Moram povedat, da sem z mojo terapevtko Damjano zelo zadovoljna, res ji zaupam, vse svoje stiske in strahove, ki jih še sama sebi nisem upala priznat. Vodi me skozi trenutno težko obdobje....in čeprav me potem boli duša, čutim, da terapija deluje, kajti na določene stvari sem že pričela gledat z drugačnimi očmi...
Slavka, nekaj podobnega tudi jaz čutim glede moje psihoterapevtke.

Na začetku, ko sem odhajala k njej, sem se sama pri sebi odločila, da ene moje izkušnje sigurno ne bo izvedela. Nekako sem čutila tako. Nisem hotela o tem sploh debatirati. To so vedeli samo moji res najbližji, in sicer mama, stara mama, sestra in bivši partner. Nekako pri tretji uri sem se odprla in ji zaupala popolnoma vse. Pa sem ji najprej rekla, da o tem ne morem govoriti. Ona je to upoštevala in me ni silila. In kaj se je zgodilo? Čisto sem se ji odprla.
Ne vem, če lahko omenim njeno ime, zato ga raje ne bom...
Skratka, sem vesela, ker je tako topla oseba, ker me razume, ker me v nič ne sili, ker spoštuje mojo odločitev, da delava po mojih sposobnostih. In takšen način dela se pri meni zelo obnese. Brce v rit, ki jih nekateri očitno potrebujejo (vsaj tako pravijo), se pri meni ne obnesejo.