Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
Prisotni
Spol: 
Prispevki: 316
Ko se ti svet podre, imaš možnost za novo rojstvo.
|
 |
« dne:: petek, 09. maj 2008 ura: 16:03 » |
|
Ena topla beseda lahko zagreje tri zimske mesece. (japonski pregovor)
Življenje je skrivnost vsakega bitja, tako je čudežen, da ga je vedno mogoče imeti rad. (Marguerite Yourcenar)
Dobre navade so rezultat kljubovanja skušnjavi. (starodavni pregovor)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Aimee
gost
|
 |
« Odgovori #1 dne:: petek, 09. maj 2008 ura: 16:09 » |
|
Upanje je tako dobra laž, da ji verjamemo. In ker ji verjamemo, velikokrat postane resnica.
Tudi 1000 kilometrska pot se začne z enim samim korakom. (kitajski pregovor)
Če ti življenje ponuja limone, si naredi limonado.
Ladje so v pristanu varne, toda ladje niso zgrajene za ta namen.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Noelle
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 146
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sobota, 10. maj 2008 ura: 10:34 » |
|
Josip Murn Aleksandrov: Ob Rabeljskem jezeru
Glej, tiho, mirno in pokojno pred mano jezero leži, trepečejo le drobni valčki, kot da srebrni dež rosi.
Nebo prečisto je in jasno in od toplote mi zveni - v srcu mojem vsa bližina, daljava vsa spet v srcu zablešči.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
As long as a man stands in his own way, everything seems to be in his way. (Ralph Waldo Emerson)
|
|
|
čebula
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 23
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sobota, 10. maj 2008 ura: 23:07 » |
|
aimee, tale z ladjo mi je tko všeč
tud jaz sem ena taka ladja...ki ma strah pred vodo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
Prisotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 11. maj 2008 ura: 09:15 » |
|
Če se dva strinjata o vsem, si lahko prepričan, da razmišlja samo eden od njiju. (Lyndon Baines Johnson)
Strah je davek, ki ga vest plačuje občutku krivde. (George Sewell)
Ni dovolj imeti dobro pamet. Pomembno jo je dobro uporabljati. (Rene Descartes)
Naravni talent brez izobrazbe je večkrat žel slavo in hvalo kot izobrazba brez naravnega talenta. (Marcus Tullius Cicero)
Na poti proti uspehu gremo nujno skozi neuspeh. (Mickey Rooney)
Veščina brez domišljije je rokodelstvo, ki nam da veliko koristnih predmetov, kot so pletene košare za piknik. Domišljija brez veščine pa nam da moderno umetnost. (Tom Stoppard)
Če bi ljudje vedeli, kako trdo delam, se jim moje mojstrstvo sploh ne bi zdelo tako čudovito. (Michelangelo Buonarroti)
Težko se boš bojeval proti sovražniku, ki ima oporišča v tvoji glavi. (Sally Kempton)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Noelle
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 146
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 10:59 » |
|
Simon Jenko: Po slovesu
Teman oblak izza gore privlekel se je nad polje, nad poljem v sredi je obstal, nebo je čezinčez obdal.
To ni oblak izza gore, to tudi ni ravno polje; to misel le je žalostna na sredi srca mojega.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
As long as a man stands in his own way, everything seems to be in his way. (Ralph Waldo Emerson)
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 12. maj 2008 ura: 11:26 » |
|
Če se dva strinjata o vsem, si lahko prepričan, da razmišlja samo eden od njiju. (Lyndon Baines Johnson) Tale je dobra. "Če ti vsake toliko ne spodleti, je to znak, da ne počneš nič inovativnega." (Woody Allen) "Če ti pot prekriža črna mačka, to pomeni, da je nekam namenjena." (Groucho Marx) "Če nobena priložnost ne potrka, zgradi vrata" (Milton Berle) "Ljudje pogosto pravijo, da motivacija ne traja. No, tudi umivanje ne, zato pa ga priporočamo dnevno." (Zig Ziglar)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
Prisotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 13. maj 2008 ura: 10:19 » |
|
Vojaški invaziji se je mogoče upreti, toda ne ideji, katere čas je prišel. (Victor Hugo)
Zavedati se tega, da si neveden, je velik korak proti znanju. (Benjamin Disraeli)
Trdota je koristna, če pričakuješ brušenje. Brušenje je koristno, če hočeš biti gladek. Gladkost je koristna, če želiš božati. Božanje je koristno, če bi rad ljubil.
Zdi se mi da je potencial ljudi neznanski. Večina ljudi zmore delati neverjetne stvari, če imajo dovolj zaupanja, da sprejmejo tveganje. Toda večina ga nima. Sedijo pred TV-jem in se vedejo do življenja, kot da bo trajalo večno. (Philip Adams)
S staranjem se nismo spreminjali, le vedno bolj smo se bližali temu, kar dejansko smo. (Lynn Hall, Where Have All the Tigers Gone?, 1989)
Voditelj je, kdor vidi več kot drugi, dlje kot drugi in prej kot drugi. (Leroy Eims)
Če se kdaj počutiš majhnega, brezkoristnega, užaljenega, potrtega, se spomni, da si nekoč bil najhitrejši in najbolj zmagoslaven spermij med vsemi v skupini. (neznan avtor)
"Ustvarja se sistem, v katerem lahko svoje pravice najbolje zaščitijo tisti, ki imajo denar." (Dr. Lojze Ude, univerzitetni profesor prava)
Pod najbolj vegasto hišo živijo najbolj zlata srca." (nemški pregovor)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Aimee
gost
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 13. maj 2008 ura: 10:55 » |
|
Če pomislimo, kako nevarno je vse, se nam ni treba ničesar posebej bati. Gertrude Stein
Ko na ves, kako bi nekaj naredil, se tega preprosto loti.
Vsa vrata so zaprta le v naših glavah. Houdini
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 14. maj 2008 ura: 08:42 » |
|
Izkušnja ni tisto, kar se nam zgodi.
Izkušnja je tisto, kar storimo s tistim, kar se nam zgodi...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Aimee
gost
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 14. maj 2008 ura: 10:07 » |
|
Če upoštevaš vsa pravila, zamudiš vso zabavo.
Ne trudi se me razumeti, samo ljubi me.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
Prisotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 07:17 » |
|
V mladosti varčuje za starost, v starosti varčuje za smrt. Potem pa vse podeduje razsipnež, ki plača sijajen pogreb in veselo porabi ostanek." (La Bruyere)
Ljubosumje je izraz šibkega samospoštovanja. (neznan avtor)
Kariera je konj, ki včasih odvrže celo dobre jahače. (James Baldwin, ameriški pisatelj)
Slaba stran manjvrednostnih kompleksov je v tem, da jih imajo napačni ljudje. (Jacques Tati, francoski igralec in režiser)
V prvi polovici življenja si človek pridobiva navade, ki mu v drugi polovici povzročajo težave. (Lothar Schmidt, nemški pisec)
Vedno manjka samo delček sreče. Sreča je pravzaprav drugo ime za mir, zadovoljstvo, prijateljstvo, radost. (Phil Bosmans)
Krenimo po novi poti. Ulijmo upanje drug drugemu. Saj upanje obstaja. (Phil Bosmans)
Najdi čas za človeka in ne glej na uro. (Phil Bosmans)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #12 dne:: četrtek, 15. maj 2008 ura: 10:06 » |
|
 V vsakem od nas je kralj  Spregovori z njim in prišel ti bo naproti  (skandinavski pregovor)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
Prisotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #13 dne:: petek, 16. maj 2008 ura: 09:00 » |
|
Puščavo ne moremo spremeniti naenkrat, toda lahko začnemo z malo oazo. (Phil Bosmans)
Nič ni težko tistemu, ki ljubi. (Ciceron)
Kdor mnoge ustrahuje, se mora mnogih bati." (Ciceron)
Dovoljeno je navajati slabi stih, da je le pesnik velik." (Pierre Choderlos de Laclos)
" V bistvu" je mašilo počasnega misleca in slabega govorca, ki "v bistvu" ne pove bistva. (Rajko Sedej)
Bioenergetiki s presežki energije naj se lotijo smrekovega lubadarja ali sadnih zajedavcev. (Rajko Sedej)
V pesmi življenja so najlepši toni posvečeni ljubezni. Pravo vrednost življenja lahko začutiš le s srcem.
Kdor ima ljubezen v srcu, ima vedno nekaj, kar lahko da. Sreča je kot metulj, ki ga ne moreš ujeti; če pa mirno obsediš, lahko sede nate.
Resnično bogastvo človeka je dobro, ki ga stori drugemu! Vsak dan je nova priložnost za veselje in ljubezen.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Rikki
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 22
Sem pozitivnega misljenja.
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sobota, 17. maj 2008 ura: 20:15 » |
|
Ok napisala vam bom par stvari, katere sem kot Teenager spesnila:
Zivljenje je pesem s kratkim koncem v kateri se rodis, zivis in umres. Kot vsak drug. A vendar trpljenje v zivljenju povzroci muke, ki odvracajo te od zelje, volje, po zivljenju, zelis si , da bi bil mrtev. Vprasas se:" Trpi tudi tisti, kateri te prizadene, vedno znova z bolecino.
Kamen na obali, ves obzarjen od sonca, caka plimo, da ga pogasi, da pogasi vda vso vrocino, katero kamen prenasa. Kamen , ki bi bil lahko preparel in iznicen v prah .... je docakal vodo, ki ga je sprejela medse in ga resila muk, trpljenja, pod zgocim soncem ga je vzela v svoje zavetje. Voda.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Pocasi se dalec pride! Vsaka pot se zacne z prvim korakom! Carpe Diem! 
|
|
|
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
Prisotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #15 dne:: nedelja, 18. maj 2008 ura: 10:43 » |
|
NE NA DRUGEM BREGU
Zakaj se vedno oziraš tja, na drugo stran? Zakaj vedno misliš, da imajo drugi, prijatelji, znanci, sosedje mnogo več sreče? Tako rad rečeš: drugim se godi dosti bolje, meni pa vse splava po vodi, pa naj se še tako trudim… Drugi breg je vedno lepši. Odmaknjen je in ti kot okamenel strmiš v lep privid. Ali si kdaj pomislil, da se tisti na onem bregu ozirajo k tebi in si mislijo, da imaš ti mnogo več sreče, saj tudi oni vidijo samo tvojo boljšo stran? Tvojih majhnih in velikih skrbi, teh pač ne poznajo… Živeti srečno je velika umetnost! Sreča ni na drugem bregu. Skriva se v tebi!
(Phil Bosmans)
KO BI LAHKO PONOVNO VZGAJALA SVOJEGA OTROKA
Ko bi lahko ponovno vzgajala svojega otroka, bi več barvala s svojimi prsti, a manj karala s prstom. Manj bi ga popravljala, a več z njim vzpostavljala vezo. Manj bi gledala na uro in bolj na otroka. Manj bi me skrbelo za znanje in znala bi biti bolj skrbna. Šla bi na več izletov in spuščala več zmajev. Prenehala bi izigravati resnost, in resno bi se igrala. Pretekla bi več poljan in opazovala več zvezd. Več bi ga objemala, a manj vlekla. Bolj poredko bi bila stroga, a mnogo več bi priznavala. Najprej bi mu gradila samozavest, a kasneje hišo. Manj bi ga poučevala o ljubezni do moči, a več o moči ljubezni.
(Diane Loomans)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
asru
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7
|
 |
« Odgovori #16 dne:: nedelja, 18. maj 2008 ura: 20:06 » |
|
Do not stand at my grave and weep I am not there; I do not sleep. I am a thousand winds that blow, I am the diamond glints on snow, I am the sun on ripened grain, I am the gentle autumn rain.
When you awaken in the morning's hush I am the swift uplifting rush Of quiet birds in circling flight. I am the soft starlight at night. Do not stand at my grave and weep I am not there; I do not sleep.
Do not stand at my grave and cry, I am not there; I did not die.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Yes, there were times, Im sure you knew When I bit off more than I could chew But through it all, when there was doubt I ate it up and spit it out I faced it all and I stood tall And did it my wa
|
|
|
Rikki
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 22
Sem pozitivnega misljenja.
|
 |
« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 01:32 » |
|
 Opozorilo Ko bom stara, bom nosila vijoličasto in rdeč klobuk, narobne barve in oblike. Pokojnino bom zapravila za žganje in poletne rokavice in satenaste sandale. Rekla bom, da nimamo za maslo. Sedla bom na pločnik, ko bom upehana. V trgovinah bom jedla, kar dajo zastonj, in sprožala bom alarme. S palico bom ropotala po ograjah. To vse na račun resnosti v mladosti. V copatih bom šla ven, ko bo deževalo, in rože bom trgala po sosednjih vrtovih. Naučila se bom pljuvati. Lahko bom nosila razcapane srajce in se zredila, pojedla tri funte klobas naenkrat ali pa cel teden živela od namazanega kruha. Zbirala bom svinčnike in barvice in podložke za kozarce. Razporedila jih bom po škatlah. Za zdaj pa je obleka zato, da nas ščiti pred mokroto. Plačati moramo stanarino in ne smemo preklinjati v javnosti. Moramo biti vzor svojim otrokom. Prijatelje moramo vabiti v goste in brati časopise. Kaj pa če bi začela že zdaj malo vaditi? Da tisti, ki me poznajo, ne bodo preveč iz sebe, ko bom nenadoma stara, oblečena v vijoličasto. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Pocasi se dalec pride! Vsaka pot se zacne z prvim korakom! Carpe Diem! 
|
|
|
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
Prisotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 09:31 » |
|
Kaj je zanimivo ali smešno, je v življenju velikokrat odvisno od tega, kdo to pove.
Vse, vse kar razumem, razumem samo zato, ker ljubim. (Lev Nikolajevič Tolstoj)
"Često sem obžaloval, ker sem govoril, toda nikoli, ker sem molčal." (nn)
Ko se boš naučil ljubiti, se boš naučil tudi živeti. (avtor neznan)
Ljubezen je čustvo, ki so jo izkusili mnogi, a so jo užili le redki. (George Jean Nathan)
Ljubezen je premočna beseda, da bi jo izgovorili prehitro, toda ima prelep pomen, da bi jo izgovorili prepozno. (Kurt Spiteri Cornish)
Večkrat ravna krivično, ne le kdor kaj stori, ampak tudi, kdor kaj opusti." (Mark Avrelij)
Ne morem vam dati formule, s katero boste uspeli, lahko pa vam dam formulo, s katero ne boste uspeli. Glasi se: poskusite vsem ustreči." (Herbert Bayard Swope)
Lahko je jadrati z ugodnimi vetrovi." (Manilij)
"Dobrota bo v vsak dom, kamor bo prišla, prinesla srečo in mir." (Lucius Annaeus Seneka)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion