FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 07:04

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Pozna kdo dobrega terapevta  (Prebrano 2028 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Zvezdica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 80

« dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 14:54 »

Zanima me, vi ki imate veliko več izkušenj kot Zvezdica, a je kje v Lj. al pa kje okol kak dober terapevt? Ne mislim na psihiatra, ampak kak terapevt.

Hvala, Lp Smiley

Vaša Zvezdi' Grin
Prijavljen
amadeus
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 849

Izaija 2 : 2 - 4

« Odgovori #1 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 14:59 »

Zvezdica, povej kakšnega terapevta potrebuješ in kaj pričakuješ od njega - potem ti bomo gotovo lahko pomagali!
Pa obilo uspeha pri iskanju in okrevanju!
Prijavljen

_______________________________________ ___
VSE v tem postu je izraz mojega osebnega mnenja, razen URL naslovov in citatov. Prosim verjemi mi, da nimam nič proti tebi, ko se večkrat ne strinjam s tabo
kepa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #2 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 20:10 »

Nekaj podobnega zanima tudi mene.... Nadvse rada bi se z nekom pogovorila, pa me je sram do osebnega zdravnika, da bi mi dal napotnico za naprej. Moje težave so se začele nekako leto dni nazaj, ko sem mogla pred nekaj osebami spisati plačilni nalog. Kr neka vročina je začela naraščati v meni, slabo mi je ratal, srce mi je začelo razbijat. Sem šla ven iz prostora, se delno umirila in vrnila, da sem končala začeto delo, k čemur sem se komaj prisilila. Čez nekaj dni so se občutki ponovili ob nekem telefonskem pogovoru s stranko (imela sem zelo stresno delo na področju izterjave). V glavnem me je odtlej strah, da se mi bo zadeva ponovila ob vsakem telefonskem pogovoru, nenehno mislim le na to slabost in zadeve skušam kar najhitreje končati. Poleg tega opažam, da postanem zelo nemirna ob obisku lokalov, ko me obdaja veliko neznancev, ki hitijo okrog mene. Kr ne najdem daru govora, nenehno mislim samo na to, kakšne bo moja strategija pobega, če mi rata slabo, kaj bom rekla. Čez čas občutek sicer mine (navadno se umirim, ko gre zadeva - kosilo ali karkoli drugega že) h koncu, ko vem, da sem rešena.

Nadvse vesela sem, da sem odkrila to stran in ta forum. Upam, da bom našla pomoč. Zanima me, če mogoče obstaja kakšna pomoč terapevta preko spleta, kdorkoli, ki bi bil pripravljen odzvati se v času stiske?

V lekarni sem prosila za kako vrsto 'pomirjeval', ko je človek pod stresom. Dali so mi Medexove Stres kontrol in Strongnerves od Sensilaba. Pri obeh zadevah sem se prvi dan počutila nekoliko bolje, čeprav mislim, da sem se bolj kot ne prepričala v to, da delujejo. Ve mogoče kdo za kako bolj učinkovito, a kljub vsemu čim bolj naravno zdravilo?

Se opravičujem tem litanijam - samo že zelo dolgo vre v meni in se nimam komu zaupat.... Nikomur ne morem zaupat. Prosim, da mi poskušati svetovati/mi pomagati vi.... Obljubim, da bom to uslugo nesebično vračala!
Prijavljen

V življenju so le tiste ovire, katerih obstoj priznavaš sam!
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.769

wanna be found

« Odgovori #3 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 20:36 »

Kepa pozdravljena

Hja...napadi tesnobe, anksioznost...ki lahko vodijo v panicni napad....lahko pa da si kaksnega ze
dozivela pa se sama ne ves. Opazas pa da si se zacela izogibati obiskov lokalov in da se ti
pojavlja strah pred strahom....to je pred ponovitvijo in "izgubo kontrole"
Mislim da so "pomirjevala" ki si jih dobila v lekarni malo z svojim ucinkom malo pa placebo.
Toda iz lastnih izkusenj ti povem da se ta doza pomirjeval veca in nikoli ni dovolj mocna.

Glede pomoci preko spleta smo tukaj mi. ljudje ki smo in se prezivljamo tesnobo, ankso
depro in tudi druge psihicne motnje-tezave. Tako da bos tu vedno nasla nekoga ki ti
bo skusal z lastno izkusnjo pomagati. Za kaj vec pa se bos moral odlociti za osebni obisk
terapevta. Mogoce za zacetek nasih skupin za samopomoc, nekatere cez poletje mirujejo
nekatere pa bodo delovale nemoteno. Vecina psihiatrov 99% takoj ponudi ADje da zaustavijo
nase padanje....mogoce tega v tvojem primeru ne bo potrebno, toda to bo presodil on.
Mi nismo strokovnjaki, smo pa doziveli vse kar opisujes...zato ti lahko iz prve roke svetujemo.
Tako...dovolj za enkrat...ostalo bodo pa dodali drugi.
Pogumno....brez skrbi...vse kar se ti dogaja je resljivo z trudom in voljo.....

Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
zara
gost
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 17. julij 2008 ura: 17:15 »

Osebno in od drugih morem pohvalit zelo dobra terapevta Lana Pečjaka in Ireno Papež. Vodita tako individualne kot skupinske terapije in imata neverjeten občutek za ljudi. Delujeta v Ljubljani, in sicer blizu kina Vič. Če te zanima kaj bolj konkretnega pa še z veseljem napišem. Sem se ravno vrnila z delavnic in sem polna energije.

http://www.lanpecjak.com/index_content.html
Prijavljen
samsung
gost
« Odgovori #5 dne:: petek, 25. julij 2008 ura: 11:51 »

Nekaj podobnega zanima tudi mene.... Nadvse rada bi se z nekom pogovorila, pa me je sram do osebnega zdravnika, da bi mi dal napotnico za naprej. Moje težave so se začele nekako leto dni nazaj, ko sem mogla pred nekaj osebami spisati plačilni nalog. Kr neka vročina je začela naraščati v meni, slabo mi je ratal, srce mi je začelo razbijat. Sem šla ven iz prostora, se delno umirila in vrnila, da sem končala začeto delo, k čemur sem se komaj prisilila. Čez nekaj dni so se občutki ponovili ob nekem telefonskem pogovoru s stranko (imela sem zelo stresno delo na področju izterjave). V glavnem me je odtlej strah, da se mi bo zadeva ponovila ob vsakem telefonskem pogovoru, nenehno mislim le na to slabost in zadeve skušam kar najhitreje končati. Poleg tega opažam, da postanem zelo nemirna ob obisku lokalov, ko me obdaja veliko neznancev, ki hitijo okrog mene. Kr ne najdem daru govora, nenehno mislim samo na to, kakšne bo moja strategija pobega, če mi rata slabo, kaj bom rekla. Čez čas občutek sicer mine (navadno se umirim, ko gre zadeva - kosilo ali karkoli drugega že) h koncu, ko vem, da sem rešena.

Nadvse vesela sem, da sem odkrila to stran in ta forum. Upam, da bom našla pomoč. Zanima me, če mogoče obstaja kakšna pomoč terapevta preko spleta, kdorkoli, ki bi bil pripravljen odzvati se v času stiske?

V lekarni sem prosila za kako vrsto 'pomirjeval', ko je človek pod stresom. Dali so mi Medexove Stres kontrol in Strongnerves od Sensilaba. Pri obeh zadevah sem se prvi dan počutila nekoliko bolje, čeprav mislim, da sem se bolj kot ne prepričala v to, da delujejo. Ve mogoče kdo za kako bolj učinkovito, a kljub vsemu čim bolj naravno zdravilo?

Se opravičujem tem litanijam - samo že zelo dolgo vre v meni in se nimam komu zaupat.... Nikomur ne morem zaupat. Prosim, da mi poskušati svetovati/mi pomagati vi.... Obljubim, da bom to uslugo nesebično vračala!

Enake težave imam tudi sam, čeprav se pojavljajo v drugačnih situacijah. Vzorec je isti. Rad bi našel pomoč nekoga, ki mi ne bo napisal nobenega recepta, mi bo pa vseeno znal pomagati.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar