FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 18:35

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: patološki dvom  (Prebrano 2491 krat)
petral
gost
« dne:: ponedeljek, 28. december 2009 ura: 12:00 »

tole zna bit včasih prava zmeda  Grin. Najbrž sem se prvič srečala z anksioznostjo že s svojo mamo, ki je medium checker z občasnimi kroničnimi izpadi, čeprav ni slaba oseba. Pri 13 sem imela anoreksijo, potem kompulzivno motnjo prehranjevanja - vse to tam nekje do 17 leta. Potem sem hrano nadomestila z neskončnim praskanjem kože (skinpeaking), kar delam še danes. V osnovni niti srednji šoli se nekako nisem mogla vklopiti, razen z majhno družbo prijateljev. Čeprav me ti dojemajo kot the person with the best sense of humor in ekstravertirano, ob spoznavanju novih ljudi ponavadi obnemim, srce pa mi bije 140 udarcev na minuto, predvsem pri fantih ( v oš so me grobo zbadali - kuga ipd, ker sem imela močan vonj). Vsi moji prijatelji so sošolci, ker imam le tu dovolj časa, da se sprostim. moj problem danes pa je takšen: Bila sem s tipom in me je bilo totalno strah, da je hiv pozitiven in da bi se okužla, čeprav sva bila zaščitena ( potem sem se spraševala, kaj če se česa ne spomnim, pa ne vem - čeprav se je men zdelo, da se vse spomnim, sam kaj pa če ne...?) Šla sem se testirat in je prišel nazaj negativen rezultat, ampak me je sedaj strah, da so tam krvne vzorce al pa št. zamenjal. A sem prtegnjena, a ne?
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 28. december 2009 ura: 12:05 »

Anksiozna ja, prtegnjena ne... Grin

To so zadeve, ki se jih lepo predeluje z psihoterapijo.
Z prepoznavanjem svojih vzorcev razmišljanja, delovanja...
Strahovi nas hromijo...
Skupno jim je to, da so strahovi pred nečim kar NAJ BI SE ZGODILO...
stalna predvidevanja...in možni temni scenariji prihodnosti.

Skozi terapijo se naučiš prepoznat REALNE in IZKRIVLJENE misli...
Naučiš se ZAUPATI SEBI ... tudi življenju ...

Poišči terapevta in boš počasi splezala iz tega! rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 28. december 2009 ura: 12:11 »

Hey,

Lahko si pomirjena, sicer nevem, če maš OKM, ampak to kar si napisala izgleda kot simpton obsesivne misli, pač kaj če sm se okužila, čeprav veš, da je za to možnost 1:1000000. Tako da, probaj se pomirit s tem, da obsesije nimajo neke realne podlage, vedno je tisti kaj pa če to, kaj pa če drugo, ampak to je vse samo anksioznost. Probaj čimbolj ignorirat to misel, da si se okužila, ker realno sigurno veš, da je to skoraj nemogoče... Drži se, pa še piši! Smiley  rozicodam
Prijavljen
lusilu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 28. december 2009 ura: 19:29 »

Petral,

jst sm bla na istem kot ti....enkrat ponoč se mi je sanjalo, da sem hiv-pozitivna....sumljiv mi je bil pa samo en fant, s katerim sva spala brez zaščite, bil je pa, velik, velik babjek...ampak res na orto....in men sanje niso dale miru, bla sem 1 teden preden sem se šla testirat čist fertik....bolečina v prsih, totalno nič apetita, sam vidla, sem krivdo, kolikim sem še predala bolezen....in sem se šla testirat...valda, negativno.....povem ti pa iz lastnih izkušenj (delam v zdravstvu), da se vzorcev krvi sploh ne more zamenjat (na epruetko ti napišejo zaporedno številko, ali ime in priimek - nekaj od tega, v mojem primeru so samo številko)....iz epruetke nato kanejo nekaj kapljic na objektno steklo, oziroma v primeru hiv testiranja to preverijo z encimi.....ko dobijo izsledke ponovno napišejo številko na izvid (jamčijo s podpisom) in potem se še ene par zdr. delavcev podpiše, kao za odgovornost, če je res prava zaporedna številka in pravi rezultati....tko, da brez skrbi, nimaš hiv-a......
Prijavljen
shinegirl
gost
« Odgovori #4 dne:: sobota, 02. januar 2010 ura: 12:21 »

mene pa zanima kaj je s tem praskanjem kože?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar