FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 10. junij 2026 ura: 00:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: depresija,ki traja in traja  (Prebrano 8762 krat)
a*n*a
gost
« Odgovori #20 dne:: torek, 19. januar 2010 ura: 10:18 »

živjo
moram povedat, da zdaj ko so prazniki mimo in se življenje vrnilo v običajni ritem je  tudi počutje boljše,
še posebno zato, ker imamo v NOVEM MESTU  skupino društva DAM.
Zahvaliti se moramo naši Slavki , da je našla toliko moči in volje , da je to speljala.
Komaj čakam petek, da se vidimo.
Drugače pa sem včeraj obiskalo svojo mamo in mi je dalo misliti. imam čisto njene vzorce razmišljanja,
nezadovoljstva samega jambranja. Sem se kar zamislila nad seboj. JAZ POČNEM ISTO.
Zmiraj te spravi v slabo voljo, tako najverjetneje počnem jaz s svojo družino. Tudi z možem sem se pogovarjala o tem. Dopovedujem si, da imam  vse, danaj bom že enkrat zadovoljna, pa mi še zmiraj švigne v glavo misel- če bi imela pa drugačnega moža pa mogoče ne bi bilo tako z menoj itd. bez veze
Res brez veze, ker sem sama največji problem.
LP
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #21 dne:: torek, 19. januar 2010 ura: 10:54 »

A*n*a*! rozicodam

živjo
moram povedat, da zdaj ko so prazniki mimo in se življenje vrnilo v običajni ritem je  tudi počutje boljše,
še posebno zato, ker imamo v NOVEM MESTU  skupino društva DAM.
Zahvaliti se moramo naši Slavki , da je našla toliko moči in volje , da je to speljala.
Komaj čakam petek, da se vidimo.
To se mi zdi zelo v redu. Na tem mestu bi še enkrat pohvalila Slavko in vse ostale, ki sodelujejo pri tem projektu. oki

Drugače pa sem včeraj obiskalo svojo mamo in mi je dalo misliti. imam čisto njene vzorce razmišljanja,
nezadovoljstva samega jambranja. Sem se kar zamislila nad seboj. JAZ POČNEM ISTO.
Zmiraj te spravi v slabo voljo, tako najverjetneje počnem jaz s svojo družino.
To se dogaja zelo pogosto. Ne glede na to ali so naši starši to delali zavestno ali podzavestno (ta druga varianta je nekako bolj verjetna), je na nas, da svoje življenje vzamemo v svoje roke in z različnimi tehnikami presežemo te že osvojene vzorce. Če ne gre drugače, je potrebna strokovna pomoč. Vse to se da, ni pa najlažje. pomezik

Tudi z možem sem se pogovarjala o tem. Dopovedujem si, da imam  vse, danaj bom že enkrat zadovoljna, pa mi še zmiraj švigne v glavo misel- če bi imela pa drugačnega moža pa mogoče ne bi bilo tako z menoj itd. bez veze
Kot sem že velikokrat poudarila ,se ne bom postavljala ne na tvojo ne na njegovo stran. Dejstvo pa je, da velikokrat mislimo, da če bomo imeli novega partnerja, bo vse boljše... Pogosto ni nič boljše, ker problemi so še vedno isti, ker jih nismo razrešili. Meni se zdi smiselno, da najprej razrešiš probleme, ki te ovirajo v življenju, potem pa se odločiš za naprej. Še zmeraj lahko zamenjaš partnerja. Zavedaj pa se, da če vzorcev ne boš razrešila, bo prtljaga še zmeraj ostala... zvizgam

Res brez veze, ker sem sama največji problem.
Velikokrat je na žalost res tako. Tudi jaz sem ugotovila nekaj podobnega, zato se mi zdi smiselno, da poiščemo vzroke, ki nas ovirajo in nam ne dopuščajo normalnega življenja. Želim ti, da se imaš lepo. rozicodam
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #22 dne:: torek, 19. januar 2010 ura: 14:52 »

A*n*a in Janja hvala za pohvalo  rozicodam

Sem zelo vesela, da je skupina tako lepo sprejeta in da vam je bilo všeč.  Kiss

Sicer pa a*n*a tudi jaz tako razmišljam kot ti....oz. sem tako razmišljala. Tudi jaz sem potegnila stare vedenjske vzorce od mojih staršev, zato se sedaj trudim na vse pretege, da jih spremenim in dam svojim otrokom boljšo popotnico za odraslo življenje.
Pa ravno tako kot ti sem razmišljala o tem, da bi pa mogoče z drugim partnerjem oz. sama živela bolj umirjeno in srečno....Samo, to je zagotovo le beg same pred seboj...V tem mojem partnerstvu je vse o.k., ničesar takega ni, da bi me lahko metalo v tesnobo....sama sebe vedno znova spravim tja.
Ko se bom dovolj vzljubila in začela ceniti, bom srečna in zadovoljna točno tukaj kjer in s kom sem.  rozicodam
Vidiš, da imamo zares podobne misli in ugibanja....rešitev pa je enotna...vzljubiti sebe in spremeniti manjvrednostne in slabe misli z lepimi in ljubečimi  Kiss

A*n*a se vidimo v petek, do takrat pa en velik objem  rozicodam
Slavka
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
a*n*a
gost
« Odgovori #23 dne:: sobota, 20. februar 2010 ura: 22:26 »

sporočam vam moje trenutno počutje, ki je zelo zadovoljivo.
 v teh dneh čutim eno veliko ljubezen do svojega moža, kar mu tudi pokažem in  v najinem odnosu je  čutiti neko toplino, pripadnost drug drugemu. upam , da  bo to trajalo vsaj nekaj časa.
za to spremembo sem hvaležna sebi, ker sem spremenila mišljenje o njem.
berem knjigo Martina Kojca- Učbenik življenja ,kjer  sem videla koliko stvari počnem narobe.
drugače pa analiziram svoje težave za 20 let nazaj in ugotavljam kaj me je pripeljalo do tega stanja.
LP  vsem ki to  berete
Tadeja tebi pa sporočam , da tudi težave z vratnimi vretenci laho nastanejo zaradi depeesije oziroma naše napetosti , nesproščenosti
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #24 dne:: nedelja, 21. februar 2010 ura: 00:22 »

berem knjigo Martina Kojca- Učbenik življenja ,kjer  sem videla koliko stvari počnem narobe.

sem jo dvakrat prebrala oki, sicer na začetku malce težka za razumet, potem pa ko enkrat razumeš oki
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #25 dne:: nedelja, 21. februar 2010 ura: 13:34 »

A*n*a sem zelo, res zelo vesela zate in ti želim na to obdobje traja in traja!!!
Še meni si polepšala dan s svojim zapisom  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 01. april 2010 ura: 07:53 »

A*n*a, sem šla pisati kar v tvojo temo, saj menim, da je prav, da Nesrežneževa tema ostane njegova tema. pomezik

Arven Valemna in Janja hvala za vašo pozornost. Ja to je to, ker mislim - če bi bla z njim pa ne bi bilo tako z menoj. pa dovolj zdaj za nazaj, ker je res brezplodno  vendar v glavi je kot vsiljive misli. sedanji problem je ker sva si z možem tako različna. ,čez njega ne morem reči nič slabega vse v superlativi-  vendar samo jaz in on pa nobenga druzga ne rabi , jaz pa pogrešam druženje. v moji glavi sem iz tega nardilac že cel cirkus. kako  naj najdem trenutke da bom srečna sama s seboj če pa računam samo na druge.
lp
To, kar delaš, je res brezplodno. Te pa razumem, pa vendar to ni rešitev. Če te prav razumem, ti nikoli zares nisi prebolela bivšega partnerja in ga sedaj stalno primerjaš s sedanjim. Tako res ne moreš biti srečna. Verjemi mi. Tudi, če bi bil tvoj sedanji partner idealen (kar pa ne more biti), bi ga stalno primerjala z bivšim, in sicer zato, ker to ni ON. Verjamem, da sta si s sedanjim partnerjem zelo različna, pa vendar me vedno znova, ko te prebiram, zmoti to, da ti vedno računaš samo na druge. Saj globoko v sebi veš, da to ni rešitev. Vem, o čem pišem. Tudi jaz dolgo nisem mogla preboleti partnerja in zato sem vesela, da nisem šla v novo zvezo, ker v novi zvezi ne bi novemu partnerju mogla dajati tistega, kar si novi partner zasluži. V novo zvezo greš zato, ker si želiš biti z nekom drugim in NIKOLI zato, da preboliš prejšnjega. Kako boš ti reševala svoj problem, ne vem, vsekakor pa ti želim, da ga rešiš. rozicodam
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #27 dne:: četrtek, 01. april 2010 ura: 08:38 »

Janja, lepo napisano! oki

gigli
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na: