Drage moje punce VSE!
Da se vam malo oglasim in, da vam sporočim mojo situacijo. Sem zelo vesela, da se lahko nekomu zaupam in, da mi pomaga z besedami, ker to mi najbolj pomeni...

Saj sem že nekje omenila odkar sem začela jemati Efectin in Depakine, da počutje se je poslabšalo za 300%. V hudi stiski krizi sem bila, da nisem videla več izhoda in potem so mi samo še neumnosti hodile po glavi. Pred temi zdravili sem jemala Ladiomil 25mg, zakaj mi ga je psihiater ukinil in napisal namesto Ladiomila Efectin ER 75mg, še sama ne vem. Najbolj sem se sekirala, ker nisem mogla jesti še ust se mi ni ljubilo odpreti kaj šele, da jem in sem shujšala za cca. 4kg. To mi je dalo malo misliti in sem vse premišljevala, da tako resnično tako hudo se še nisem nikoli počutila kot sedaj zadnje čase. Samo bi sedela v enem kotu in nič delala in nekaj premišljevala in ne vem kaj premišljujem, saj nimam nič kaj pametnega misliti.

Bila sem kot izgubljena kura oz. kot jura brez glave. Zakaj povem bilo mi je hudo? Zato, ker sem dolgo časa premišljevala, če bi šla v lekarno in na svojo odgovornost bi si izposodila Ladiomil in bi ga zamenjala z Efectinom, ker več tako ni šlo. Šla sem v lekarno so mi ga posodili in potem mi bo zdravnik samo napisal recept ga nesem v lekarno in zadeva rešena. Ko sem prišla domov z Ladiomilom sem ga začela takoj zjutraj jemati kot sem ga jemala že pred Efectinom. Pojedla sem eden Ladiomil, polovičko Lexsaurina in polovičko Propranalola. Nato sem zopet vzela popoldne itd. Vam povem, da stanje se mi je izboljšalo za 500%. ( Moram potrkati)..... Že pri dveh Ladiomilov sem dobila tako hud apetit, da nisem mogla verjeti. Dobila sem voljo, do dela, do vsega. Danes sem skuhala kosilo, celo generalko naredila kopalnico in wc, da se vse sveti, sem umivala ploščice in vsako pikico sem vse razkužila in
potem sem likala pa še posodo sem umila in tamalega tuširala. Prej pa bog ne daj, da bi koraka naredila niti slučajno ne. Kaj menite ženske ali je to možno, da mi je vse to tako naredil ta Ladiomil??? Počutje je enkratno nisem več tisto, da se vlečem kot senca. Tudi sem bila pri mojemu nevrokirurgu v Lj. glede mojih težav teh vratnih vretenc in mi je dejal, da se mu zdim zelo škoda, da bi lahko imela še večje težave, ker druge zadeve tudi niso tako krasne, se mi hrbtenica seseda, nimam ravne hrbtenice ampak nekako gre kot na črko U. pokazal mi je slike nevrokirurg ampak kaj jaz vem o tem, nič ne vem vem samo, da mi je pokazal in povedal. Rekel mi je, da ne more verjeti, da pri teh mojih letih se mi hrbtenica tako seseda. Sedaj mi je napisal predlog za zdraviliško zdravljenje pod nujno, samo je odvisno od te naše zdravstvene komisije, ker oni rabijo, da gredo si namakati rit v zdravilišče kdor je pa bolan pa ga damo na vislice.... Žal tako je....

Bomo videli kaj bo komisija. Napisal je čim več plavanja in malo okrepitev ramenskih mišic, ker jih sploh nimam. V petek, soboto in nedeljo me je tako bolelo, da sem mislila, da me bodo morali peljeti v Idrijo, ful na živce mi je udarila ta neznosna bolečina, ker mi je odzadi vratu poskočila ena velika bunka kot zapestje roke, to mi je nevrokirurg povedal, da to so pa te mišice, ker vleče vsaka na svojo stran in potem neznosno boli in še za dodatno mi je v celoti zatekel celi vrat, da sem komaj hodila, če sem hodila sem hodila kot kakšen robot, globoko dihanja si sploh nisem mogla privoščiti ali malo bolj intenzivno dihanje. Sploh tamalega nisem mogla peljati v šolo, ker so mi mrtvinčili roke in noge, sedaj je hvala bogu dobro oz. danes ja kaj bo pa čez kakšno uro ali dan se pa nikoli ne ve.... Mislim, če ne bi bilo teh bolezni, da bi veliko lažje prenašala to mojo psiho. Trzinka, sem vse prebrala o anksioznosti in ti povem, da je tako opisano kot, da bi opisovali mene časna beseda. Če bi jaz vedela, da bi meni operacija pomagala ne bi niti trenutek mislila takoj bi šla, bi se lepo vlegla in rekla sedaj pa delajte z mano kar hočete, ker to ne gre več tako naprej. Saj človeka izčrpajo takšne hude bolečine. Potem me boli še glava odzadi in mi se širi na vrh glave tako, da me potem še oči in nos boli, nos me tako boli, da imam občutek kot, da imam nos zlomljen. KATASTROFA JE!

Punce povejte mi kaj naj storim, ko drugič me tako hudo zaboli, ali naj kar grem v Ljubljano, ker zdravnika boli k*** saj boli mene ne njega....? Kaj bi ve storile, če bi bile v moji koži? ( Bog ne daj, da ste).... Muči me še to. Kako naj sedaj psihiatru povem, da sem zopet začela jemati Ladiomil? Kaj mi bo rekel se bojim? Imam kontrolo pri psihiatru 17. februarja. Vedno imam kontrolo 1x na mesec dni. Zakaj mislite, da mi je ukinil ta Ladiomil? Ali je Ladiomil bolj švoh tabletka kot Efectin ali obratno? Ali katera ve? Lepo prosim za nasvet, ker vsak nasvet mi dobrodošel. Že sedaj premišljujem kaj naj mu povem glede Efectina in Ladiomila. Ta Ladiomil jemljem že skoraj eden teden in sem dobila že 2kg. gor. Saj sem rajši malo bolj debela kot pa suha, ker suha ne maram biti, ker sem enkrat bila tako suha anoreksična zaradi težav in bivšega moža tako, da sedaj se samo bojim suhosti. Ne bi več rada bila suha. Saj sem ja imela cca. 38kg. Sedaj imam pri višini 162 69kg. meni je to glih prav, ker imam drobne kosti in se mi sploh ne opazi, da imam toliko kilogramov, zato sem se tudi sekirala, ko sem sedaj hujšala od Efectina.... Ker, če bi bila sedaj suha bi bila zeloooooo nesrečna....
Prosim svetujte mi glede Efectina in Ladiomila, kaj naj povem psihiatru? Joj tako se sekiram, da je groza. Sedaj sem se postavila na noge, lahko delam vse, če me le ne boli hrbtenica, nič mi ni težko narediti in zdelo bi se mi žal, da prekinem z Ladiomilom. Prosim lepo za nasvet hvaležna vam bom.
Kot sem zgoraj opisala trenutno sem se postavila na noge, lahko je pa že jutri drugače (bog ne daj) in potem bom zopet vam jokala kako sem na tleh. Bog pomagaj, če je pa tako in nam je tako dal bog, da moramo trpeti...

Vse skupaj prav lepo pozdravljam in vam želim predvesmi zdravja in dobre živčke