FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 09:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Bojim se ponovnega padca  (Prebrano 2884 krat)
Volksamotar
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 54

« dne:: nedelja, 24. januar 2010 ura: 23:05 »

Lep pozdrav po dolgem času

Odločil sem se,da napišem par besed,ker me je zaradi dogodka,ki ga bom opisal,strah da se bom spet sesul,kot sem se že enkrat.

Pred dvema letoma in pol me je zelo hudo prizadel razpad veze.Bilo je naravnost grozno,pravzaprav vsi,ki ste to doživeli,veste,kako je.
Poleg tega sem imel težave tudi na drugih področjih,odselil sem se od družine,nova služba,stres sam po sebi,potem pa še to.
Pri 23-ih letih je bila ta punca prva,ki sem se jo dotaknil in poljubil,spolnih odnosov nisva imela.
Sledil je hiter razpad zaradi njenega bivšega,do katerega je še vedno nekaj čutila.

Čas je počasi delal svoje,spoznal sem čudovito punco,s katero imava res dober odnos in vse ampak včeraj sem izvedel nekaj,da bi me skoraj kap.
Bivša punca je v 9.mesecu nosečnosti,kar po svoje ne bi smelo biti nič takega,saj ni noseča z mano ampak kot po tekočem traku so se mi začeli sprožati stari občutki tesnobe,jeze,manjvrednosti,celo ljubosumja,kar sploh ni moja značilnost.

Ali še kaj čutim do bivše punce? Pustila mi je pečat,to je dejstvo,toda z njo živeti ne bi šlo,ker nima razčiščenih stvari sama s sabo,tako,da mislim da ne.

Problem mi predstavlja to,da če hočem domov kstaršem,se moram peljat mimo njene hiše in voziti po poteh,kjer sva se sprehajala,poljubljala.....

Danes sem po dveh letih in pol vzel 2 helexa,ki so mi ostali od takrat,ko zaradi se razpada veze sploh nisem mogel pomiriti.

Strah me je spet iti domov,ker bom samo čakal,kaj bom izvedel-fantek ali punčka.

Saj če pomislim,to z mano sploh nima nobene direktne veze,ampak tako boli,da sem se danes že enkrat zjokal.

Ima kdo podobno izkušnjo?
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 24. januar 2010 ura: 23:32 »

Živjo, Volksamotar

ne vem sploh kaj naj ti napišem, ker sama nisem bila v taki situaciji nikdar. Zdi se mi, da nisi še vsega prebolel ali pa je to samo trenutno, ker si pač slišal za njeno srečo in te znotraj razjeda.
Verjamem , da ni prijetno, konec koncev si veliko čutil do nje. Ti se kar zjokaj, mogoče bo potem lažje.
Po drugi strani pa razmisli kaj ti pomeni sedanje dekle, koliko čutiš do nje in kaj ti več pomeni, preteklost ali sedanjost.
Dobro je, da se zavedaš, da ima pač bivša svoje življenje in da ti nisi več del njenega. Ti imaš svoje novo življenje in ne dovoli si, da te zopet vrže iz tira bolečina iz preteklosti. Bo pa treba stvar dobro premleti in razmisliti, kaj za vraga je vzrok temu in kako bolečino preboleti.

Drži se rozicodam
Prijavljen
Volksamotar
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 25. januar 2010 ura: 10:08 »

Če ne bi imel svoje zdajšnje,bi lahko naredil še kakšno neumnost.

Ne gre zato,da bi bil ljubosumen na njeno sedanje življenje,sploh ne,privoščim ji vso srečo,vendar se bojim,da ni srečna.Najbrž še vedno živi po vzorcih iz stare družine,kjer je bilo vse narobe.

Mogoče bi ji lahko celo škodoželjno privoščil,vendar to ni moj stil.Nemočno in nič krivo bitje,ki bo prijokalo na svet,si zasluži uravnovešeno mamo.

Poleg tega se v dveh letih in pol ni bilo vredno spomniti name drugače kot lanskega decembra,ko me je prosila,če bi ji lahko posodil 3000 evrov.Toliko denarja skupaj pa niti videl še nisem.

Tudi to nekaj pove o njej,ne?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 25. januar 2010 ura: 11:10 »

o, Volk samotar, halo halo; dolgo te ni blo slišat. Sem se pa spomnila nate  Smiley. Kar se pa tega tiče 
vendar se bojim,da ni srečna.Najbrž še vedno živi po vzorcih iz stare družine,kjer je bilo vse narobe.
pa to ni (več) tvoj problem....

Živi svoje življenje  pomezik in uživaj v tem 100/h! 
Čas je počasi delal svoje,spoznal sem čudovito punco,s katero imava res dober odnos in vse
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 25. januar 2010 ura: 11:39 »

Tako, kot je Arwen napisala. Njeno življenje ni več tvoja skrb ne. Misliš, da koga skrbi, kako ti živiš, ali si srečen? Vsak je svoje sreče kovač kiselnasmeh

Posveti se raje novi partnerki in uživaj rozicodam
Prijavljen
Volksamotar
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 31. januar 2010 ura: 19:21 »

No,danes se je zgodil "srečen dogodek",kar sem preko SMS-a izvedel kar direktno od svoje bivše.
Pa saj je bilo za pričakovat,samo.......Odpisal sem ji,da ji želim srečo,vendar imam zopet občutek,da sem ji dal del sebe.Kot takrat.

Ne vem,kaj naj si mislim.Zdaj mi je kristalno jasno,da svojega bivšega doma nočem več videti.Kljub temu,da tam živi mama,na smrt bolan stari oče,neuravnovešena stara mama,domače živali......

Tam je bil nekoč moj dom.Mnogim selitvam navkljub sem se edino tam počutil doma.Zdaj se mi zaradi bivše vse skupaj tako gnusi,da nimam besed.Sram me je,ker spoznavam,da sploh nisem prebolel.Samo bežal sem.Celo življenje samo bežim.Sram me je jokati za osebo,ki mi je prizadejala toliko bolečine,katere brazgotine bodo ostale za vedno,hkrati pa spoznavam,da je zame za vedno izgubljena.

Sram me je,ker imam razumevajočo punco,pa ne znam pustiti preteklosti za sabo

O,groza,kaj naj naredim

Vse skupaj mi sledi kot prekletstvo.Spomini,ki prihajajo na dan.Vse skupaj je bilo kot minsko polje,ki je samo čakalo,kdaj bom naletel na mino,ki mi bo porušila težko pridobljeni mir.

Spet jo vidim.Kot pred leti.Nasmeh ob srečanju,ki me je začaral.Ko sem sanjaril o njej.Njeni dotiki,poljubi.PRVIČ v življenju.Mislil sem,da sanjam.Potem pa...............Po skoraj 3.letih pa je postala mama.Danes.Drugemu je rodila sina.

Bi bilo hudo narobe,če po enem pivu vzamem helex ali dva?
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 31. januar 2010 ura: 19:38 »

Bi bilo hudo narobe,če po enem pivu vzamem helex ali dva?

Ja. Pomirila + alkohol so nevarna kombinacija.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Spiderwoman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 122

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 31. januar 2010 ura: 19:59 »

Bežati pred problemi ni rešitev. Ko berem tvoj post je več kot očitno, da imaš samo dve izbiri:

1. Pustiti preteklost za seboj in ne več premlevati zakaj je tako kot je, in ni tako kot bi moralo biti.
2. Zaživeti znova.

Vem, da sta zgornja odgovora v praksi pol k*** vredna, ampak kakorkoli pretuhtaš, ni tretje možnosti. In ker trenutno vstrajaš pri prvi, ki se ti ne obnese najbolje,... si razmišljal da bi mogoče poiskusil drugo varijanto? Če ne gre drugače, pa se preseli v drug kraj. Tako ne boš vsak dan imel "flashbackov" ko se voziš domov.

Ne pozabi - ni v življenju tako velikega problema, da ga ne bi mogel rešiti...samo iz drugega zornega kota moraš pogledati...

Prijavljen
Volksamotar
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 31. januar 2010 ura: 20:23 »

Pravzaprav vse to vem.

Živim v kraju,kamor sem se preselil zaradi službe.Bil mi je tudi eden od takratnih ciljev,ko sem bil na zdravljenju na kognitivno-vedenjski terapiji.

Zdaj se mi vse skupaj vrača kakor pri PTSS

Ironija je,da je kljub temu,kar mi je naredila,je ne morem poslati v PM.
Privoščim ji srečo.Premorem toliko zrelosti in odraslosti.Sprašujem se,kaj bi bilo v obratni situaciji.

Hotel sem jokat,pa ne morem.Hotel sem bruhat na stranišču,pa ne morem.

Slišal sem pa 3-letno deklico iz sosednjega stanovanja,kako vrešči od veselja pri kopanju.Melanholija.

Če obstaja bog,kaj mi hoče s tem povedat?

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #9 dne:: torek, 02. februar 2010 ura: 08:53 »

Slišal sem pa 3-letno deklico iz sosednjega stanovanja,kako vrešči od veselja pri kopanju.Melanholija.

Če obstaja bog,kaj mi hoče s tem povedat?

da vzemi vsak dan posebej? da se zjutraj spopadi s tekočim dnem - in samo s tem? da je preteklost tam, kamor spada - namreč v preteklosti... Dogodke lahko še tako premlevaš, spremeniti jih ni možno - škoduješ le sebi. Zakaj?

Mogoče rabiš terapijo? terapijo, ki te bo naučila sprejemat sebe....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
vista66
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 297

« Odgovori #10 dne:: torek, 02. februar 2010 ura: 11:47 »

Praviš, da bivša ni (bila) sposobna zveze, ti pa si v novi zvezi, pa tudi nisi sposoben te nove zveze, če si še vedno zaljubljen v prejšnje dekle..

a to vidiš? Protislovje?

Terapijo imaš...imaš forum...že zaradi tega si lahko srečen...piši čimveč sem, garantirano pomaga.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar