LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 238
|
 |
« dne:: sreda, 16. december 2009 ura: 23:02 » |
|
Zanima me, koliko časa ste tisti, ki hodite na psihoterapijo potrebovali, da so bili rezultati res vidni? Vem, da je butasto vprašanje pa me vseeno zanimajo izkušnje .... ker v terapiji je tko, da se pač za določen čas postaviš v vlogo "odvisnega", ker ti terpevt pomaga pri iskanju prave poti ... upam, da sem bla dost jasna ... Hvala za odgovore že v naprej. LP LiL
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 00:16 » |
|
O, pozdravljena LilDevil... Spremembe nas samih so odvisne predvsem od nas samih.  Kako močan motiv imamo po spremembi.. Kolk poguma in moči v dani situaciji... Kolko globoke so korenine težav... Koliko si upamo stopit na neznan teren in narest spremembo. Sama nimam občutka, da bi bila kakorkoli odvisna od psihoterapevta. Prav nasprotno. Vse bolj sem se zavedala sebe, svoje moči, svojih želja, potreb... Vse bolj sem zaupala sebi. Svojo pot izbiraš sam....terapevt ti samo pomaga, da uvidiš jasno in realno vse možne poti. Izbira je vedno tvoja...v skladu s tvojimi potrebami... Lahko pa se odnos z terapevtom postavi na točko ko začutiš, da ne želiš več delati z njim...začutiš, da potrebuješ drugačen pristop, drugačnega človeka. ODNOS med vama je izjemnega pomena.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 12:49 » |
|
Ja mogoče sem se mal nerodno izrazla s tisto odivsnostjo .... gre za tisto zaupanje, ki ga moraš nujno vzpostavit pri odnosu ... jaz hodim sedaj na terapijo kake 8 mesecev po 3x mesečno ... razlika je vidna, ampak me včasih zaskrbi kako dolgo bo to še trajalo ... kdaj prekinit, itd .... ker sedaj moram malce priznat ne bi bla sposobna brez te podpore nadaljevat ... še 2, 3 leta pa ne bi želela hoditi in bit tkole v takem odnosu ... že s finančnega vidika ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 13:09 » |
|
. kdaj prekinit, itd .... prekinit, ko se čutiš dovolj močna za to? ko ti uspe kak problem, ki ga sedaj predebatiraš skupaj s terapevtom, rešit sama? ... s tem, da lahko obiske postopno zmanjšuješ... 1x mesečno, potem 1x na dva ali tri mesece....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 15:32 » |
|
Ko boš prepričana vase, da zmoreš.  Jaz hodim sedaj enkrat na mesec in mi sede, če bom začutila večjo potrebo (upam, da je ne bom) bom šla večkrat. Ko bom pa popolnoma samostojna in sigurna, da zmorem brez pomoči, pa bom zmanjšala obiske še bolj.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
pupika
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 19:20 » |
|
jaz sem približno eno leto hodila enkrat tedensko, sedaj hodim vsake 2 tedna. res je, da sem zapravila že eno premoženje, ampak investicija je res dobra.. meni je terapevtka rekla, da bom sama začutila kdaj bo čas za prenehanje, tako kot sem začutila da bo dovolj vsake dva tedna in ne več tedensko.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sobota, 19. december 2009 ura: 21:34 » |
|
Hm, zanimivo, da hodite tako poredko ... men se sicer zdi 3x tedensko veliko, ampak terapevtka pravi, da je tako potrebno .. zaradi te kontinuitete, ki pripomore k hitrejšemu "zdravljenju" ... sicer nimam tako hudih težav ... da bi bla globoko depresivna ... anksiozna pa sem ... spet ne kronično ... bi rekla, da so problemi predvsem na podlagi hudega pomanjkanja pozitivne samopodobe ... oz pozitivizma v življenju na sploh ... sam me sicer pri funkcioniranju v življenju (razen rahle asocialniosti) niti ne ovira ... predvsem se pa pozna v partnerskem odnosu ... zato se čudim, ker nimam tako hudih težav, da moram 3x na teden hoditi ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Yang
|
 |
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 20. december 2009 ura: 00:38 » |
|
...men se sicer zdi 3x tedensko veliko,... ...moram 3x na teden hoditi ... Imaš kar 3x na teden? (ker prej si pisala 3x na mesec)Trikrat na teden (skoraj vsak drugi dan) pa mora biti res učinkovito in intenzivno...
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 20. december 2009 ura: 00:42 od Yang »
|
Prijavljen
|
You can't control how you feel, only what you do about it.
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 20. december 2009 ura: 09:34 » |
|
Res si prej napisala 3x mesečno. 3x tedensko, ja jaz bi bila vesela, da se mi psihoterapevt takole posveča, je delo bolj intenzivno. Verjetno čutiš že spremembe in napredovanje, predlagaj sama zmanjšanje terapij, npr. 1xtedensko, potem 1x na 14 dni in še kasneje 1x na mesec. Predvidevam, da se bolje počutiš in imaš veliko motivacije. Pogovori se s terapevtom. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 21. december 2009 ura: 19:41 » |
|
joj se opravičujem ... 3x mesečno hodim ... mi je en škratek ponagajal, ali pa sem samo tako vneto pisala ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 21. december 2009 ura: 19:43 » |
|
ja glede motivacije ... močno niha ... napredek pa včasih res težko opazim ... na začetku je bil precej viden ... sedaj pa vseskupaj bolj "stoji" ali pa imam samo jaz tak občutek ... kot da se je prej zelo hitro premikalo na boljše sedaj pa nikamor ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 21. december 2009 ura: 19:45 » |
|
Mogoče si pa spet postala pasivna  . Veš to napako sem tudi jaz naredila. Ko sem začutila, da sem bolje, sem nehala izvajati vaje, postala sem bolj ležerna, ker sem mislila, zdaj sem pa zmagala.  Vse življenje moramo delati na sebi in ne samo v slabih trenutkih, padcih 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 21. december 2009 ura: 23:33 » |
|
Hm, ... vaje? ... jaz ne izvajam nobenih vaj ali kaj podobnega ... hodim samo na pogovore, kjer predelujem svoja čustva ... terapevtka mi pa o kakršnihkoli vajah nikoli ni govorila ... tako da to ne bi mogel biti vzrok mojega stagniranja ... čeprav mi je terapevtka sama že na začetku terapije rekla, da na začetku so vidne spremembe, potem sledi neka bolj pasivna doba in po tej dobi gre vse samo še navzgor (seveda všteti so padci), ampak da je pač bolje ... ne razumem te stagnacije enostavno ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Yang
|
 |
« Odgovori #13 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 00:28 » |
|
Lili, Katero vrsto (smer) psihoterapije pa to imaš? (če ne veš jo lahko vprašaš kakšno modaliteto oz. modalitete uporablja tvoja psihoterapevtka -verjetno da ni KVT, ker tam je tudi tko, da dobiš "naloge" oz. kakšne "vaje" za delat)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You can't control how you feel, only what you do about it.
|
|
|
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #14 dne:: torek, 22. december 2009 ura: 11:39 » |
|
Ne nobenih vaj ... v bistvu pridem tja in se pogovarjava ... jaz govorim kaj me trenutno muči, o čem razmišljam, ona pa potem nekako postavlja neke hipoteze, ki jih jaz potem potrdim ali zanikam ... in iz tega vlečeva stvari naprej ... kot da ona parafrazira moje govorjenje ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
July32
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 4
|
 |
« Odgovori #15 dne:: torek, 30. marec 2010 ura: 12:32 » |
|
pozdrav,
mene pa zanima, kako je, ko nehuješ jemat ad? meni so dozo zmanjšali na pol, ker počasi nehujem. Imam pa že sedaj težave, predvsem fizične - slabost, občutek, kot da me trese elektrika...zanima me, ali je to od zmanjševanja doze, koliko časa traja in kaj se zgodi, ko popolnoma nehaš. malo me je tudi strah, kako bo, ko bo konec s tabletami. hvala, July
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #16 dne:: torek, 30. marec 2010 ura: 15:36 » |
|
.. moje mnenje je, da imaš premočne odtegnitvene simtome in ti priporočam, da zmanjšuješ zelo, zelo počasi, se pravi, da predpisano zmanjšanje zate ne pride v poštev.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
martinca
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.541
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 30. marec 2010 ura: 17:39 » |
|
Kaj pa psihiater pravi. Ne rečt, da vztraja na polovički ?
Nič se ne zgodi, ko si konec s tabletami. Enim se depresija celo nikol ne vrne. Fizičnih težav pa ob pravilnem prenehanju tud ni.
Tega odtegnitvenega sploh ne bi bilo, če bi recimo zmanjševala po 1 osmino na teden, to baje pali , da ni težav, mogoče da tudi pri tebi ne bi blo.
Jaz sem po svoje zmanjševala brez težav. Ne vem, zakaj bi morala trpeti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
neimenovana
|
|
|
Monteaura
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 23
|
 |
« Odgovori #18 dne:: petek, 02. april 2010 ura: 21:55 » |
|
Ja july to je ziher od prenehanja jemanja ad, meni je tudi bilo grozno. Ne psihično, fizično mi je telo zamočilo -> slabosti, bruhanje, vrtoglavica in glavobol (14 dni tako intenzivno, da sem samo tiščala v jogi, potem pa še kak teden) a je hvala bogu minilo! Pogumno! Naj te ne bo strah! Jz sem prav zaradi te izkušnje bolj močna, ker tega ne bi rada dala več skoz! Čeprav takrat druge rešitve ni blo! Kot so ti drugi svetovali, verjetno je res bolj po osminko, jz se takrat tega nisem spomnila.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|