FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 07:38

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: 24/7 obcutka...  (Prebrano 1709 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 125

« Odgovori #20 dne:: sobota, 16. januar 2010 ura: 02:18 »

pulz mi nabije 120 pa kr mislim da se mi rola al pa da mam privide pol je pa ok Smiley

Pri paničnem napadu sem ga imel vsaj 140, pri nekem šoku, ki sem ga doživel pa 180. To je pulz!!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.430

« Odgovori #21 dne:: sobota, 16. januar 2010 ura: 06:07 »

dokler bije, je v redu rozicodam

kadar nas je strah, oziroma doživljamo kakšen šok, je to popolnoma normalno. Tudi pritisk se ponavadi zviša.

Najbolje je takrat, da se skušamo umirit, pa se bo tudi srček Smiley
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: nedelja, 24. januar 2010 ura: 23:34 »

Synth, kako si rozicodam
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 25. januar 2010 ura: 16:57 »

To sem napisal na enem forumu. Vse kar je tukaj je res. Vse to me moti !!

Nemorem nositi oprijetih majic, merilca utripa, ker me to enostavno moti! Nevem zakaj, ampak se počutim neprijetno zelo. Nevem zakaj se mi to dogaja, tudi srce čutim, kakor kdaj, razen ko grem spat pa ga skoraj vedno. Mogoče ga hočem slišati! Sem bil pri psihologu, kjer sem dobil izvid, da sem anksiozen. Tudi naprimer se mi zgodi (verjetno za nekatere bolj občutljiva tema, ampak vseeno, je normalno Cheesy ) sem se samozadoljeval Smiley in ko sem skoraj končal, sem dobil čuden občutek v vratu in nekje na desni strani prsnega koša, čutil sem utrip po celem telesu (bil je močan!!) bojal sem se dokončati, no ampak vseeno (moški kot moški sem potem dokončal) no utrip sem čutil, potem več ne. Kaj bi bilo narobe za to? No imam tudi problem nevem, če sem ga že izpostavil. Večkrat (lahko vsaki dan, lahko par dni nič ) potem dobim na desni strani prsnega koša zelo neprijeten občutek, me nekaj požgečka oz. stisne, zelo nedefiniran občutek. Zanima me kaj bi bilo to ? To traja samo kako sekundo, seveda se vstrašim in lahko takoj čutim utrip, včasih pa si mislim, da ni nič pa je normalno! Zanima me kaki so občutki ob nerednih utripih?

LP 
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 489

« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 25. januar 2010 ura: 17:31 »

cvetkus predlagam ti holter monitoring kjer ti 24ur merijo EKG, če maš kaj bo tam pokazalo, pa kak obremenitveni test
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: sobota, 30. januar 2010 ura: 21:59 »

Nevem, meni so rekli če bi kaj videli, bi me že poslali na nadaljne preiskave! nevem. Včasih se mi to dogaja včasih ne! Je zelo neprijetno. TUdi se mi dogaja naslednje. Ko sem na fitnesu in delam kardio pa če gledam na svoj merilec srčnega utripa, pa da se mi v tistem trenutku malo zviša in se še za kak utrip zviša, me potem panika pa se mi zviša za brezveze za nekje 20 utripov ali še več! Lahko potem čist normalno dalje telovadim samo potrebujem 10 s pavzo, da vidim, da pada utrip! Mater sem čuden!! Sad
Prijavljen
ThePuss
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 24

jutro

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 04. februar 2010 ura: 16:37 »

O BOH NAM POMAGJ...  wav  sesmejem

jst se strinjam da bo to šok... šok ko se prvič ustrašiš smrti  Smiley jst sm doživljala isto, ni panike. brez tablet !!! ascentra je dobra ampak po tem ko premagaš strah pred smrtjo(ta prvega paničnega mislm) ostalo je zanč za zdravje, sploh če si tko zdrav kot si ti. SMRT DIE DIE DIE ... samo to je, kr se tiče občutka v glavi, temu se reče žganje plevela, plevel se ti žge vse neuporabne stvari, vzorci, to se dogaja ob prisotnost smrti, to ti samo pomaga, v nasledno ko boš to čutil pomisl na to. to pa pride na vrh v avtomobilu sploh ker se takat si bl zavedn o temu... to je dobr. pomaga tudi to: pomisli na najhuje kar se ti lahko zgodi, vse možne scenarije česar se bojiš in pojdi skozi to, dopusti temu prostor, če to zadržuješ boš še bolan, ker se ti bo kopičilo. kar ti lahko pomaga je tudi to, čim večkrat kot boš dobil panični napad, dihej, skači, to pomaga zato ker ti srce bije kot noro in če ti skačeš zravn ti pol že zarad tega uravnovesiš in se tudi lažje umiriš. boli te k** ket si ker si živčn in začneš skakat al pa kr kol.  pomezik  jst sm še doživela da sploh zarad strahu nism mela energije pa ne fizično, ker sm bla pohna adrenalina od strahu, ampak v trebuhu, nism več mogla biti sama, ker bi sama umrla.
Prijavljen

Poslušaj se, govoriš besede nesmiselne. Prisluhni kje so občutki, ki jih čutiš. Poglej noter v sebe, kar vidiš te sploh ne prestraši?
ThePuss
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 24

jutro

« Odgovori #27 dne:: četrtek, 04. februar 2010 ura: 19:35 »

se opravičujem ker moj post preveč namiguje da ne jest tablet. mislm resno saj še nisi začel ? to pa pravim zato ker sem sama dala dost skoz. ko sm čutla depersonalizacijo, imela sem panike pa kaj še vse, hočem povedat... da tableti pomagajo navidezno in površno, kemija! če sam ne delaš na soočanju z lastno umrljivostjo ali bilo čem so samo bedna kemija, od katerih imaš povrhu lahko še ostale večje težave. sploh pa govorim to zato da TI sam pomislš kje si in ne iščeš takoj strokovne pomoči ker ta strokovna ni vedno tako strokovna... npr... ja to je depresija, anksioznost, paranoja, ...in pok tableti. se mi zdi da še nisi čisto tam, morda boš ampak če res ne boš mogel sam s sabo potem pravim ja okj. drugače pa se da vse z lastno pametjo, in posebno čustvi... ko maš odrevenelo glavo se ti žge plevel. sooč se sam s sabo, jst zj res upam da me naujo zbrisal. mislm zakaj bi bilo prepovedano komu reči da morda tablete niso zanj, da je dovolj močan in naj se sam oceni, in zdaj zgleda kot da je to edina prava odločitev .. tableti. poudarjam da če čutiš da res rabiš tablete pjt k zdravniku. sj pravm ta asentra so res dobri za te stvari k ti dajo filing da tega ni več. in pol če si pošlihtaš lajf in veš da boš umru in ti ni več paranoja super. jst sm se kr sama s sabo soočla z dost stvarmi pol pa k sm dojela sm pa šla k zdravniku k sm se hotla bolš počutit tko po dolgmu času. dohtar mi je reku da sm močna osebnost k sm sama dala to skoz, mela paranoje čist, sj mej tut tresel in sm jih jedla 2 mesca, kul. nism jih šla še iskat. močna, sj ns je velik takih, samo ne v tistem trenutku, mene je to trgal par let sm se bala da bo avion name padu, pa sanje, pa sploh nism mogla spat pa kr neki. eni pa sploh nimajo problemov vejo da bo enkat konc intoj to ... so srečni. samo če maš paranoje še ne pomen da nisi dost močan da se s sabo soočiš. razmisli kaj sm rekla v prejšnjem postu. to je zj že 1 let od tega in zj lajf goes on. če bi pa takrat šla pa nevem, mogoče bi mi ble prihranjene noči mogoče odvzete resnice in spoznanja o sebi. drgač pa res no, poznam veliko ljudi podobnih meni ki so uspeli veliko bolje brez tablet kot tiste ki so kao s programom šli. močen si in to veš. umru boš pa tut. sorry kissezzz

Prijavljen

Poslušaj se, govoriš besede nesmiselne. Prisluhni kje so občutki, ki jih čutiš. Poglej noter v sebe, kar vidiš te sploh ne prestraši?
synth
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« Odgovori #28 dne:: sobota, 06. februar 2010 ura: 10:54 »

en lep pozdrav vsem...sem bil odsoten full Smiley

zivjo trzinka rozicodam sem ok sam zadnja novica me je malo sokirala (sem prebral tvoj post moje sozalje Sad )

dali so me se na en pregled to je testiranje z nagibno mizo za sinkopo ta table tilt test

pise pac da je  izvid negativen za past v nezavest...ampak da pa je prisotna izrazita POSTURALNA TAHIKARDIJA ki pa je pogosto povezana z ORTOSTATSKO INTOLERANCO Huh?? kdo ve kaj vec o tem ima kdo izkusnje z tem Huh? prebral sem nekje da ni zdravila ki bi pomagala za Postural orthostatic tachycardia syndrome ?!?! simptomi tega so tudi aksioznost in panicna motnja...ima kdo izkusnjo z to boleznijo a je zaskrbljajoca ?!?!?!

najlepsa hvala za pomoc !

drzi se trzinka !  rozicodam
« Zadnje urejanje: sobota, 06. februar 2010 ura: 11:04 od synth » Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: sobota, 06. februar 2010 ura: 16:05 »

Synth, živjo Smiley

Kar se tiče diagnoze, res ne vem, mislim pa , da ni nič nevarnega.

Ne vem pa, na kaj si mislil s sožaljem? A sem kaj takega napisala, da me nisi mogoče zamenjal s kom drugim? Mogoče si mislil, za nazaj, v moji preteklosti?

Vseeno hvala,

drži se in še kaj poročaj rozicodam
Prijavljen
synth
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« Odgovori #30 dne:: sobota, 06. februar 2010 ura: 18:02 »

zivjo trzinka !:)

jaz tud upam da ni kej resnejsega z mano Sad

ja tisto za sozalje sem mislil za tvojo preteklost kr hudo tok stressov ko si dozivljala damn vlk si prestala mene bi pobral pomoje ce bi bil na tvojem mestu  Cry

bom se porocal kaj bo novega Smiley

hvala enako trzinka  !

lepo se mej ! Smiley
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: sobota, 06. februar 2010 ura: 18:57 »

Ja , sej od stresov in šokov me je tudi pobralo kiselnasmeh, ne dobesedno, ampak sem globoko padla. In kolikor je razvidno sem se pobrala in upam, da bo tudi tako ostalo.

Sem šla malo brskat na internet za tvojo diagnozo. Na hitro sem preletela , da se dajejo anksiolitiki in da je povezano z anksioznostjo. Joj, nisem si dobro zapomnila. Kar poglej si, veliko piše.

Pozdravček Smiley
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar