|
Nabc
|
 |
« dne:: nedelja, 17. januar 2010 ura: 00:58 » |
|
Pozdravljeni. Sem nov na forumu in me pesti sledeča težava. Star sem 24 let, in postanem ljubosumen, kadar kje na ulici vidim kakšen par, sploh, če se ta poljublja. Prvi poljub sem doživel manj kot 1 leto nazaj, pri mojih 23-ih. S punco sva bila v zvezi skoraj 1 leto, nato sva se razšla. Namreč ko sem bil v zvezi, se to ljubosumje pri meni ni pojavljalo, odkar sem samski, pa spet. Spet je tako, kot takrat, preden sem izkusil prvi poljub in vse ostalo, kar pač pari počnejo. Imam občutek, kot da nisem nikoli doživel prvega poljuba, kot da nikoli nisem imel punce. Kako naj to, da sem omenjene stvari že dal skozi, ozavestim? Je možno, da tega ne morem ozavestit, ker sem prvi poljub doživel zelo pozno? Namreč kolikor opažam, je starost, pri kateri posamezniki doživijo prvi poljub, možno ponazorit z Gaussovo krivuljo, sredina krivulje je nekje pri 15. letih, jaz pa padem v skrajni desni del krivulje. Dejstvo, da tega ne morem ozavestit, je eden od razlogov, da sva se s punco razšla. Opazila je, da se nikakor ne morem sprijaznit s tem, da sem te stvari dal skozi šele pri 23. Prosim za nasvet
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 14:07 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Nabc
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sreda, 20. januar 2010 ura: 13:38 » |
|
Kako pa naj ozavestim dejstvo, da sem že bil v zvezi, da sem se že poljubljal?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
matheu__
gost
|
 |
« Odgovori #3 dne:: petek, 22. januar 2010 ura: 12:05 » |
|
Nimaš kaj ozaveščat tle; kušnu si se in to je danost. Če si že pozabu, da si se poseksu, se spomni.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #4 dne:: petek, 22. januar 2010 ura: 12:13 » |
|
Nabc k si zaljubljen si v oblakih pravijo. Poljubljanje jpride tako spontano in naravno. Dobila sem občutek, da te ubistvu skrbi "če še znaš, kako se to dela?" Da bi se zato rad spomnil detajlov... Se oparvičujem če sem preveč direktno vprašala in še v temo morda brcnila.  Eni se poljubljajo veliko, drugi manj. Eni dobijo prvi poljub pri 12 letih, drugi pa pri 23 letih. Smo različni, imamo različne življenjske zgodbe... Vsak po svoje doživlja poljub...lahko je ljubezenski, lahko mimobežen...lahko iz obupa... Zaupaj vase in svet bo lepši. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
dman
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 69
|
 |
« Odgovori #5 dne:: petek, 22. januar 2010 ura: 14:31 » |
|
Jaz se še nisem poljubljal, sem star 21 let. I guess da bo prišel tud zame čas ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
toja
|
 |
« Odgovori #6 dne:: petek, 22. januar 2010 ura: 22:54 » |
|
 Dman!  Tudi ti boš prišel do križišča, kjer se križajo poti, poglej malo naokrog, tam te sigurno čaka sreča. Za vsako bolezen raste rožca, zate pa dekle!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
Nabc
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sobota, 23. januar 2010 ura: 21:00 » |
|
Nabc k si zaljubljen si v oblakih pravijo. Poljubljanje jpride tako spontano in naravno. A tako pravijo? Morda si v oblakih, vendar če je zaljubljenost enostranska, torej da druga osebe do prve nič ne čuti, zna bit padec na realna tla presneto trd in boleč, poljubljanje lahko kar takoj pozabiš. Sploh leto 2008 je bilo zame katastrofalno; ena se je po srečanju na pijači (bil je julij 2008) celo poletje poigravala z mano, že takoj prvi dan po pijači mi je poslala sms, kako fajn se je imela. Zasipavala me je z sms-i in me vseskozi klikala na msn-ju, vendar, ko sem jo vprašal, kdaj se bova spet dobila, mi je vsakič odvrnila "Ne vem, kdaj bom imela čas"; "Se bova zmenila" itd. Oktobra sem spet šel v kraj, kjer študiram, in posledično nisem mogel biti na msnju. Nekje novembra me ona spet klikne, jaz ji odpišem, in ona mi napiše: "No, pa si se le oglasil." Spet jo vprašam, kdaj se bova dobila, in ona mi napiše: "Ne vem, pa tudi se mi nikamor ne mudi." Nisem ji nič odpisal, samo še zaprl sem pogovorno okno in se sam pri sebi v mikrosekundi odločil, da je to to - konec z moje strani. Da ne mislim več imet opravka z njo, ji nisem povedal, pa tudi po vsem tem, kar je naredila, se mi ni zdela vredna, da bi ji sploh dal kakršnokoli pojasnilo. Menim, da sem jo čakal (pa še to za brezveze) dovolj dolgo, da bi se lahko stvari kam premaknile - 4 mesece. Skratka, tako nategnjen (ne v seksualnem smislu!) še nikoli v življenju nisem bil. Kaj sploh imajo nekatere ženske od tega, da dajejo tipom mešane signale? What's the big idea? Zase vem, da ne bi zasipaval z sms-i punce, ki mi ne bi bila všeč. Takim takoj povem, pri čem so, da kaj več kot prijatelji ne bomo, še na misel mi ni prišlo, da bi "nategoval" kakšno punco.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Nabc
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 14. december 2010 ura: 13:27 » |
|
Pozdravljeni po dolgem času Ravno včeraj zvečer sem imel glede tega debato z znanko. Ona meni, da je temu tako, ker naj bi tisti občutek nesposobnosti, ki sem ga poznal, očitno ostal v meni kot močnejši, v primerjavi z zadovoljstvom in padcem bremena z ramen. Morda kdo ve, kako se spopasti s tem?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
noname1
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 15. december 2010 ura: 18:45 » |
|
Sposobnost poljubljanja se nahaja srcu, ne pa jeziku. Saj si človek, nisi en stroj, ki ženski z neko ploščico po ustih rineš. poljub ni nobena umetnost. Napake bi se poijavile kvečjemu, če se ti ne bi dalo. Če pa gre za strast, ljubezen pa priude kvaliteten poljub sam od sebe.
Ko sem se jaz prvič, mi je teklo kot po maslu, kot da bi se že prej. Tako, da to ni neka umetnost.
Če pa je ženska rekla, da je bila nezadovoljna s poljubljanjem pa ji reči, naj si nabavi prostituta, ki jo bo mehansko (ne čustveno) obdelal.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Nabc
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 15. december 2010 ura: 20:19 » |
|
Sposobnost poljubljanja se nahaja v srcu, ne pa jeziku. Saj si človek, nisi en stroj, ki ženski z neko ploščico po ustih rineš. poljub ni nobena umetnost. Napake bi se poijavile kvečjemu, če se ti ne bi dalo. Če pa gre za strast, ljubezen pa priude kvaliteten poljub sam od sebe. Nisi dojel bistva. Še enkrat preberi, kaj sem napisal, ker je očitno, da nisi pozorno bral. Ko sem se jaz prvič, mi je teklo kot po maslu, kot da bi se že prej. Sva že dva. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|