FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 13:44

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Slaba samopodoba in vsiljive misli.  (Prebrano 6455 krat)
jade*shade
http://demonic-jade.deviantart.com/
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 179

tHE WAY SHE FEELS..

« dne:: nedelja, 17. januar 2010 ura: 22:29 »

Zadnje čase se poglabljam v stvari, ki se mi pletejo po glavi.Ugotovila sem , da velikokrat preverjam stvari po dvakrat,trikrat..po glavi mi rojijo čudne misli..nedavno sem delala nekaj za sestro, ko postrani zaslužim nekaj denarja...neprenehoma se m imela v glavi tisto podobo, kako bom zamočila  vse skupaj in se zraven še poškodovala...včasih me ob drugih ljudeh začne obdajat ena energija, in jih začnem nenadoma sovražiti..čist brez razloga..včasih začnem sovražit sebe tko močno , da moram dobesedno stisnt to energijo ven iz sebe, da   si ne naredim nekaj..razmišljam, da bi šla na zdravljenje..včasih se mi zdi, da me bodo te misli pogoltnile vase..in ne bom več vidla belga dne..
Prijavljen

kremenko
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 267

moja živika je manekenka in rada pozira

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 11:23 »

Hm...meni v mojih izvidih iz invalidske komisije piše, da imam izničeno samopodobo in da imam čustveno neuravnovešeno osebnostno motnjo....in s tem moram živeti vsak dan in vsako minuto. Pa je to samo ena od štirih diagnoz, ki so jih zapisali....in spomladi se mi obeta, da me bodo dali ven iz penzije...s tako samopodobo in diagnozo pa ne vem kako bom sploh zmožna stopit pred ljudi in se it službo. Zato sem takšna in zato se tako "čudno" obnašam tudi tukaj na forumu, ker me ta presneta reč precej muči...nimam nobenega zaupanja vase in nimam nobene samozavesti, nikomur ne upam ničesar rečt, vsega se na smrt bojim. In jasno...ljudje me "začutijo" in se me izogibajo, jaz pa samo še bolj in bolj trpim in si ne znam pomagat...in nihče me ne razume...skrivam se pred ljudmi, čeprav sem v resnici zelo komunikativna, ampak potem, ko sem sama premlevam, če sem koga prizadela in sem kaj naredila narobe. Moj svet se giblje samo v moji dnevni sobi, dokler nisem začela navijat te žice sem cele dneve preždela samo v postelji, zdaj se vsaj prisilim vstat in navijat žice...največ kar naredim je da psičko peljem dvakrat na dan 50 metrov po ulici in da oddivjam na hitro v trgovino, včasih pa skočim za pol urice na OZARO, ki je tukaj blizu. Vse to naredim do najkasneje 10. ure zjutraj, potem pa me več živ Bog ne dobi iz stanovanja ven in sem cele dneve samo doma zaprta...tako mene ne more nihče prizadet in jaz ne morem škodovat in prizadet nikogar...ja...takšne so moje misli v moji mali glavici.. Obkrožila sem se s tremi mucami in psičko, doma je nered od mene ni čisto nič...ljudje pa se zgražajo zaradi preveč živali v mojem majhnem stanovanju...ampak to je edino kar me osrečuje in kar mi nudi varnost...

Jade*Shade bodi močna in pogumna in ne daj se. Tako živeti, kot živim jaz je veliko trpljenje. Poišči si pomoč, ker ti še vedno lahko prideš iz tega začaranega kroga.

Želim ti vse dobro in čimveč pozitivne energije in veliko moči

Kremenko rozicodam
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 11:49 »

Zato sem takšna in zato se tako "čudno" obnašam tudi tukaj na forumu...
Kremenko, to ne drži!!!!! nehvala Zavedaj se tega, da si čisto O.K.! rozicodam

...nimam nobenega zaupanja vase in nimam nobene samozavesti, nikomur ne upam ničesar rečt, vsega se na smrt bojim. In jasno...ljudje me "začutijo" in se me izogibajo, jaz pa samo še bolj in bolj trpim in si ne znam pomagat...
S tem se pa na žalost strinjam, ker to poznam oz. se je to tudi meni dogajalo, vendar je poudarek na pretekliku. Ja, mene je bilo vsega strah in ljudje so to začutili in to jih je odbijalo in so bili do mene grobi in nesramni, jaz pa še bolj nesrečna. Jaz osebno menim, da tega niso delali namerno, vendar podzavestno. Nihče ne mara strahu in drugih negativnih čustev. Odkar sem se jaz spremenila, so se tudi drugi ljudje do mene spremenili. Z vsakim lahko čisto v redu komuniciram in reakcije drugih ljudi so čisto nasprotje tistemu, kar sem doživljala včasih. Sem pa morala zato veliko delati in se spreminjati in niti slučajno ni bilo lahko. Še zmeraj sem občutljiva in senzibilna in tudi nekaj strahov še imam, pa vendar je razlika več kot očitna. Kremenčica, tudi tebi bo uspelo, jaz sem bila brezupen primer. Shocked sesmejem rozicodam

Jade* Shade, tebi pa svetujem strokovno pomoč, v kolikor je še nimaš. Drugače si pa ti ena taka fajn punca, ki ima nešteto talentov. Zavedaj se tega! rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 13:49 »

..razmišljam, da bi šla na zdravljenje....

mogoče bi bilo pa to na dolgi rok pametno narest...

. Zato sem takšna in zato se tako "čudno" obnašam tudi tukaj na forumu, ker me ta presneta reč

ne tako bom rekla: če si ti čudna, potem sem pa jaz totalno odbita ....

i...nimam nobenega zaupanja vase in nimam nobene samozavesti, nikomur ne upam ničesar rečt, vsega se na smrt bojim. In jasno...ljudje me "začutijo" in se me izogibajo, jaz pa samo še bolj in bolj trpim in si ne znam pomagat...in nihče me ne razume...skrivam se pred ljudmi, čeprav sem v resnici zelo komunikativna, ampak potem, ko sem sama premlevam, če sem koga prizadela in sem kaj naredila narobe. Moj svet se giblje samo v moji dnevni sobi, dokler nisem začela navijat te žice sem cele dneve preždela samo v postelji, zdaj se vsaj prisilim vstat in navijat žice...največ kar naredim je da psičko peljem dvakrat na dan 50 metrov po ulici in da oddivjam na hitro v trgovino, včasih pa skočim za pol urice na OZARO, ki je tukaj blizu. Vse to naredim do najkasneje 10. ure zjutraj, potem pa me več živ Bog ne dobi iz stanovanja ven in sem cele dneve samo doma zaprta...tako mene ne more nihče prizadet in jaz ne morem škodovat in prizadet nikogar...ja...takšne so moje misli v moji mali glavici.. Obkrožila sem se s tremi mucami in psičko, doma je nered od mene ni čisto nič...ljudje pa se zgražajo zaradi preveč živali v mojem majhnem stanovanju...ampak to je edino kar me osrečuje in kar mi nudi varnost...

Kremenko, jaz pa 100% verjamem vate in vem, da boš sčasoma vse to premagala in šla spet ven, med ljudi  oki

Kar se pa živali tiče - meni se jih ni zdelo preveč, t.i. nereda pa - aja?  kiselnasmeh no ja, če ti tako praviš....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 16:09 »

kremenko. ti imaš tako zdravo energijo, da te je škoda, da bi bila tam nekje zaprta.  Kiss Kiss Kiss
saj to veš. poišči ljudi.  rozicodam
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 16:21 »

Se strinjam s Sinusko...Kremenčica, ti si ena fajn punca, ne se dat, da te tesnoba in žalost zapreta med štiri stene...Čeprav te razumem, saj vem, kako je, ko te zagrabi in ne spusti... Shocked
Še dobro, da imaš svoje živalce, pa greš vsaj s svojo kužiko na sprehod, pa čeprav samo malo...Men tud moja Missy veliko pomeni, ful jo imam rada in rada jo crkljam.
Če boš ugotovila, da ne gre tako več naprej, pa resno ukrepaj v smeri zdravljenja. A danes si kaj dorekla s terapevtom?

Vse dobro ti želim  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
kremenko
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 267

moja živika je manekenka in rada pozira

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 17:07 »

Ja, s terapevtom se dobiva jutri ob  13. uri...in bova nadaljevala s terapijami
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 17:09 »

Fino, gotovo ti bo pomagal. Pa malo še nam pojamraj, ni vrag, da ne bomo s skupnimi močmi premagali tvojo tesnobo in žalost  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
dumi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 65

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 18:49 »

Jaz se tudi najdem, v vajinih težavah. Nizka samopodoba, premalo samozavesti in neskončno poglabljanje. S premlevanjem težava samo raste, rešiš pa nič. Potrebno je z zavestnim razmišljanjem ustavit premlevanje, iz problema se nekaj naučiš in naslednjič ravnaš tako, da je tebi v prid. Trenutno berem knjigo Alenke Rebula Blagor ženskam, mi je svetovala članica tukaj na forumu je res odlična knjiga, sem prebrala veliko knjig ta je pa res uporabna.

zdej bomo pa zmagal, jutri grem k  terapevtu, tukaj sem dobila nasvet za knjigo za samopomoč, hodim na skupino, potem sem naročena pri psihiatru, še dobro da sem brezposelna, ker sicer ne bi bilo časa za globinsko čiščenje Smiley

pozdravček vsem ki se borite rozicodam
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 19:51 »

Dumi, sonček si  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
dumi
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 65

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 21:14 »

pozdravček

pošiljam vam vsem sončne žarke, Slavka  Kiss
Prijavljen
jade*shade
http://demonic-jade.deviantart.com/
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 179

tHE WAY SHE FEELS..

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 21:47 »

Mene zanima a se da to zdravit s terapijami..ker jaz si ne predstavljam da bi sama zmogla breme spremembe.
Prijavljen

Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 22:24 »

Mene zanima a se da to zdravit s terapijami..ker jaz si ne predstavljam da bi sama zmogla breme spremembe.
Jade*Shade, vsekakor s terapijami. Srečno! rozicodam
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 23:41 »

Seveda se da. Počasi začneš spoznavati sebe, počasi se zaveš kdo si, svoje vrednosti, sebe...
Naučiš se imeti rada sebe, imet dober odnos do sebe....
Vse izvira iz nas samih...kako čutimo sebe, kako se doživljamo...kako doživljamo druge.
To je področje kjer je psihoterapija zelo močna.
Posebno kakšna bolj globinska in dolgotrajnejša.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #14 dne:: torek, 19. januar 2010 ura: 00:29 »

Seveda se da. Počasi začneš spoznavati sebe, počasi se zaveš kdo si, svoje vrednosti, sebe...
Naučiš se imeti rada sebe, imet dober odnos do sebe....
Vse izvira iz nas samih...kako čutimo sebe, kako se doživljamo...kako doživljamo druge.
To je področje kjer je psihoterapija zelo močna.
Posebno kakšna bolj globinska in dolgotrajnejša.

Lepo napisano  oki

PS Hm, tudi jaz imam s tem se kako velike tezave ...
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #15 dne:: torek, 19. januar 2010 ura: 07:25 »

Jade*Shade  rozicodam kakšna je tvoja odločitev? Držim pesti zate  oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar