FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 07:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ali začeti jamati wellbutrin?  (Prebrano 793 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
mojchy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2

« dne:: četrtek, 14. januar 2010 ura: 22:44 »

dober večer vsem...

Imam vprašanja kar se tiče tablet wellbutrin.jemljem že par let paroxat,skos jambram da nimam volje,energije,skos am zaspana,nimam niti najmanjše želje po spolnosti kar me je zmeraj bolj motilo.
Zdravnica se je odločila za novo zdravilo (wellbutrin).tako da naj bi zdaj jemala še zmeraj eno tabl.paroxata zvečer in eno to novo tableto zjutraj...
Malo me je prestrašilo ker piše v tanovih tabletih da povzročajo epileptične napade,da se jih nesme jesti z drugimi antidepresivi(jst jem še paroxat) in da nesmeš niti jamati ob teh tabletih pomirjeval(namreč včasih ko je nujno vzamem kakšen laxurin)...

zdej res ne vem kaj narediti z temi welbutrini?Huh??
Mi lahko kdo svetuje in pove kaj več o teh zdravilih?

Že v naprej vam hvala
 Smiley
Prijavljen
Iana
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 64

Come revoke, relive the moments you have lost!!

« Odgovori #1 dne:: petek, 15. januar 2010 ura: 00:59 »

Pozdravljena! Ti kar pogumno začni z Wellbutrinom. Če se bojiš začetka, lahko tabletko prerežeš na četrtinke ali polovico, tako sem tudi jaz naredila, čeprav piše v navodilih, da naj se ne razpolavlja (zdravniki tudi dovolijo).
To ne drži, da se ne sme kombinirati z drugimi AD-ji -mislim, da ne z MAO-i, s serotoninskimi pa se vsekakor sme. Tudi nisem zasledila v navodilih, da se ne sme jemati s pomirjevali. Malo si poglej že napisane prispevke na forumu na temo Wellbutrin. Tudi jaz sem ga pred kratkim jemala, sem se ga tudi bala od začetka kot ''hudiča'', ko bereš vse možne stranske učinke. Ampak je pač tako, da morajo omeniti vse možnosti, čeprav je procentualno malenkostna nevarnost.
Tudi jaz sem ga začela jemati, ker sem kljub jemanju Cymbalte, čutila veliko utrujenost, pomanjkanje energije, motili so me stranski učinki. Vendar mi je povzročil rahel dvig telesne temperature, tako da sem ga sedaj prenehala jemati, dokler se zopet ne slišim z mojim psihiatrom.
Drugače sem pa imela dober občutek, me je stimuliral, in sem bila po njem lažje pokonci.

Poročaj, kako ti gre!
LP
Prijavljen
majči
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 31

« Odgovori #2 dne:: petek, 15. januar 2010 ura: 09:08 »

Ojla!
Nč čakat, ti kar vzemi. Jaz jemljem paroxat že tri leta, z Wellbutrinom pa sem začela oktobra in ti povem da je super.
Prijavljen
zala
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 250

Sonček je... in jaz sem skuštrana....

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 17. januar 2010 ura: 19:34 »

Ne vem, če se je zanašati na vse, kar je napisano med stranskimi učinki, saj pri nobenem AD-ju niso rožnati....
Sama ga sicer jemljem (brez drugih AD-jev), ni nekih stranskih učinkov razen včasih pretiranega potenja in seveda - nespečnosti. To zna biti včasih kar problem, če si hudo utrujen, a spati ne moreš.... Prav gotovo lahko zraven vzameš kakšen lexaurin ali kaj ti pač predpišejo....
Menda izgubiti nimaš kaj, če poskusiš....no, jaz sem še vedno tukaj... seveda brez epileptičnih napadov in sličnega!!

Vse dobro!
Prijavljen

"Na probleme glej kot na priložnost za osebno rast in obvladovanje samega sebe."
mojchy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 18. januar 2010 ura: 08:12 »

Hvala usem za odgovore! oki
Res ste zelo prijazni... Smiley
Danes ga bom vzela tretji dan,zaenkrat še nič sprememb,mislim in upam da bo kul.
Nazadne mi je ena psihiatrinja menjala tablete iz paroxat na zoloft in sm se tko zelo slabo počutla panika in use ostalo kar je možno,tko da me je blo zato kr strah zdej spet mal menjat te tablete.ŠE vedno mam skos v glavi in kr čakam da bo kej narobe ampak se probam skulirat in si govort da bo vse ok....

Joj učasih nam res ni lušno ane?Sej probam bit pozitivna pa use sam se kr doskrat prašam kaj je tega treba...pa dobro sej bo glavo pokonci pa naprej in bo zmeraj boljše.

Enkrat ko bom pri volji vam povem malo moje zgodbe...je tok dovga da nebi utujala zdej Grin pa še ko se spomnim usega od mojega 10 leta naprej sem potem kar potrta...

Še enkrat vam hvala za odgovore in se še kej javim čav bav
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar