FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 06:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: dr. Zoran Milivojević  (Prebrano 5189 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Kitarist
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 92

« Odgovori #20 dne:: petek, 11. februar 2011 ura: 17:16 »

ima kdo e book varjante tega? Cheesy
Prijavljen
Nia2
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 16

« Odgovori #21 dne:: petek, 04. marec 2011 ura: 16:52 »

Jaz tudi berem formule ljubezni sem kar not padla...vsak večer pred spanjem...zelo vredno branja!!!

Priporočam!

wav
Prijavljen
touche_affecte
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #22 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 19:10 »

Živjo,

naj opozorim, da je moja izkušnja pri dr. Milivojeviću naravnost grozna.

Moj problem je naslovil z vulgarnostjo (vulgarnim jezikom) na prvem srečanju. Imel sem problem, o katerem sem težko govoril pa me je nazaj zatrl, tako da sem se počutil ponižanega in osramočenega. 10x slabše kot pa pred tem. Ne morem verjeti, da oseba, ki naj bi pacienta/klienta brezpogojno sprejela, na takšen način dela. Obiskoval sem že druge terapevte in nikjer nisem imel niti približno podobne izkušnje.

Žal mi je, da sem šel, niti si nikakor ne zasluži pohlepnih 100 evrov.. Skratka, odsvetujem.
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.541

« Odgovori #23 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 20:31 »

Odsvetujem ga tudi jaz.
Prijavljen

neimenovana
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 575

« Odgovori #24 dne:: nedelja, 05. junij 2011 ura: 00:28 »

Jaz tudi berem formule ljubezni sem kar not padla...vsak večer pred spanjem...zelo vredno branja!!!

Priporočam!
Ne pozabi še naprej razmišljat s svojo glavo. Namreč take in podobne knjige so nemalokrat manipulatorsko pranje možganov, ki jim ljudje nasedajo ter si le še dodatno zakomplicirajo življenje.
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 415

« Odgovori #25 dne:: četrtek, 09. junij 2011 ura: 12:35 »

Živjo,

Moj problem je naslovil z vulgarnostjo (vulgarnim jezikom) na prvem srečanju. Imel sem problem, o katerem sem težko govoril pa me je nazaj zatrl, tako da sem se počutil ponižanega in osramočenega. 10x slabše kot pa pred tem. Ne morem verjeti, da oseba, ki naj bi pacienta/klienta brezpogojno sprejela, na takšen način dela. Obiskoval sem že druge terapevte in nikjer nisem imel niti približno podobne izkušnje.

Žal mi je, da sem šel, niti si nikakor ne zasluži pohlepnih 100 evrov.. Skratka, odsvetujem.
A lahko razložiš, kako te je zatrl?

Včasih zna bit precej direkten, vendar jaz nisem mel nobene negativne izkušnje z njim, niti me uporaba vulgarnega jezika ni motila - celo všeč mi je bila, ker sem se počutil bolj sproščeno.
Prijavljen
touche_affecte
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #26 dne:: sobota, 11. junij 2011 ura: 11:23 »

Živjo,

A lahko razložiš, kako te je zatrl?

Včasih zna bit precej direkten, vendar jaz nisem mel nobene negativne izkušnje z njim, niti me uporaba vulgarnega jezika ni motila - celo všeč mi je bila, ker sem se počutil bolj sproščeno.

Tebe raba jezika ni motila, mene je. Je pa absolutno problematično in neetično, da se terapevt (!) tako obnaša. To mora biti jasno, da to ni prostor, kjer bi si on lahko to dopustil. Meni je bilo izjemno neprijetno.

Glede zatiranja – prav ta vulgarnost in predsodki do mene so bili tisti, ki so me zatrli. Pričakoval sem, da bo znal subtilno oz. bolj pozorno razumeti, da mi je težko govoriti o nečem intimnem, pa je to pravzaprav le še »podkuril« s svojo uporabo jezika.  Glavno je bilo, da je on govoril o »jebanju« in »drkanju« in mi to govoril na način kot ti govori kakšen perverzen, prepotenten stric. Halo, sej nisem prišel v oštarijo rešit problema. On je imel pač svoje pointe o meni, v katere nikoli ni skušal niti podvomiti. On ima predstavo, kako deluje stereotipen odnos in kaj jaz tu delam narobe. Ampak realnost in specifika dinamike je pa povem drugačna, sam to njega ne zanima. Važno, da se ti skeširaš, če ti pa kaj ne uspe pa itak ni važno kaj ti misliš, raje pridi in se še dodatno skeširaj na njegovih kako-živeti delavnicah, ki pravzaprav ne skušajo nasloviti dinamike posameznika, ampak ga ukalupiti v neke skorajda pop-psihološke vzorce tega, kako svet deluje. Sramota.
Prijavljen
anuška1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 36

« Odgovori #27 dne:: nedelja, 12. junij 2011 ura: 18:24 »

Sama sem imela podobno izkušnjo z Milivojevićem. Bila sem enkrat pri njemu in nikoli več. Motil me je njegov pristop in način govorjenja. Jaz sicer nimam ravno damskega besednjaka, ampak njegovo vulgarno govorjenje je bilo pa tudi zame preveč. In zdel se mi je nadut in ciničen.
Sicer sem se z marsičem strinjala, kar mi je povedal, ampak mi njegov način ni bil OK. Nisem dobila občutka, da bi lahko z njim vzpostavila nekakšen zaupen odnos. Menim, da si terapevt vsaj v začetni fazi ne more privoščiti takšnega načina, saj s posameznikom, ki je prišel na psihoterapijo, šele vzpostavlja nekakšen odnos....Poleg tega sem imela občutek, da čaka, da bo tista ura čimprej minila in da bo dobil svojih 100 EUR, počutila sem se kot ena izmed mnogih njegovih "številk".

Imam pa kolege, ki hodijo k njemu in so zadovoljni z njegovim načinom dela, tako da vsakemu pač ustreza nekaj drugega. Ker smo si različni med sabo, nam pač ustrezajo tudi različni terapevti.
Če že prvič ne najdeš nekega dobrega stika in imaš neugoden občutek, potem menim, da verjetno nima smisla nadaljevati v nedogled...

Mi je pa všeč njegova knjiga Formule ljubezni, zato sem tudi šla do njega in tudi zato, ker mi ga je priporočila kolegica, ki hodi k njemu in ji je cool.

LP, Anuška 1
Prijavljen

Videl sem resnico...
VIDEL SEM JO, in njena živa podoba je za vekomaj napolnila mojo dušo...Če bi lahko nekega dne, v neki uri poravnali vse reči hkrati. GLAVNO JE, DA LJUBIŠ.
-Fjodor Dostojevski
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #28 dne:: nedelja, 12. junij 2011 ura: 18:36 »

veš kino, hvalabogu, da ga imajo, in ga vsaj tako uporabijo, namreč, za zdravljenje!!!

ne vem zakaj bi bil fouš  ne

je pa res, da je lažje, če imaš $$$ kot pa če ga nimaš.

se pa drugače znajdemo  oki
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 575

« Odgovori #29 dne:: nedelja, 12. junij 2011 ura: 20:36 »

Mi je pa všeč njegova knjiga Formule ljubezni
Knjiga je uspešnica, toda pomembno je še naprej razmišljat s svojo glavo.
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 13. junij 2011 ura: 22:32 »

to lahko rečeš za prav vsako knjigo ...
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #31 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 09:14 »

Kaj mislite o naslednjem tekstu Zorana Milivojevića iz "Dnevnika": ČUSTVENO ZRELI LJUDJE SE NE ZALJUBLJAJO
Prijavljen

alexx Afro 
Devetka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 101

« Odgovori #32 dne:: četrtek, 02. februar 2012 ura: 10:53 »

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,10761.60.html

Nekaj je v tej temi. Smiley
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #33 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 08:51 »

Kaj mislite o naslednjem tekstu Zorana Milivojevića iz "Dnevnika": ČUSTVENO ZRELI LJUDJE SE NE ZALJUBLJAJO

Da mora biti življenje čustveno zrelih zelo, zelo puščobno ... Tongue

Po mojih merilih se čustveno dozorel človek ne boji samega sebe in svojih čustev in jih zato ne kastrira - zaljubljanje je del človeške narave, človekove polnosti in vitalnosti in zato tudi del zrelega človeka. zvizgam
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #34 dne:: petek, 03. februar 2012 ura: 08:55 »

Po mojih merilih se čustveno dozorel človek ne boji samega sebe in svojih čustev in jih zato ne kastrira - zaljubljanje je del človeške narave, človekove polnosti in vitalnosti in zato tudi del zrelega človeka. zvizgam

Strinjam se s tabo Juliette. Življenje takega "odraslega" človeka mora biti pusto. Raje se 10x zaljubim, kot pa živim samo po pameti.
Prijavljen

alexx Afro 
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.603

« Odgovori #35 dne:: sobota, 04. februar 2012 ura: 00:03 »

Juliette, super si to napisala. oki

Sama ne vem, če ravno sodim v skupino čustveno zrelih ljudi, ampak pustimo to. Poznam pa nekaj oseb, ki so čustevno zreli, pa so se kljub temu zaljubili.

Mislim, da je Vesna nekje lepo napisala in jaz podobno razmišljam kot ona. Ne znam si predstavljati življenja brez zaljubljenosti ~ pa naj bo to zaljubljenost v človeka, v življenje, v poezijo, literaturo...
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: sobota, 04. februar 2012 ura: 00:52 »

milivojević tu vzpostavlja strogo dihotomijo med zaljubljenostjo in ljubeznijo in v glavnem pravi, da je bolje izbrati ljubezen predvsem zaradi tega, ker to omogoča psihično zdravje. ne vem pa zakaj, bi bilo življenje polno ljubezni brez zaljubljenosti puščobno, navsezadnje je zaljubljenost zgolj brezvezna obsesija, ki bi jo lahko primerjal z drogo - na začetku je prijetna, potem pa ti zgolj greni življenje.
Prijavljen
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 914

« Odgovori #37 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 12:00 »

touche_affecte in anuška1 - ufff, tako je govoril  Shocked Shocked Shocked ... jao, jao, jaz tut ne bi šla več k njemu...bljaks  ne

Jaz sem malce prelistala Formule ljubezni v knjigarni.
Pa me knjiga ni pritegnila. Se mi zdi preveč zakomplicirano napisana, kot nek psiho učbenik.
Moja sestra je bolj učenjak kot jaz, pa pravi isto.

Kaj se vam zdi ?

Njegovo knjigo Emocije pa mislim enkrat prebrati. Se mi zdijo fanj.

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #38 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 12:43 »

no to mi ni glih jasno, emocije so v bistvu učbenik, formule ljubavi pa poppsihološko delo sesmejem preberi si kak njegov članek, zdaj v zadnji knjigi je zbral neke kolumne, ki jih je dva leta pisal za nek časopis. morda ti bo tisto bolj všeč.
Prijavljen
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 914

« Odgovori #39 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 14:59 »

Ja glej, tko je  kiselnasmeh

Emocije so mi zanimive, una druga pa ne  ne .

Hvala za priporočilo rozicodam, ampak dvomim, da mi bo to všeč.

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Strani: 1 [2] 3 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar