cvetkus
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 125
|
 |
« dne:: četrtek, 10. december 2009 ura: 08:26 » |
|
Dan, včeraj večer sem šel spat ob 11.30 nonstop sem se nekaj premetaval, saj nevem, če sem spal ali ne (pa vroče mi je blo ful, te pa sem že pulkz merijo pa tak... , se mi je zdel ful hiter, te pa si ga merim pa tam 64), se zbudim oz. pogledam na uro ob 00.22, mislim, da sem dremo, finta je bla v tem, da sem zelo močno čutil utrip, sem ga poslušal in bil je bolj močno. No naenkrat je pospešil (od oka na 130) , to je trajalo 5 sekund potem zopet normalno. Mogoče sem kaj prej sanjal. No grem na wc probam dalje zaspat. Se zbudim ob 5.00 in sem sanjal kako sem v reko pal in ko sem se zbudil sem mel utrip povišan in tudi močnega tako, da sem ga čutil po celem telesu. Je to normalno? In sem se potem zbudil ob 7. Imel sem zelo kak bi reko blag, ali taki netrden spanec. Tak kak da nebi spal, da bi samo ležal, taki občutek sem imel.
LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
cvetkus
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #1 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 13:09 » |
|
Zdaj že teden dni, se vsak dan enkrat na noč zbudim se obrnem in dalje zaspim (no pogledam na uro še pa tak), včasih sem malo dalj pokonci. Nevem zakaj se zbudim vsako večer. Se komu dogaja, da se zbudi kdaj pa kdaj?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #2 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 13:29 » |
|
Se komu dogaja, da se zbudi kdaj pa kdaj? a ti to resno?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
cvetkus
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #3 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 13:57 » |
|
ja res
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
asdf
|
 |
« Odgovori #4 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 14:01 » |
|
sem se zbujal ja, kake 2 mesca na cipralexu usako noč točno ob 2.30
sedaj spim normalno, težko zaspim, ampak ko zaspim pa spim do jutr normalno. To če se pa zbujaš ponoči pa ni nič takega, vsak se kdaj pa kdaj zbudi, če ne druga morem kdaj na wc in podobno
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #5 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 14:26 » |
|
Se komu dogaja, da se zbudi kdaj pa kdaj? a ti to resno? a poznaš koga, ki vsako noč po celo noč spi??
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
cvetkus
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #6 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 15:40 » |
|
Jaz sem bil taki, do pred nekaj časa nazaj !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 26. februar 2010 ura: 15:46 » |
|
Jaz sem bil taki, do pred nekaj časa nazaj ! Jaz tudi do pred 20 let nazaj, pol te pa že EMŠO načne  . Zaradi tega se ne rabiš sekirat in dramatizirat, ker je to normalno. Tekom let se vse življenjske navade, okusi, ritem,.....spremenijo. Je pa problem, kadar dejansko ne moreš spati, npr. zaradi depresije 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Tapadeo
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 8
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 01. marec 2010 ura: 22:42 » |
|
Pozdravljeni! jaz imam eno zelo zelo resno vprašanje. pri meni zdej tri dni spi moja punca. zaspala sva ob 2.00 ponoči. PAZI!: JAZ SEM BIU SIGUER DA SEM SPAU VSE DO 8.00 URE ZJUTRAJ, SAMO TEMU NI BILO TAKO!  kajti jaz sem se zbudil ob 3.00 pa biu sem buden vse do 4.00. v tej eni uri sem naredil nekaj zelo strašnega/hudega, svoji lastni punci ki jo mam rajši kot pa bilo koga na tem planetu! prosu bi če mi lahko kdo objasne kaj se je to z menoj zgodilo! jaz se ne spomnem nič! ampak čisto nič! kar sem delu, žau ne morem povedat, lahk pa sam povem da sem biu strašno nasilen in veliko več od tega.. a sem shizofrenik??? p.s. ne pijem alkohola in ne jemljem nobenih drog. LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Yang
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 01. marec 2010 ura: 22:49 » |
|
Tapadeo, karkoli si že naredil, je to del tebe in si odgovoren za to in je prav, da stvar resno vzameš in raziščeš in si poiščeš strokovno pomoč, ker očitno gre za resne stvari.
Sicer pa, če želiš raziskati ta nasilna dejanje se lahk glede nasilja vprašaš od kje ga imaš v sebi? Kje si ga doživljal - kako je s tem v tvoji preteklosti, družini in okolju v katerem si odraščal, živel?
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 01. marec 2010 ura: 23:03 od Yang »
|
Prijavljen
|
You can't control how you feel, only what you do about it.
|
|
|
knoflca6
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 103
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 02. marec 2010 ura: 00:37 » |
|
ja jaz se tudi zbujala ponoči ko jemala cipralex zvečer.. najmej 3x na noč. vedno pa med 12-14 pa me praskalo v grlu.(ampak to bilo menda zaradi alergije ali kakorkoli že) zdaj jem tablete zjutraj pa imam za nos sprej pa je vse ok 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
vesnav
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 02. marec 2010 ura: 00:45 » |
|
Oh, Yang.... Kaj naj nocoj išče??...
Tapadeo, če je tole gor res, potrebuješ nujno pomoč, predvsem pa me zanima, ali ima punca poleg šoka kakšne posledice?
Si jo odpeljal k zdravniku, se ji opravičil? Itn...
Kje je zdaj ona?
Poišči si pomoč.
Nisi shizofrenik.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Tapadeo
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #12 dne:: torek, 02. marec 2010 ura: 12:59 » |
|
Yang: v preteklosti nikdar nisem imel problemov. nikdar nisem bil nasilne narave, vedno mi je bila ljubezen na prvem mestu, in dejansko živim za ta pojem. pri nas v družini je prav tako sama ljubezen, imam sestro in brata in vsi živimo v sožitju.. ZATO MI JE TO TUDI TAKO ČUDNO, OD KOD ZDAJ TO PRIHAJA. v življenju nikdar nisem biu del karkšnega koli nasilja.. BTW: TO NOČ JE BILA ISTA STVAR!!! SAMO DA SEM TO NOČ DVAKRAT BIL ZELO NASILEN. IN JAZ SE ČISTO NIČ NE SPOMNEM! UBIJA ME TO! KAJ SE DOGAJA Z MENOJ?? OB DVEH GREM K ZDRAVNIKU, DA VIDIM KAJ MI BO ON SVETOVAL... Vesnav: punca je v šoku, sedaj že drugi dan. jaz se ji upravičujem konstantno, in pokušavam ji dopovedat da to nisem bil jst, da je to nekdo drug v mojem telesu. kajti res ne vem kaj bi drugo to objasnilo... in ja, ima posledice! celo telo jo boli, noče mi povedat kaj točno je, ker je preveč v strahu. danes gre ona domov. tuki je pri meni samo čez vikend, kajti ona je doma v Puli, pa imava vezo na daljino. jutri zjutraj gre k zdravniku tudi ona. trenutno je pri meni spregovoriva kakšno besedo. sam jaz mislim da sem si uničil popolno razmerje!!! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
vesnav
|
 |
« Odgovori #13 dne:: torek, 02. marec 2010 ura: 15:24 » |
|
Čudno je se skupaj.
Sporoči, kaj je rekel zdravnik, pa punca naj gre domov. Ko boš izvedel, kaj je s tabo, ji pojasni.
Zveza ne bo šla h koncu, če boš vedel, za kaj gre..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Janja
|
 |
« Odgovori #14 dne:: torek, 02. marec 2010 ura: 17:18 » |
|
Tapadeo, kako je bilo pri zdravniku? Vsekakor ti želim, da bi se zadeve uredile. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2.987
|
 |
« Odgovori #15 dne:: torek, 02. marec 2010 ura: 19:17 » |
|
Tapedo, tudi mene zanima, kaj si izvedel. Ne morem verjet, da se to res lahko zgodi, da se ne spomniš, da nekomu nekaj narediš. To je namreč tudi moj velik strah, da bi v nekem stanju nezavedanja storila kaj hudega sebi ali mojim bližnjim. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe  "
|
|
|
|
pipi :D
|
 |
« Odgovori #16 dne:: torek, 02. marec 2010 ura: 19:57 » |
|
tapedo...jaz osebno sumim na hojo v spanju. za ljudi ki hodijo v spanju je značilno da se dejanj ne spomnijo...tako da se poskušaj umiriti in počakaj na mnenje zdravnika. upam da se bo stvar rešila. s punco pa se pogovori, ko bo šok mimo. drži se 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
pipi  Lahkovernost, ubija.
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 02. marec 2010 ura: 22:14 » |
|
Se strinjam s Pipi, se mi zdi, da te je luna nosila... Drugač pa upam, da se ti vse ql izide!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Tapadeo
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #18 dne:: torek, 02. marec 2010 ura: 23:13 » |
|
hej, hvala vsem ki mi stojite ob strani.  morem povedat, da je moja punca zelo zelo močna osebnost, in jo je ob enih popoldan ta šok minil in sva se že čisto normalno pogovarjala, s tem da sva imela temo samo na to osredotočeno, kaj naj naredim, kaj je najboljš in če je še pametno da spimo v isti pojstli dokler ne bomo prišli do nekakšnega zaključka. punco sem pred dvemi urami pospremil na bus, tako da se sedaj ne bova vidila en mesec. ob dveh sem šel k zdravniku. ZDRAVNIK V 30 LETIH IZKUŠENJ SE ŠE NI SREČAL Z TAKŠNIM POJAVOM IN NITI NI SLIŠAL NIČ TAKŠNEGA!! je bil zelo iz sebe in se je takoj pobrigal za mene na vse mogoče načine. v našem zdravstvenem domu imamo tudi psihiatrični oddelek, in je moj zdravnik takoj njega poklical in ga prosu če bi mene lahko čim prej sprejel (čakalna doba je 20dni) meni je uredil da se srečam z njem ta četrtek ob osmih zvečer. tako da upam da se bo kaj rešilo. in seveda upam da bom to noč lahko normalno spal in da se ne bom zbudil v kakšnih čudni okolici. morem priznat da me je kar strah it spat. aja, pa še to: sem dobil napotnico za NEVROLOGIJO, ZA EEG (ELEKTROENCEFALOGRAFIJA) kar pomeni da bom dobil na glavo nekakšno napravo ki mi bo opazovalo valovanje. in enkrat tako da bom bil buden, in drugič ko bom spal. tukaj je pa kar dolga čakalna doba. jutri se grem takoj prijavit. Vesnav: ja, hvala, se mi zdi da bo veza kr zdržala še kar dolgo. sam da se reši to  Slavka: ja, tudi jaz nisem vedel za nekaj takšnega dok se mi pred dvemi dnevi to ni zgodilo! je zelo zelo strašljiv prizor ter občutek. jaz se v življenju nisem počutil tako prestrašenega in nerazumljivega... pipi in onix: ja, ko te luna nosi je čisto nekaj drugega. zelo rad bi da bi me "sam" luna nosila. mene je enkrat samo nosila ko sem bil 5 let star. in v tem primeru sem imel zaprte oči in nisem vedel kaj delam ter hodil sem sam ravno dok se nisem nekam zabil, pa sem se zbudil. TO KAR PA SE SEDAJ DOGAJA, PA "MOJ DRUGI JAZ" SE PA ZAVEDA KAJ DELA.. CELO GLEDAM, IMAM ODPRTE OČI, TOČNO VEM VSE KAR SE DOGAJA OKOLI MENE. tako mi je rekla punca. res upam da se bo to rešilo v roku od enega mesca, ne bi se več nekaj takšnega mogu dovolit...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
vesnav
|
 |
« Odgovori #19 dne:: torek, 02. marec 2010 ura: 23:18 » |
|
Občudujem, da tako mirno in trezno gledaš na stvari...
Me veseli, da ti bodo čimprej naredili eeg, so ga naredili vsem nam, ki smo imeli kakšne težave...
Super, da imaš tako punco in vem, da bosta zdržala.
Pojdi lepo mirno spat, pojej žlico medu morda in poskusi kaj brati in ne mislit na nič.
Vse se reši, se bo tudi to. Kar ti želim.
Vesna
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|