkušnjo iz bližnje ali daljne preteklosti,ki je tako trdno kljuvajoče zasidrana v srcu,da vam ob vsaki stvari/objektu/osebi ali česarkoli sproži flashback?

Jaz jih imam kar nekaj,pa me zanima ali so to samo nepredelane/potlačene travme iz otroštva,za katere niti ne vem,kako jih reševat.

Vsekakor sem pa presenečen,kako dobro sem si te stvari zapomnil-besede,dejanja,barve.....
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: sobota, 13. februar 2010 ura: 22:31 »

Otroške travme, potlačena čustva boš lahko predelal v psihoterapevtskem procesu.
Prav ti flashbacki ti jasno kažejo, da nekaj od nazaj ni predelano,
ker današnji dogodek sproži v tebi globoko podoživetje čustev preteklosti.

Te rane je potrebno predelat, jih ozavestit, sprejet, odžalovat ali se jezit...prisluhnit čustvom,
nato dati dogodku iz otroštva nov pomen, ga osmislit na nek način.
Proces ki traja in ni čez noč....

Nekega dne opaziš da odregairaš drugače kot vedno prej,
sprva se tega občutka kar ustrašiš, ker ti je neznan...
novo je to zate..vajen si druge reakcije sebe v taki situaciji.
Hkrati v sebi začutiš olajšanje, pomirjenost, notranji mir...
Taka je vsaj moja osebna izkušnja.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #2 dne:: sobota, 13. februar 2010 ura: 22:38 »

Se strinjam z Aslan, ker tudi sama hodim na psihoterapije in vse drži oki,  vsaj kar se mene tiče
Prijavljen
kuku
gost
« Odgovori #3 dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 16:39 »

Na kratko: Po 3 letih zame idealne službe mi je nadrejeni, ki je prišel nov, dal vedeti, da me ne bodo več rabili, potreba na del mestu pa je bila. Nadrejeni mi je rekel, da nov razpis ni zame in v spletu okoliščin se še sama ne vem zakaj, nisem prijavila. Sprejet je bil nekdo brez pogojev, sama pa sem imela pogoje. Še zdaj me zelo žre, zakaj nisem oddala prošnje. Boli me že celo telo, notranji organi, spremenila sem se, počutim se zelo nesrečno. To breme nosim od jutra do večera, že tri četrt leta. To je zame travma. RAzmišljam, kako bi bilo fanj, ko bi lahko še vedno tam delala, ne sprejemam trenutnega stanja, kot je, strah me je, da ne bom dobila take službe kot prej, ki mi je dajala zadovoljstvo,.. Skratka sama sebe se trpinčim.

Vesela bom vsakršne besede ali predloga za pomoč. Rada bi se udeležila kakšne psihoterapije ali skupinskih pogovorov, ..če kdo pozna kje na Primorskem.
Prijavljen
HisTer
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.472

« Odgovori #4 dne:: sreda, 31. marec 2010 ura: 16:47 »

kuku,
skupine za samopomoč sta na Primorskem v Kopru in Novi Gorici:
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66

Poglej na napovednik na kateri datum so. Obalna v Kopru je bila včeraj in je vsake 14 dni.
Prijavljen

Rock&Roll
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 01. april 2010 ura: 06:46 »

Nadrejeni mi je rekel, da nov razpis ni zame

tudi, če bi se prijavila, dvomim, da bi bla sprejeta...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #6 dne:: petek, 02. april 2010 ura: 10:00 »

Angry

Saj veš kako je danes Kuku!
Same veze in poznanstva, verjetno je tvoj
šef imel koga, ki mu je hotel dati to delo.
Verjemi mi, tudi če bi oddala prošnjo in
bila slučajno sprejeta, bi ti sigurno metali
polena pod noge in bi sama dala odpoved.
Poskusi se ne obremenjevat več s tem,
pojdi do psihiatra, vse ostalo pa ti je že
Hister napisal.
Želim, da se čimprej otreseš teh neprijetnih
misli!

Lep pozdrav  rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #7 dne:: petek, 02. april 2010 ura: 10:03 »

wav

Volksamotar tebi pa je Aslan tako lepo napisala,
da nimam kaj dodat, samo podpišem se še lahko
pod njen članek, ki je zelo poučen.
Preberi ga in sledi njenim besedam!

Lp
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Carantanian
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 18

« Odgovori #8 dne:: sreda, 26. maj 2010 ura: 10:58 »

Ima še kdo izkušnjo iz bližnje ali daljne preteklosti,ki je tako trdno kljuvajoče zasidrana v srcu,da vam ob vsaki stvari/objektu/osebi ali česarkoli sproži flashback?

Jaz jih imam kar nekaj,pa me zanima ali so to samo nepredelane/potlačene travme iz otroštva,za katere niti ne vem,kako jih reševat.

Vsekakor sem pa presenečen,kako dobro sem si te stvari zapomnil-besede,dejanja,barve.....

Hey tastar,
Podzavest potlači travmatične dogodke, in prej al slej pridejo na plano,
preklet dobr vem kako ti je, sam sem šu čez to pred leti . . . . ( Nočne more, nespečnost itd . . . )
Zadevo sem rešil tko, da sem aktivno začel razmišljati, kaj mi sanje sporočajo, sem zbezal spomine na plano, jih sprejel, vzel kot del preteklosti in šu naprej z življenjem, brez oziranja v preteklost, edino kar sem vzel z sabo, so bile izkušnje za prihodnost . . . . Pozab na tablete, in podobne "bergle", stvari moraš sam prit do dna, se z temi spomini soočiti, pogledati "strahovom" v oči, in izginili bodo . . . Ni lahko, sam se pa splača, ker se potem počutiš lažjega, bogatejšega, močnejšega, in če imaš PRIJATELJA ki te res posluša, razume, in ti stoji ob strani, se obrni nanj . . . . Profesionalna pomoč in tablete, naj ti bo zadnji izhod v sili, ker ko si enkrat na kemiji . . . . je konc, se je še težje izkopat iz vsega skupaj, ker nič ni razrešeno, samo potlačeno . . . .  Smiley Dejstvo pa je, da si veliko naredu že zdaj, saj si spregovoril o tem, in se boriš proti temu, tko da v bistvu, najtežje je že za tabo, ker prvo kar marsikdo ni sposobn narest, je priznat samemu sebi, da je dejansko "nekaj" kar je IZZIV - - ( Vse preveč folka govori o problemih, problem gor, problem dol- - - ma kšni problemi, so samo večji in manjši življenski izzivi, beseda problem, ma že v štartu negativni prizvok, je beseda z negativno energijo, ki dejansko človeka tišči dol )
Komot se lahko obrneš na mene, če želiš, kaj veš mogoče pa ti lahko tud jst kaj pametnega svetujem  Smiley
Srečno
David
Prijavljen

Some people are only alive because it is illegal to shoot them.
David
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar