FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 08. februar 2012 ura: 23:17

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ščitnica in panični napadi, anksioznost  (Prebrano 144 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Loobie
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 09:55 »

Moja diagnoza je hipertiroza, torej ščitnica mi prehitro dela, TSH: 0.157. Seveda ) Angry)pa me pri tem spremljajo še panični napadi in anksioznost. Se mi zdi, da pretirano delovanje ščitnice sproži panične napade. To se mi ponavadi zgodi ponoči, zato že nekaj časa trpim za nespečnostjo in sem zaradi tega postala že malce depresivna..

Danes ponoči sem se zbudila, ker se začutila nereden pulz in sem se zelo ustrašila. Nisem se mogla pomiriti. Vedno si predstavljam, da mi bo odpovedalo srce. Sedaj pa ne vem, ali je to zaradi ščitnice ali zaradi panične motnje.. samo strah me je, ko začutim aritmijo srca... bila sem že na EKG-ju pa je bilo vse ok, ne pa še na ultrazvoku.

Ima kdo od vas podobne težave? Za ščitnico redno hodim na pregled v LJ, zadnjič so mi rekli, če bo še enkrat pod mejo normale, da mi bodo sežgali hormon in da bom dobila tablete.

oh ja... 8 let že trpim za anskioznostjo in panično motnjo, vmes bilo nekaj let vredu, sedaj pa je že nekaj časa slabo, zadnji mesec pa posebej.

pa kaj za vraga me tako muči???
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.721

« Odgovori #1 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 10:18 »

Loobie...pri hepertirtirozi so znaki zelo podobni paničnim napadom...sploh pa, če ti stanje niha,
tako, da včasih ni popolnoma jasno kaj sploh je, dokler si ne uredimo stanja ščitnice...
to je med sabo zelo povezano.

Tudi sama sem imela popolnoma enake probleme vse dokler nisem bila operirana(1988), potem
še nekaj časa, ker se mi stanje s tabletami ni ustalilo, enkrat sem bila v hipo..., naslednjič v hiper,
zdaj sem že dolgo časa glede ščitnice OK, so pa bili še dolgo časa prisotni panični napadi in anksiozna motnja...zdaj imam tudi AD in z njimi ter psihoterapijo, predvsem pa z delom na sebi, se mi je stanje
umirilo...pride še kakšen dan, vendar to se da premagat... oki

Predlagam ti, da si čim prej urediš stanje s ščitnico...to ni kakšno "žganje hormonov", pač pa ti
z radioaktivnim jodom uničijo "noduse" ščitnice ali celo ščitnico, potem pa dobiš tabletke, ki
ti nadomeščajo delovanje ščitnice.
Brez strahu...nič ni boleče, samo popiješ minimalno dozo joda, morda ostaneš kakšen dan v bolnici, ni pa nujno...vse je odvisno od količine joda...takrat "sevaš" in je potrebno bit odmaknjen od okolice,
pa ne zaradi tebe, temveč drugih.

Loobie...pogumno  rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Loobie
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #2 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 10:24 »

moram se sprijazniti z dejstvom, da bom morala doživljenjsko jesti tablete.. še vedno sem prepričana, da se da nekako s psiho vse skupaj pozdraviti, ampak sej, če ne bo šlo drugače, se bom pač za to odločila.

kako pa si sedaj, ko jemlješ AD-je? Jaz sem jih nekaj let nazaj jemala 3 mesece pa mi je pomagalo in sem potem kar sama prekinila. Rekla sem si pa, da nikoli ne grem več na tablete. Vendar sedaj je spet slabše.
Spomnim se, da sem bila taka pasivna, omotična?

Imaš podobne občutke?
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.090

« Odgovori #3 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 10:48 »

Lobbie, poznam nekaj podobnih primerov, kot je tvoj. Ko so pričeli s terapijo za ščitnico so izzvenele ostale težave.
Vsekakor je potrebno ugotoviti, če je res ščitnica tista, ki je kriva za panične napade in anksioznost, potem pa narediti korak naprej, pa četudi z ADji  rozicodam
Prijavljen
toja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.721

« Odgovori #4 dne:: torek, 10. januar 2012 ura: 10:56 »

Jaz zdaj jemljem AD že več kot 10 let, prej sem dobivala samo pomirjevala.

Stanje je dobro...pride kakšen padec, ampak to je normalno.
Ker  je moje stanje kronično, jih bom verjetno jemala ves čas...pa se ne sekiram, samo
da se počutim dobro... kiselnasmeh

Glede tvojega jemanja pa ti povem, da si prehitro prekinila,
AD so ti komaj prijeli..., načeloma se jemljejo do enega leta in še potem, ko je vse vredu
še najmanj tri mesece...potem postopno opuščanje...enako kot pri uvajanju.
Verjamem ti, da je bilo tvoje počutje slabo, saj je to normalno, ker v začetku se to dogaja,
potem pa si opustila ravno v trenutku, ko bi se začelo stanje izboljševat.

Glej, zaenkrat toliko, če boš še kaj rabila, mi pa napiši.

T  rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar