FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 07:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Pa naj gre bse skupaj nekam.....  (Prebrano 1161 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
DostMam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« dne:: sreda, 16. december 2009 ura: 18:33 »

Ojla!

Komaj se človek izvleče iz ene zadeve, ga po glavi lopne naslednja. Skratka izvedel sem, da so mi šla ledvica, kar pomeni, da me v naslednjem letu čaka dializa. Sedaj imam pa tega življenja res že zadosti.A ni dovolj, da se moram non stop boriti z depro in ankso. Ne, dajmo ga še malo bolj udariti po glavi.
Res ne vem, kam vse to pelje, ampak zmankuje mi moči. Morda bi bilo najbolje pusti naravi svojo pot, lepo bi zaspal in bil rešen vseh muk, tako fizičnih kot psiholoških. Življenje res ni fer. Naj gre nekam...........

Boriti pa se mi ne da več. Najbolje me razjezijo misli od bližnjih, ko pravijo, da bi bila vdaja egoistično dejanje. WTF?Huh??? Za koga jaz živim, zas eali za druge. Meni se zdi egoistično to, da mi oni ne pustijo odditi, ker bi jim to prineslo preveliko bolečine.

Za odpoved ledvic pravijo, da je nežna smrt. Morda se je pa res poslužim.

DOSTMam!
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: sreda, 16. december 2009 ura: 19:09 »

Objem... rozicodam
Počasi, počasi....ne obupat....boš videl kako in kaj bo....
Morda ti dajo nadomestno ledvico... zvizgam
Pa tudi dializa ni konc sveta...

Življenje je veliko darilo, izjemna priložnost....biti tukaj in živeti... rozicodam

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
pipi :D
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 455

« Odgovori #2 dne:: sreda, 16. december 2009 ura: 19:52 »

res je življenje je velik dar, še prekmalu bomo zapustili ta svet....vem da ti ni rožnato en udarec za drugim...ampak poskusi najti nekaj kar ti je v veselje nekaj za kar se splača živeti....

en velik objem ti pošiljam in drži se medicina danes dela čudeže rozicodam rozicodam rozicodam

Prijavljen

pipi Grin

Lahkovernost, ubija.
nevenka b
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« Odgovori #3 dne:: sreda, 16. december 2009 ura: 19:56 »

Hej, DostMam, tole razmišljanje mi ne gre skupaj s človekom, kot ga poznam jaz - s človekom, ki se je vedno boril zase in že veliko dosegel. Vem, da preživljaš težke trenutke in da si utrujen od vsega, kar si že preživel v svojem življenju. Obenem pa vem, da je globoko v tebi še vedno velika moč in veliko energije in mogoče je zdaj čas, da razmisliš, kaj lahko spremeniš v svojem življenju, kaj se še vedno lahko novega naučiš, čas da si postaviš nove cilje, morda si začrtaš novo pot... IN ŽIVIŠ ZASE...
Si človek, ki ima veliko prijateljev, človek, ki ga imajo ljudje radi, ker zna vedno prisluhniti in pomagati s prijaznim in modrim nasvetom... In tak človek lahko veliko lepega da in tudi veliko lepega sprejme v svojem življenju... Kdo ve, koliko lepih stvari te še čaka... Smiley
Veliko moči ti želim in upam, da se enkrat za vselej odločiš ..... za življenje! rozicodam
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.987

« Odgovori #4 dne:: sreda, 16. december 2009 ura: 20:13 »

Objem tudi od mene. Moja mami je tudi imela kronično odpoved ledvic in je bila 15 let na dializi. Od 62. leta dalje. Umrla je sicer zaradi odpovedi srca v starosti 77 let, ampak z dializo je živela. Bila je optimistična, na dializi je brala, gledala tv, z društvom je hodila na izlete, srečanje....
Hočem ti povedati, da dializa ne pomeni konec, da je možnost novega začetka. Morda se ti ponudi možnost presaditve, tudi to je opcija. Pri moji mami tega ni bilo, ker je bila že toliko stara, pa bi ji jaz ledvico z veseljem darovala.
Ne obupaj  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
ljubica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 516

« Odgovori #5 dne:: sreda, 16. december 2009 ura: 21:39 »

Čeprav si utrujen in vsega sit, se boš boril naprej. Zdaj si nabiraš moči in se morda lahko celo predaš življenju in se z njim ne kosaš v njegovi veličini. Največkrat nam vse dol pade, potem pa dobimo moči, da napredujemo. Srečno ti želim!
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 17. december 2009 ura: 23:18 »

Smiley

Pozdravljen DM!

ko sem brala tvoje gledanje na življenje in tvoje težave mi je bilo zelo hudo, nisem te poznala, tudi sedaj te ne osebno. vendar pa sem v pogovoru v klepetalnici s teboj izvedela veliko o tebi, veliko si povedal, vem da je hudo, ko naenkrat trešći še ena dodatna obremenitev kot strela z jasnega, vendar sem spoznala da si ti dečko, ki ima moč, hrbtenico in voljo, za to vem , da boš premagal vse težave, ki so se ti naprtile, rešil se boš, ne obupaj, kajti življenje  je prekratko, da bi ga zavrgli. Vsi se borimo da bi se rešili iz tega pekla v katerega smo bili pahnjeni. ZDRŽI :)Vesela sem da sem te spoznala, ti pa vedi, da si si poleg prijateljev, ki te imajo radi danes dobil še eno prijateljico, ki te podpira in
ti želi, da se ti vse tisto kar si ti dal svojim prijateljem povrne, rešil se boš!!!!
Življenje je prelepo, da bi ga zavrgli, ko ti bo najbolj hudo, vedi, da izmed vseh tudi jaz mislim nate! Zmagaj clap
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: petek, 18. december 2009 ura: 09:15 »

Kaj naj rečem? pojma nimam  kiselnasmeh  zardevam verjamem pa, da imaš dosti...

... mogoče kaj pomaga tole http://www.dnevnik.si/novice/znanost/248744

http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=1784

http://www.dlb-ljubljana.org/

http://www.sociala-jesenice.net/info.php?id=dru&x=09

http://www.dlbp.si/

....... (če vtipkaš v google "društvo ledvičnih bolnikov, jih vrže prcej ven)
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Tačka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #8 dne:: petek, 18. december 2009 ura: 11:35 »

Pa naj gre vse skupaj nekam.....  v boljši jutri..   wav  oki Ne obupat, vsi smo se spopadali s takimi in drugačnimi problemi, stresi, bolezenskimi težavami... jaz sem ene dvakrat mislila, da je konec sveta... jej, jej  poglavi... Ampak se v svojih strahovih nisem dala .. jok brate - odpade  zvizgam

Glej, poslušaj tiste, ki imajo izkušnje s tako boleznijo, res.. to pa res ni za "odpad"..

Sicer pa, ko boš ves togoten, besen na ves svet, ljudi,... pridi sem gor, pa se razpiši, raztuli... Ali še boljše - pejd v naravo, med ljudi...

Drži se ..
Prijavljen

Smeh je pol zdravja ....
DostMam
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #9 dne:: sobota, 19. december 2009 ura: 20:37 »

Evo mene, se spet malo javljam. Še vedno sem tu, nisem še zaspal zaradi uremije.
Zadnji teden je bil res depresiven. Najhuje je pri meni, kot nevrotiku, to, da imam občutek, da izgubljam kontrolo nad svojim življenjem. Saj poznate tisto o "safety behaviour-ju", kajne?

No in z dialize ne moreš zbežati (pred čim že)? Jah, recimo paničnim napadom. No skratka, zadnje dni se veliko izobražujem o dializi in med vrstični odgovor Nevenki, mogoče bi čas na dializi porabil za poklic nefrologa Smiley! Šalo na stran. Včlanil sem se na največji svetovni portal o dializi, ki ima zanimiv naslov "I hate dialysis"! Tam je veliko ljudi s celega sveta, ki so pripravljeni prisluhniti in pomagati. Tako kot vi Smiley!

Najbolj zanimivo mi je pravilo, da se moraš pred prvim postom predstaviti v smislu: "Sem Janez in sem alkoholik". No, tam to izgleda kot "Sem Janez in imam ledvično odpoved".

Česa me je pravzaprav najbolj strah?
 - da bi dobil paničnega na dializi
 - da bi imel visok krvni tlak
 - predvsem pa, kako bo izgledala fistula. Tukaj še najbolj "cvikam", da me ne bi nežnejši spol zavrnil. Aja, mogoče bo pa to še dodatni filter.

Lep pozdrav z zasnežene Gorenjske!

DostMam
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #10 dne:: sobota, 19. december 2009 ura: 21:21 »

Pozdravljen!

Sem te pa že pogrešala, veseli me, da si naredil en velik korak naprej, včlanil si se, KAKO POGUMNO!
Paničnega napada na dializi ne boš dobil, če pa ga boš so ob tebi zdravniki, ki ti bodo pomagali, vedno je v sobi prisoten zdravnik, zato glede tega ni skrbi, tudi pritisk ti ves čas mirijo, ker je to v sklopi dialize. Ob tebi oz. v sobi so vedno prisotne sestre. Spet se obremenjuješ s fistulo, ki ti jo bodo naredili,sam si ugotovil, da je to spet en filter za tisto tapravo dekle. Poleg tega si še mlad in se ti to nebo veliko poznalo. Nisem popolnoma sigurna, to boš sam ugotovil med tvojimi novimi prijatelji v društvu kjer si se včlanil, da obstaja več vrst dializ, mislim da ena celo " skozi trebuh", vendar o tem pa nisem preveč seznanjena.
Upam, da si že boljše volje, da si že malo več izvedel o tem. To bo zdaj postalo praktično kot služba.
Jaz pa mislim , da le nebo vse tako hudo, kot zdaj izgleda. Kdaj pa imaš pregled oz. dokončno odločitev glede tvojega stanja, nikoli ne veš kako se bo stvar obrnila, jaz ti želim, da tebi v korist.

Lep pozdra in javi mi se kaj! oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.987

« Odgovori #11 dne:: sobota, 19. december 2009 ura: 22:37 »

Toja prav imaš o dializi "iz trebuha". Reče se ji peritonalna dializa ali s kratico CAPD. Moja mami jo je opravljala sama 9 let doma. Ves postopek so ji pokazali v bolnici, potem je dobila domov material in je delalal dializne menjave 3x na dan. Vendar to bodo DostMam že zdravniki povedali. Klasična dializa pa poteka preko fistule, to je operativno spojenje dveh žil, da skozi njo slaba kri šiba ven, preko dializnega aparata, ki jo očisti, ter spet čista nazaj v telo. Moji mami se ni kaj dosti poznalo, razen po dializi je imela zapečateno mesto vboda igle. Drugače pa pač kot malo bolj debela žila na roki.
Veš, DostMam, tudi moja mami je bila anksiozno depresivna, verjetno tudi zaradi bolezni...ampak nikdar ni imela paničnega napada na dializi. Bolj ji je bilo težko doma, ko je premlevala o vsem skupaj. Na dializi so bili v sobi 3-4 pacienti in so tudi klepetali med sabo.
Glede na to, da si se včlanil v svetovni portal o dializi, boš tam zagotovo dobil mnogo izkušenj, mnenj, informacij...pa ti bo morda tudi lažje.
Vse dobro ti želim  rozicodam
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar