FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 07:03

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: wellbutrin  (Prebrano 1522 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
enkica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: četrtek, 10. december 2009 ura: 21:03 »

Prvo diagnozo manične depresije, mi je postavil psiholog pred 10 leti. Ko sem se 6.novembra letos, končno pojavila pri psihiatrinji, sem dobila na prvem (zelo kratkem) pregledu, tablete Wellbutrin (30 x 150 mg) in Lamictal (30 x 25 mg), ker bi naj imela bipolarno motnjo, čeprav sem omenila, da že več let nimam veselih trenutkov, še manj "manije"...tablete sem jemala redno, čeprav ni bilo učinka...mislim tudi, da me psihiatrinja ni najbolj resno vzela, glede na najin kratek in splošen pogovor...zadnjo tabletko sem vzela 5. decembra, 8. decembra pa sem bila naročena na pregled, vendar so mi zaradi odsotnosti psihiatrinje, rok prestavili na 27.1.2010...glede na to, da mi tabletke niso nič pomagale, in da depresija ostaja, me zanima, če naj pokličem za nov recept, ali pa naj pač čakam do naslednjega pregleda...hvala za nasvet
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 10. december 2009 ura: 21:14 »

Ojla.

Občutek sem dobila, da z psihiatrinjo nisi bila zadovoljna.
Nek dvom je čutiti v njeno diagnozo...

Jaz osebno bi si poiskala drugega psihiatra, po možnosti takega, ki je tudi psihoterapevt.
Največkrat so v privatnem sektorju in samoplačniški.
Se ti pa zato posveti 1 celo uro. Psihoterapija je del zdravljenja poleg jemanja zdravil.

Antidepresivov se ne sme nehati jemati kar čez noč...na svojo roko...
lahko se pojavijo neprijetni stranski (opustitveni) učinki...
Jemlje se jih OBVEZNO redno, vsak dan.

Če zdravnice ne želiš menjati se pogovori z njeno sestro kako in kaj narest, ker ti je zdravila zmanjkalo.
Zagotovo zdravnico kdo nadomešča in lahko napiše recept.
Napiše ti ga lahko tudi splošni zdravnik!

Odnos med psihiatrom ali psihoterapevtom in klientom/pacientom je ključnega pomena.
Če ni 100% zaupanja, iskrenosti se ne da delat.
Psihoterapija ima velik pomen pri zdravljenju duševnih motenj.
Poišči si strokovnjaka, ki mu boš lahko zaupala in boš verjela, da ve kaj dela.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
enkica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 10. december 2009 ura: 21:32 »

Hvala za odgovor Aslan.

Ravno to me je skrbelo, ker nisem vedela, če je to, da ne jem več tablet (ker mi jih je zmanjkalo), normalno, pa tudi sestra mi ni nič omenila recepta, ko sem klicala v zvezi s pregledom...glede psihiatrinje sem res dobila občutek, da se mi ni najbolj posvetila...za privatnega oz. samoplačniškega psihiatra nimam denarja...bom pa jutri poklicala sestro in jo vprašala za recept...psihoterapijo bi res potrebovala, vendar sem po tolikih letih depresije, že tako obupana, da bi bilo lepo, če bi mi za začetek tablete vsaj malo pomagale, da zberem voljo za naprej...čeprav osebno mislim, da nima smisla, ampak sem iz obupa, vsaj trenutno, pripravljena poizkusiti s tabletami...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.533

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 10. december 2009 ura: 21:38 »

Ima smisel. rozicodam

Tablete pomagajo, da se vrne moč..energija prvo telesu...nato psihična stabilnost...
Laže se spopademo z svojimi življenjskimi situacijami, saj nam "kemija" uravna neurotransmiterski sistem, ki sta nam ga je dolgotrajen stres, žalost porušila...

Takšni se laže lotimo dela na sebi, sprememb v življenju, laže se soočamo z situacijami, ki nas spravijo v stres. Psihoterapija nam pomaga prepoznati v nas samih zavore, prirojene vzorce razmišljanja in delovanja, celo čustvovanja. Učimo se postajati to kar smo in ne tako kot pogosto, ko mnogokrat ljudje živijo tako, kot drugi od njih zahtevajo. Počutijo se nemočne karkoli spremeniti. Delo na sebi nam razvije vero v lastne sposobnosti, zaupanje vase...

Drži se! rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Ninjana
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 31. maj 2010 ura: 20:59 »

Jaz, ki sem malo tu, moram reči, da sem ravno zaradi Nenehnih pričakovanj okolice,... posledično Vere v to, da sem nedovoljdobra ... Zgubila celo zaupanje...
Tudi posledice so bile očitne (Do neke mere nevidne ... ) Zato pa toliko bolj izstopajoče...
Pred cca. 12 leti sem v primežu Psihadeličnih sredstev in Alkohola zapadla v Blodnjak groze... (OP. Obiskali so me prijatelji iz Onostranstva... Ne gre za Vesoljce, gre za predolgo obdobje žalovanja o katerem nisem imela do pred nekaj leti spregovorit nikomur - Prijatel in Otrok... Malce pred tem pa tudi Mati...)

Zgodba je trajala 11. let - Od tega me 7 let ni nihče slišal, saj sem zaradi Šoka prenehala govoriti (Brala sem le študijsko Literaturo, Opravljala kar je bilo od mene zahtevano...) Diagnoza: PARANOIDNA SHIZOFRENIJA Z ... MOTNJAMI RAZPOLOŽENJA IN ... NAPAČNIMI MISELNIMI ZAZNAVAMI...
- Sicer ko sem kasneje preučevala se je na prvi pogled zdelo, da naj bi to držalo... Morda, a ne vedno...

Pred Izredno kratkim časom sem začela s Terapijo WELLBUTRIN ( Substanca: BUPROPIONIJEV KLORID... )... In se seveda tudi ponovno podala na lov s predočenimi dejstvi...
Niti ne vem zakaj... Vendar pa moram priznati, da sem nekako Od Sreče zajokala - Svet pred tem nikoli ni bila takšen, Veliko let sem namreč, ne glede na zdravljenje še vedno posvečala Interesu sveta, pogosto in prevečkrat pa sem pozabila, da sem del sveta Tudi jaz...Kar se je seveda odražalo tudi v Mojem dojemanju sveta, sebe in celo časa, ki sem ga imela na voljo čez dan...
Meni Wellbutrin pomaga... Če ne drugače, pa na ta način, da sem se lažje malce posvetim sebi...

Mislim, da sem imela takšen občutek že dolgo, dolgo nazaj... Res me je ganilo... Čeprav so mi nekateri Očitali, da preveč zaupam Tej farmacevtski in psihiatrični Instituciji....
Kakorkoli, Če ne pomaga eno, je na voljo še cel kup odprtih možnosti... Včasih pa je res, da je potrebno veliko časa, da se ugotovi kaj pravzaprav je tisto pravo, ter da se prične z zdravili blažiti in odstranjevati Osnovni vzrok, ki je privedel do same bolezenske slike...
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar